Advent u Ljubljani i posjet Škocjanskim jamama 09.12.2017.! Jednodnevno putovanje autobusom u organizaciji turističke agencije Adrijana putovanja za samo 185 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Ljubljana sama po sebi prekrasna, a u vrijeme adventa posebno obara s nogu!Škocjanske jame su smještene u tajanstvenom slovenskom krasu, a zbog jedinstvene prirodne i kulturne vrijednosti uvrštene su na UNESCOV popis svjetske baštine!

PLAN PROGRAMA

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb (peron 502 – 505) u 0600. Vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju, uz kraća zaustavljanja putem, do mjesta MATAVUN, na čijem su području smještene  Škocjanske jame. Rijeka imenom Reka, a koja izvire u Hrvatskoj, na južnoj strani Snežnika svojim je tokom dugim 55 km, od toga 34 km ispod zemlje, stvorila sustav krških špilja, koje su jedan od najvećih prirodnih fenomena i najvećih kanjona u svijetu. 


Bio je to nastanak Škocjanskih jama, jedinstvenih u svijetu upravo zbog golemog kanjona Reke, dugog 3,5 km. Po dolasku slijedi razgled uz stručno vodstvo. Tura kroz podzemni kanjon traje oko dva sata, dužina staze je 3km, a u jami ima cca. 500 stepenica.


Vožnja prema LJUBLJANI, glavnom gradu Slovenije. Dolazak i šetnja gradom uz pratitelja: LJUBLJANSKI GRAD – BAROKNA ZGRADA GRADSKE VIJEĆNICE – STARI BAROKNI CENTAR GRADA – KATEDRALA SV. NIKOLE – ZMAJEV MOST – PREŠERNOV TRG – TROSTRUKI MOST. Slobodno vrijeme za individualne programe.
Predviđen povratak u Zagreb u kasnijim večernjim satima.