ZANZIBAR - egzotika Afrike kakvu niste ni sanjali! Avionom od Zagreba po najpovoljnijoj cijeni na tržištu uz mogućnost plaćanja Dinersom i Amexom na 6 rata! Uključene avio karte, smještaj i vodič!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Zanzibar, otok začina i egzotike. Iako dio Tanzanije, Zanzibar je oduvijek bio svijet za sebe. Kroz povijest, Zanzibar je prelazio iz ruku Perzijanaca, Portugalaca i Arapa upijajući na nevjerojatan način dijelove svih ovih kultura. Uživanje u bijelom pijesku i tirkiznoj boji Indijskog oceana, ronjenje, meditacija, uvečer otkrivamo afrički ritam, kulturu, uživamo u kulinarskim specijalitetima s najpoznatijim svjetskim začinima!


U cijenu kupona uključen let Zagreb - Dar es Saalam, polazak 14.11.2013, povratak 23.11.2013, svi smještaji prema planu i programu puta i transferi te pratitelj puta.

Plan puta:

1. dan (14.11.): Okupljanje na aerodromu u Zagrebu. Let do Dar es Salaama s presjedanjem. Transfer do smještaja. Noćenje.

2. dan (15.11.): Dar es Salaam, bivša prijestolnica Tanzanije, poznata kao “luka mira”. Vrtlog boja, mirisa i zvukova. Milijuni ljudi i šarenilo kultura. Dar es Salaam je smješten na obali Indijskog oceana i jedna je od najvećih afričkih luka. U popodnevnim satima transfer do luke i trajekt do Zanzibara. Transfer do smještaja. Noćenje. 

3. -7 dan (16, 17, 18, 19, 20.11.) Zanzibar, otok  začina i egzotike. 5 noćenja. Više o smještaju u standard bungalovima u Zanzibaru pogledajte ovdje.

8. dan (21.11.): Transfer od Zanzibara do Dar es Salaama. Noćenje.

9. dan (22.11.): Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i razgledavanje Dar es Salaama. Noćenje

10. dan (23.11): Opraštamo se od Afrike, u ranim jutarnjim satima transfer do aerodroma i let do Zagreba s presjedanjem. Dolazak u Zagreb. Kraj putovanja.

Popis fakultativa:

Jozani Forest
Prison Island sa obilaskom Stone Town-a
Spice Tour sa Stone Town-om
Blue Safari
Sve fakultative 750 kuna.

Aviokarte:

14 NOV  ZAG-IST

14 NOV  IST-DAR

23 NOV  DAR-IST

23 NOV  IST-ZAG
Dar es Salaam
je stara prijestolnica Tanzanije, smještena na obali Indijskog oceana. Grad je ekonomski i kulturni centar zemlje. Znamenitosti grada su Nacionalni muzej, Village muzej i Botanički vrt.

Zanzibar
je jedan od najpoznatijih otoka u Indijskom oceanu. U svijetu je poznat po začinima, povijesti i kulturi, i plažama sa snježnobijelim pijeskom.

Zanzibar je dio Istočne Afričke države Tanzanije. Sastoji od otoka Zanzibarskog otočja koji se nalaze u Indijskom oceanu, 25-50 km od obale Afrike.
Otočje se sastoji od dva veća otoka UngujaUnguje i PembaPembe, te mnogih manjih otoka i otočića. Otok Unguja je najveći otok otočja, i često se naziva Zanzibar.
Zanzibar je dugo bio neovisna država, sve do ujedinjenja sa Tanganjikom u Tanzaniju, što se dogodilo 1964.g. Unutar Tanzanije, Zanzibar ima određenu regionalnu autonomiju, a glavni i najveći grad je Zanzibar City na otoku Unguji.