Kupon je iskoristiv u periodu od 03.01. do 20.03.2018.! Dijete do 6 godina sa 2 odrasle osobe - GRATIS!

Hotel Grand Sarajevo*** udaljen je samo 3 km od Baščaršije (historijske jezgre grada) i 10 km od internacionalnog aerodroma Sarajevo.  Mirno okruženje hotela sa dosta zelenila, blizina javnog prevoza kao i parking prostor sa video nadzorom za cca. 150 vozila i čuvarom u večernjim satima čini hotel posebno pristupačnim svim vrstama gostiju. 

Hotel Grand u svoja dva krila na raspolaganju ima 125 soba. Sve su sobe klimatizirane i potpuno opremljene SAT TV, kupaonicom, mini barom, besplatan WiFi. 

Sadržaji u hotelu

24 – satna usluga recepcije, aperitiv bar, restoran za doručak – buffet, 2 a'la cart restorana za sve prigode, bar sa terasom, klub restoran, prilagodljivost menija za osobe sa posebnim režimom ishrane, lift, info pult, poslovni kutak (ured sa kompjuterom, pisačem i internet konekcijom), besplatan pristup internetu u cijelom hotelu (bežični internet), klima, usluge pranja i peglanja rublja, individulani sefovi na recepciji hotela bez naknade, shuttle bus 6+1, usluge fotokopiranja i slanja fax-a.

Sarajevo

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine, i predstavlja administrativni, privredni, kulturni, akademski i sportski centar zemlje. Najviše turističkih atrakcija se nalazi u starom dijelu grada, Baščaršiji. 

Nastanak Baščaršije (tur. glavna čaršija) vezuje se za Isa-bega Ishakovića, osnivača Sarajeva, a u njenom centru smjestio se Sebilj, zaštitni znak Sarajeva. Sakriveni u malim uličicama nalaze se dućani prepuni robe i suvenira te neki od najpoznatijih sarajevskih burekdžinica, ašcinica i slastičarni u kojima možete probati sve ovdašnje gastro specijalitete: čevape, pitu ispod sača, sogan dolmu, rahatlokum, baklavu, tufahije...

Europski Jeruzalem - Sarajevo obiluje i drugim zaniljivim građevinama i prirodnim ljepotama.  U samo jednoj ulici posjetitelj će vidjeti džamiju, sinagogu, pravoslavnu i katoličku crkvu.

Centrom grada protiče rijeka Miljacka preko koje vode poznati mostovi Sarajeva. Uzduž Miljacke naići ćete na prekrasne aleje, građevine i muzeje koji datiraju najviše iz Austrougraskog razdoblja. 

Sarajevo je sa svih strana okruženo predivnim planinama i netaknutom prirodom. Za ljubitelje sporta i rekreacije proporučujemo posjet Vrelua Bosne, Bjelašnice, Igmana, Jahorine itd. koji se jednako impozantni u proljeće kao i zimi!