[SPLIT] Testiranje 5 ženskih hormona u Poliklinici LabPlus! Prekontrolirajte estrogen, testosteron, prolaktin, FSH i LH za samo 275 kuna!

1 prodanNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Nije potrebna prethodna najava i rezervacija termina! Nalazi su gotovi najkasnije idući dan!

Najvažniji estrogen, odgovoran za razvoj sekundarnih spolnih obilježja žene. Zajedno s gestagenima kontrolira sve reproduktivne funkcije. Primarno se izlučuje iz jajnika i žutog tijela, no malo i u testisima odnosno u nadbubrežnoj žlijezdi, a u trudnoći iz posteljice.

Prolaktin je vrlo važan hormon u reprodukcijskom ciklusu čovjeka. Do danas je opisano više od 80 različitih fizioloških učinaka prolaktina.

Testosteron - Kod žena služi u dijagnostici razloga neplodnosti, sindroma policističnih jajnika, Klinefelterova sindroma te kod sumnje na tumore jajnika te nedovoljnu funkciju jajnika.

Ukoliko su FSH i LH konstantno povišeni, prisutna je primarna greška u jajniku. Također se povišenje nalazi u Turner-ovom sindromu, gonadnoj disgenezi, preranoj menopauzi, rezistentnom sindromu jajnika, poslije kemoterapije ili poslije liječenja zračenjem te za vrijeme poslije menopauze.Ukoliko su FSH i LH konstantno sniženi zajedno s prisutnom amenorejom, postoji sekundarna greška u jajniku.