Japanska terapija, Isogai Dynamic Therapy, za uklanjanje boli u leđima i cjelovito zdravlje po PRVI put u Hrvatskoj! Pregled i 1 ISOGAI tretman u Isogai Dynamic Therapy u Zagrebu za samo 249kn!

1 prodanNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Prilikom prvog posjeta, u razgovoru s klijentom, Isogai terapeut provodi detaljnu dijagnostiku i utvrđuje opće tjelesno stanje klijenta... Kupon vrijedi do 15.01.2018.!

Svrha dijagnostike je identificiranje disbalansa posture što je potrebno za određivanje tijeka terapije, odnosno na što će se terapija fokusirati u prvih nekoliko tretmana. Jedan od temeljnih principa Isogai terapije vezano uz tretiranje dijagnosticiranih disbalansa je prioritizacija prema jačini boli odnosno, prema razini neugode. Uvijek se prvo rješava najbolnije/najneugodnije stanje.

Da bi se dijagnosticirao disbalans/i, nakon razgovora i početne dijagnostike, slijedi opći-vizualni pregled tijela. Pritom se promatraju znakovi koji mogu ukazivati na status i položaj zdjelice i kukova. Pažnja se usmjerava na sljedeće znakove: asimetriju lica, položaj glave i ramena, opće držanje tijela, hod, noga na kojoj osoba duže stoji, noga koja je gore kad se sjedi s prekriženim nogama, itd.

Nastavno na opći pregled, slijedi pregled zdjelice i kukova u stojećem i ležećem položaju. Osoba pritom može biti tip L“ (lijeva duža noga), „tip R“ (desna duža noga) ili „tip S“ (simetrična dužina nogu). 

Nakon odrađene dijagnostike, utvrđenog disbalansa i tijeka terapije, slijedi sam tretman. Tretman ima nekoliko sastavnica. 

Prva je „pushanje“ klijenta, odnosno ritmično gibanje nogu, sa savijenim koljenima, čime se želi postići opuštanje ligamenata koji obavijaju i učvršćuju kukove. Slanjem impulsa kroz tijelo osobe može se utvrditi postoje li blokade u tijelu i ako da, na kojem dijelu kralježnice se nalaze. Opušteni ligamenti također dozvoljavaju lakše namještanje kukova u novu, ispravniju poziciju.

Nakon opuštanja ligamenata, laganim kružnim pokretima re-pozicionira se glava femura u čašici zdjelice u anatomski ispravniji položaj. Da bi se novi položaj nogu zadržao, noge se vežu remenom iznad koljena i klijenta se stavlja u poziciju, u kojoj se istežu mišići natkoljenice. Potom slijedi serija specifično dizajniranih trbušnjaka kojima se dodatno pomaže tijelu da zapamti i učvrsti novi, korigirani položaj tijela. Nakon vježbi za jačanje trbušnjaka, slijedi terapija Isogai kamenom. Dok je klijent u ležećem položaju, do maksimalno 20 minuta, ispod leđa se stavlja Isogai kamen u tri pozicije (ispod donjeg djela kralježnice, ispod lopatica, ispod vratne kralježnice). Vrijeme provedeno na kamenu potrebno je kako bi se kukovi namjestili i opustili u novom položaju. Ležanje na Isogai kamenu pomaže u balansiranju cijelog tijela, aktiviranju mišića koji drže kralježnicu, rasterećenju pritiska s intervertebralnih diskova i vraćanju prirodnih lordoza kralježnici. Osobama, koje imaju problema s iskliznućima diskova, ležanje na kamenu jako godi. To je zato što se ležanjem na kamenu blago šire kralješci i time se smanjuje pritisak na spinalne živce te se otpuštaju napetosti mišića u cijelim leđima i vratu. Kralježnica se ispravlja i opušta, a krivo držanje tijela se postupno korigira. 

Na kraju tretmana provode se vježbe za istezanje i jačanje muskulature.

Klijenti često odmah ili ubrzo nakon prvog tretmana osjete prve blagodati korigiranog položaja kralježnice.