Jer Vi to zaslužujete! Opustite se nakon napornog radnog dana uz medicinsku ili sportsku masažu u trajanju 90 min u Masaži Balić u Zagrebu već od 129 kn! Kupon vrijedi do 15.03.18.!

21 prodanNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Ništa ne opušta i relaksira tijelo kao jedna dobra masaža! Glavobolje, umor, stres, bolovi u mišićima, sve to može biti lako izliječeno, vrlo jednostavnim instrumentom - našim rukama! Ponudu mogu koristiti žene i muškarci!

Masaža opušta sve mišiće, a naručitio one iz donjih slojeva za koje niti neznamo da ih imamo. Rezultat je potpuno smirenje zivčanog sustava koje rezultira smirenjem našeg uskovitlanog uma i emocija. Najbolje ju je provoditi u potpunoj tišini ili uz laganu glazbu.

Sportska i medicinska masaža izvode se u dogovoru s klijentom, pristup je individualan. Cilj je riješavanje određenog problema, rehabilitacija od ozljeda ili operativnog zahvata. Bazira se isključivo na ručnoj masaži i stretchingu al ako postoji potreba primjenjuje se i elektro terapija!

Jeste li znali? 

Masaža nije novina našeg doba već postoji još od pradavnih vremena te je dio svih starih kultura, od Indije, Grčke, Kine, Egipta i Rima pa sve do zemalja Bliskog istoka. Čovjek je već tad spoznao njeno blagotvorno djelovanje instinktivno trljajući bolne dijelove svoga tijela.

Porijeklo same riječi nalazimo  u latinskom jeziku, u kojem  „massare“ znači ''gnječiti“, ali i u arapskom,  u kojem  „mas“ znači „pritiskati“. Prema tome, kad govorimo o masaži, govorimo prvenstveno o činu dodira.

Terapeutska ili medicinska masaža poseban je oblik masaže koji djeluje s ciljem ublažavanja zdravstvenih problema tijela, poput olakšavanja bolova u mišićima, ali i sa željom opuštanja tijela koje je na udaru svakodnevnih stresnih situacija koje negativno utječu na opće stanje organizma.

Stres je najveći neprijatelj modernog čovjeka, a masaža pak, odgovor na njegove prijetnje te efikasno rješenje za očuvanje psihičkog i fizičkog zdravlja čovjeka.

Brojne su prednosti masaže, a neke od njih uključuju:

Poticanje rada organizma

Opuštanje mišića

Smanjivanje napetosti tijela

Uklanjanje nakupina mliječne kiseline

Izbacivanje otpadnih tvari iz organizma

Poboljšavanje rada krvotoka

Uklanjanje bolova u tijelu

Poticanje rada žlijezda

Izlučivanje endorfina (hormona sreće)

Smanjivanje podložnosti stresnim situacijama

Održavanje zdravlja organizma

 

Bez obzira koji oblik masaže koristili, jedno je sigurno: njezin cilj je fizički i psihički oporavak tijela.

Sportska masaža koristi slične tehnike kao i klasična masaža, no razlikuje se u samom intenzitetu masiranja. Cilj joj je poboljšanje tjelesnih sposobnosti klijenta ili pak, uklanjanje bolova nastalih usred sportskih ili rekreativnih aktivnosti.

Ova masaža može se izvoditi prije ili poslije sportskih aktivnosti. Kod sportske masaže koja se izvodi prije određene aktivnosti, maser se usredotočuje na cijelo tijelo te ga pokušava pripremiti za nadolazeće sportske napore.  

Masaža poslije treninga ili natjecanja zna biti vrlo bolna, ali je izrazito bitna za brzi oporavak organizma. Njeno djelovanje pomaže smanjenju nakupina mliječnih kiselina u tijelu, koje izazivaju napetost i bol u mišićima, poboljšava cirkulaciju, ubrzava izlučivanje otpadnih tvari te pozitivno djeluje na jačanje mišića, čineći ih otpornijima za nove sportske napore i manje podložnima ozljedama.