Valentinovo u Budimpešti! CRNO JAJE & IDEA CLUB TRAVEL vode Vas u 3-dnevnu Budimpeštu 09.-11.02.18, uz prijevoz autobusom, 2 noćenja s buffet doručkom u hotelu 4* u Budimpešti za 609 kn/osobi!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

POLASCI IZ ZAGREBA 09.03.18. u 07:00h s autobusnog kolodvora Zagreb, VARAŽDINA I ČAKOVCA (uz prethodnu najavu)!!! GARANTIRANO!!!

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan Zagreb - SZÉKESFEHÉRVÁR - BUDIMPEŠTA

Polazak iz Zagreba u 7:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja prema Budimpešti, uz zaustavljanje u Székesfehérváru (Stolni Biograd), drevnoj prijestolnici mađarskih kraljeva i krunidbenom gradu u kojem su okrunjeni i pokopani prvi mađarski kraljevi, u srednjem vijeku je bio i glavni grad Mađarske. Po dolasku panoramski razgled grada: ostataka bazilike Sv. Stjepana uništene za vrijeme Turaka (u njoj je krunjeno 37 kraljeva i 39 kraljica Mađarske; 15 kraljeva bilo je pokopano u kripti, a u samoj bazilici čuvali su kraljevske dragulje i Svetu Mađarsku krunu), uži centar grada s baroknim i klasicističkim zgradama, gotička kapelica Svete Ane, gradska vijećnica, biskupska palača ... Odlazak do dvorca Bory i razgled ove vrlo zanimljive građevine iz 20. stoljeća (uz doplatu). Nastavak putovanja prema Budimpešti i po dolasku odlazak najviše točke grada - brda Gellért sa spomenikom Slobode koji se vidi iz svih dijelova grada i gdje se nalazi Citadela, stara budimska utvrda iz 1851. godine s koje se pruža panoramski pogled na Budimpeštu ... Odlazak prema hotelu i smještaj. Kraće slobodno vrijeme za odmor. A kako bismo dan završili na mađarski način fakultativni odlazak autobusom u tradicionalnu čardu, uz folklorni program uključena je večera (uz doplatu - plaćanje pratitelju na licu mjesta). Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan BUDIMPEŠTA

Doručak. Odlazak u poludnevni razgled grada (autobusom i pješice): prvo idemo do Budima, dijela Unesco-ve svjetske baštine koji obuhvaća oko trećine površine Budimpešte i gdje se nalazi Kraljevska palača, crkva kralja Matije Korvina i Ribarska utvrda s vjerojatno najljepšim pogledom na Budimpeštu i njene mostove (kojih ima čak 8). Po završetku razgleda kraće slobodno vrijeme u povijesnoj jezgri Budima. Nastavljamo razgled peštanskog dijela grada: najljepšeg neogotičkog dragulja, zgrade Parlamenta, impozantne građevine i velika turistička atrakcija koja se nalazi na obali rijeke Dunav - bazilika sv. Stjepana u kojoj se nalaze mumificirani ostaci prvog mađarskog kralja, Stjepana I - nekoliko ulica dalje je najveća sinagoga u Europi - Trg heroja, najveći trg u Budimpešti sagrađen u čast 1000 godina postojanja mađarske države s Milenijskim spomenikom i kip anđela Gabrijela - gradski park tj. Varosliget - avenije Andrassy, najljepša gradska ulica s glasovitom Operom - Elizabetin trg ... Odlazak do trga Vörösmarty i glavne trgovačke ulice Vaci Utca s bogatom ponudom suvenirnica, trgovina, ugostiteljskih lokala i šetalištem uz Dunav. Slobodno vrijeme u gradskom središtu. Navečer preporučujemo fakultativnu jednosatnu vožnju brodom po Dunavu - mađarska prijestolnica je naime jedna od najboljih gradova na svijetu za razgled s rijeke, jer upravo s rijeke ispod mostova imate najbolji pogled na najznačajnije znamenitosti i simbole grada okrenute prema Dunavu (uz doplatu - plaćanje pratitelju na licu mjesta). Noćenje.

3.dan BUDIMPEŠTA - SENTANDRIJA - Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vrijeme u centru Budimpešte. Odlazak prema 20 km udaljenom gradiću Sentandrija dobro očuvane barokne arhitekture, šarolikim kućama, uskim ulicama i brojnim muzejima koji je najposjećenija turistička destinacija na Dunavu. Po dolasku razgled grada i mogućnost posjete Muzeju marcipana (u sklopu kojeg se nalazi i radionica) gdje se mogu vidjeti prava mala umjetnička djela napravljena od marcipana (uz doplatu). Slobodno vrijeme za šetnju ili ručak. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.