Hotel Samm Šeher nalazi se u povijesnom dijelu Sarajeva, na samo 300 metara od čuvene Baščaršije, razgledajte njene ljepote te kušajte čuvene gastro specijalitete: čevape, pitu ispod sača, baklavu, tufahije... Kupon se može iskoristiti do 28.02.2018. (osim termina Nove Godine 30.12.17.-01.01.18. kada vrijedi naša posebna ponuda)!

SADRŽAJI:

Besplatan WiFi. 

Uključuje klimatizirane sobe s TV-om ravnog ekrana s kabelskim programima. 

Besplatno parkiralište.

SOBE:

radni stol,

ormar i 

vlastitu kupaonicu s tušem. 

Usluga pranja i glačanja rublja - dostupna je uz nadoplatu. 

U hotelu se poslužuje besplatan doručak.


Trgovački centar i čuvena Gazi Husrev-begova džamija nalaze se na 500 metara od smještajnog objekta. U povijesnoj jezgri grada gosti mogu posjetiti pravoslavnu crkvu, katedralu, sinagogu i Zemaljski muzej.

Osoblje hotela Samm Šeher uz nadoplatu može organizirati obilaske s razgledavanjem Sarajeva, Mostara, Travnika i Fojnice.

Hotel Samm Šeher udaljen je 5 km od Glavnog autobusnog i željezničkog kolodvora. Do Zračne luke Sarajevo ima 18 km. 


Zavirite i u našu posebnu ***Novogodišnju ponudu***!

Sarajevo

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine, i predstavlja administrativni, privredni, kulturni, akademski i sportski centar zemlje. Najviše turističkih atrakcija se nalazi u starom dijelu grada, Baščaršiji. 

Nastanak Baščaršije (tur. glavna čaršija) vezuje se za Isa-bega Ishakovića, osnivača Sarajeva, a u njenom centru smjestio se Sebilj, zaštitni znak Sarajeva. Sakriveni u malim uličicama nalaze se dućani prepuni robe i suvenira te neki od najpoznatijih sarajevskih burekdžinica, ašcinica i slastičarni u kojima možete probati sve ovdašnje gastro specijalitete: čevape, pitu ispod sača, sogan dolmu, rahatlokum, baklavu, tufahije...

Europski Jeruzalem - Sarajevo obiluje i drugim zaniljivim građevinama i prirodnim ljepotama.  U samo jednoj ulici posjetitelj će vidjeti džamiju, sinagogu, pravoslavnu i katoličku crkvu.

Centrom grada protiče rijeka Miljacka preko koje vode poznati mostovi Sarajeva. Uzduž Miljacke naići ćete na prekrasne aleje, građevine i muzeje koji datiraju najviše iz Austrougraskog razdoblja. 

Sarajevo je sa svih strana okruženo predivnim planinama i netaknutom prirodom. Za ljubitelje sporta i rekreacije proporučujemo posjet Vrelua Bosne, Bjelašnice, Igmana, Jahorine itd. koji se jednako impozantni u proljeće kao i zimi!