[AUSTRIJA] Svijet stakla u štajerskom gradiću BӒRNBACH posjet lipicancima na ergeli Piber uz Autoturist Park! Polazak iz Zagreba 03.02.18. uz prijevoz autobusom za samo 179kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Polazak autobusa 03.02.18. u 06:00 sati iz Zagreba s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva!

Program putovanja:

Polazak autobusa u 6:00 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Ugodno putovanje preko Slovenije i Graza do štajerskog gradića BӒRNBACH. Odlazak u MUZEJ STAKLA – STÖLZLE CENTAR STAKLA. Stölzle je renomirani austrijski proizvođač stakla s tradicijom dugom 200-ak godina, a 1988. je sagrađen moderni stakleni centar u kojemu se svake godine postavljaju različite tematske izložbe posvećene staklu i njegovoj proizvodnji. Posjetom ovom neobičnom muzeju imat ćemo priliku razgledati postav koji prati povijest stakla od samih početaka njegove uporabe do danas kao i proizvodnju stakla i njegovu obradu te razvoj staklara, njihovih običaja i različitih tehnika. Muzej čuva i brojne staklene predmete od kojih se posebno ističe najveća na svijetu staklena čaša za vino. 

Nakon razgleda odlazak do bajkovite crkve Sv. Barbare – jednog od „izliječenih“ objekata čuvenog austrijskog arhitekta, slikara i grafičara Friedensreicha Hundertwassera. Hundertwasser je za sebe govorio da je „liječnik za arhitekturu“ jer je postojeće stare i neugledne objekte redizajnirao u skladu s prirodom i snovima čovjeka, a ukrašavao neobičnim oblicima i različitim bojama. Razgled crkve izvana (doplata za ulaz). Odlazak u smjeru PIBERA. Odlazak do ergele Piber koja je "dječji vrtić" za lipicance, "zvijezde" Španjolske škole jahanja u Beču. Ovdje se oni uzgajaju i odrastaju. Konji namijenjeni vladarima magično privlače i mlade i starije pa ćete zasigurno i Vi uživati! Ergela je smještena u atraktivnom pejzažu uz istoimeni dvorac. Slijedi razgled staja i ergele uz doplatu na licu mjesta. Po završetku odlazak iz Pibera prema Grazu i trgovačkom centru Seiersberg. Pauza za kavicu, kasni ručak ili shopping. Polazak prema Zagrebu oko 18:00 sati. Uz kraću pauzu u povratku dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.