[ZAGREB] Drage žene, Vašim mukama je napokon došao kraj! Donosimo pregled i sklerozaciju vena u Poliklinici Ribnjak za 999 kn! Kupon se može iskoristiti do 23.02.2018.!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Prestanite se skrivati iza dugih hlača i napokon ponosno pokažite svoje noge! U tome će Vam pomoći Vaše Crno Jaje i Poliklinika Ribnjak iz Zagreba uz pregled i sklerozaciju vena odnosno “operaciju vena pjenom” ili “ultrazvučno uklanjanje vena pjenom”... Scrollajte niže za više detalja....

Uklanjanje – sklerozacija vena pjenom naziva se i “operacija vena pjenom” ili “ultrazvučno uklanjanje vena pjenom”, ili se imenuje engleskim kraticama kao “UGFS” ili “UGS metoda”, izvedenih od “ultrasound guided foam sclerotherapy”. Ova se metoda zasniva na zatvaranju oštećenih vena i kapilara iznutra pomoću kemijskog agensa, pripravljenog u obliku pjene koja nagriza i oštećuje unutrašnju stjenku vene, što dovodi do njezina zatvaranja i postupne razgradnje, te preusmjeravanja krvotoka na zdrave vene. Ovom metodom moguće je liječiti vene bez primjene anestezije, ili uz vrlo malo lokalne anestezije, bez kirurških rezova i uz vrlo brz oporavak. Zahvat traje svega 10-ak minuta, što je znatno povoljnije od klasičnih operacija vena kirurškim putem, kakve se izvode u bolničkim uvjetima.


Sklerozacija vena pjenom pod kontrolom ultrazvuka dovela je u zadnjih nekoliko godina do prave revolucije u liječenju proširenih vena, budući da je ovom metodom moguće liječiti vene bez primjene ikakve anestezije, bez kirurških rezova i uz trenutačan oporavak.


Sklerozacija vena

Sklerozacija vena predstavlja postupak kojim se određenim kemijskim sredstvima injiciranim u venu oštećuje stijenka vene s intencijom da se inicira proces koji će dovesti do okluzije tretirane vene. U tu svrhu koristi se tekući sklerozans ili sklerozantna pjena. 


Prednost pjene nad tekućim sklerozansom je u tome da se s manjom količinom sklerozansa (ali većim volumenom!) bolje ispuni vena, tj. pjena „izgura“ krv iz vene i postiže se bolji i dugotrajniji kontakt sklerozansa i stijenke vene. Posebno važna osobina pjene proizlazi iz prisustva mjehurića zraka u pjeni, koji predstavljaju kontrastno sredstvo za ultrazvuk. Zbog toga se uz pomoć ultrazvuka može detektirati prolazak pjene kroz venu i pratiti njeno širenje.