Doživite čarobnu bajku Plitvičkih jezera i Rastoka! 1-dnevni izlet uz prijevoz autobusom 02.04., 01.05., 02.06., licenciranog pratitelja, sve razglede prema programu....za samo 145 kn!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Doživite čarobnu bajku Plitvičkih jezera, najstarijeg Nacionalnog parka u Republici Hrvatskoj, koje će Vam dočarati jedinstvenu igru zelenila i vode i ostaviti Vas bez teksta...

PROGRAM PUTOVANJA

Okupljanje grupe u 06.45 h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506). Nakon upoznavanja grupe sa pratiteljem putovanja, polazak prema PLITVIČKIM JEZERIMA.

 Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, sve do jedinstvenog svjetskog bisera, PLITVIČKIH JEZERA. Ovdje ćete doživjeti jedinstvenu igru zelenila i vode, koja će Vas ostaviti bez teksta! Ovo jedinstveno područje je proglašeno nacionalnim parkom još u travnju 1949. godine, a njihovu jedinstvenu ljepotu i značaj je prepoznao i UNESCO, te ih je 1979. godine uvrstio na listu prirodne baštine i to kao jednu od top prirodnih atrakcija! Područje parka čini ukupno 16 jezera, koja možemo podijeliti na GORNJA i DONJA JEZERA koja se stepenasto prelijevaju i silaze jedno u drugo, a posjetiteljima nudi uživanje i opuštanje u jedinstvenom okruženju i uz modrozelenu boju jezera… Po dolasku, kraći predah i odlazak u razgled jezera, u pratnji licenciranog turističkog pratitelja. Vožnja brodom po jezeru najvećem jezeru KOZJAK je nešto jedinstveno, dok će Vam se vožnja vlakićem u okruženju zelene šume urezati u pamćenje… Nakon razgleda, kraći predah za kupnju suvenira i slobodno vrijeme za kavu/sendviče... . 

Slijedi okupljanje grupe i odlazak prema RASTOKAMA. Putem ćete uživati u prekrasnom pogledu na ''MALE PLITVICE'' - RASTOKE. Nastale su jedinstvenom igrom prirode, na mjestu gdje se rijeka SLUNJČICE ulijeva u rijeku KORANU, te na taj način tvori mnoštvo slapova od kojih su najljepši BUK, HRVOJE i VILINA KOSA. Rastoke su jedinstvena bajka koja je nastala zajedničkim djelovanjem prirode i čovjeka: ono što je priroda stvarala tisućama godina, čovjek je kasnije nadogradio prilagođavajući se prirodnim uvjetima, tvoreći jedinstvenu cjelinu. Upravo zbog tog jedinstvenog sklada povijesne, etnografske i graditeljske kulturne baštine Rastoke su 1969. godine upisane u Registar nepokretnih spomenika kulture. Nakon razgleda i prezentacije uz zanimljivu priču o MLINICAMA i nekadašnjem načinu života, slobodno vrijeme za kupnju suvenira, kavu, kolač ili za uživanje u čarobnoj prirodi... Okupljanje grupe i nastavak vožnje prema KARLOVCU. Putem ćemo proći pokraj TURNJA (moguće kraće zaustavljanje), u kojem se nalazi MUZEJ HRVATSKOG DOMOVINSKOG RATA, gdje se mogu vidjeti ostaci objekata oštećenih ratnim djelovanjem u Domovinskom ratu. Na prostoru oko objekata smještena su sredstva borbene tehnike iz zbirke oružja i vojnih vozila Domovinskog rata. Prepuni dojmova nastaviti ćemo našu vožnju do Zagreba, a povratak na mjesto polaska (AK Zagreb) se očekuje u ranijim večernjim satima.