[TURSKA] 8 dana - Kapadokija i Antalya 04.-11.05.18.!!! 7 noćenja sa polupansionom u odličnim resortima 4 i 5*, let iz Zagreba, već od samo 1699 kn! NE PROPUSTITE ODLIČNU PONUDU!

8 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kapadokija je ime za čudesno područje koje se nalazi u trokutu između gradova Nevsehira, Nigdea i Aksarayja. Jedno je od najpopularnijih turističkih odredišta u Turskoj zbog svojih jedinstvenih geoloških, povijesnih i kulturnih atrakcija. To je zemlja bajki, tajanstvena i očaravajuća... Iskoristite našu izvanrednu ponudu i pođite s nama u nezaboravnu pustolovinu! Prije kupnje kupona odaberite željeni termin boravka: 04.-11.05.18.!

Uživajte u nevjerojatnim prirodnim čudima, otkrite tajnovite podzemne gradove, upoznajte bogatu kulturu i povijest ili u zoru poletite balonom iznad bajkovitog krajolika....

1. DAN: LET ZA ANATALIJU

Let iz Zagreba za Antaliju. Na izlazu iz zračne luke Vaš vodič će Vam poželjeti dobrodošlicu. Slijedi transfer i smještaj u hotelu na području Antalije.

2. DAN: ANTALIJA – KONYA – KAPADOKIJA

Vožnja prema Konyi, gradu koji je u ranom srednjem vijeku bio prijestolnica Turaka Seldžuka i njihovog sultanata. Razgledat ćete samostan Mevlana, sjedište religioznog reda derviša (ulaznica i razgled uz stručno vodstvo u paketu Kultura i večere). Ovdje je umro i pokopan čuveni mistik i pjesnik Mevlana Celaleddin Rumi. Danas je samostan muzej i riznica muslimanske umjetnosti. Nakon toga nastavit ćete put prema Kapadokiji. Noćenje na području Kapadokije.

3. DAN: GÖREME

U gradu Göreme razgledat ćete podzemne jamske crkve ukrašene freskama, kulturni spomenik neprocjenjive vrijednosti pod zaštitom UNESCA (ulaznica i razgled uz stručno vodstvo u paketu Kultura i večere). Na ovom prostoru priroda se potpuno predala mašti; krajolik je ispunjen neobičnim vulkanskim stijenama čudesnih oblika, poroznima poput mravinjaka. Potom ćemo Vas provesti dolinom Simon ili prema lokalnoj predaji – Dolinom monaha ili Dolinom vilinskoga kamenja. Neobični kameni oblici koji sežu i do 10 metara u visinu stoje pojedinačno ili u grupama. Tako su jedinstveni da će vas ostaviti bez daha. Na Uchisarju, uživat ćete u nezaboravnom pogledu na ovaj čudesan krajolik. U poslijepodnevnim satima naučiti ćemo sve o izradi tepiha – cjelokupan proces od proizvodnje pamuka i svile do tkanja predivnih završnih proizvoda. Na kraju ćemo prošetati Avanosom, šarolikim mjestom poznatom po umijeću izrade keramike. Noćiti ćemo na području Kapadokije.

4. DAN: MJESEČEVA POKRAJINA KAPADOKIJA

Pokrajina Kapadokija izgleda poput fantastičnog krajolika na Mjesecu, ukrašenog bizarnim kamenim oblicima s podzemnim crkvama inaseobinama. Tvorac ovako oblikovanog krajolika je vulkan, koji je svojim erupcijama izbacio velike količine materijala.

Tijekom vremena, pod utjecajem prirodnih sila, neki su se slojevi materijala nakupili, dok su drugi jednostavno - isprani. Prvi stanovnici na ovom prostoru bili su izbjeglice u 7. st. Nakon njih ovamo dolaze redovnici koji su u mekim stijenama isklesali crkve, kapele i samostane.

5. DAN: KAPADOKIJA ˗ ANTALIJA

Napustit ćete Kapadokiju i krenuti u smjeru stanice za karavane Obruk Han iz vremena Seldžuka (razgled uz stručno vodstvo u paketu Kultura i večere). Put se nastavlja kroz čudesno gorje Taurus sve do Antalije, gdje ćete boraviti posljednja tri dana putovanja.

6. DAN: ANTALIJA ˗ VODOPAD KARPUZKALDIRAN

Danas imate priliku uživati u jednom od najljepših gradova turske rivijere. Između ostalog vidjet ćete simbol grada, Yivli Minare džamiju, s izrezbarenim minaretom. Na trgu Kalekapisi nalazi se toranj sa satom uz zidine stare gradske tvrđave i romantičnog dijela starog grada uz luku. Tradiciju proizvodnje nakita i modnih proizvoda od kože prezentirat će Vam uz modnu reviju prilikom posjeta trgovini. Za kraj dana posjećujete čuveni vodopad Karpuzkaldiran.


7. DAN: SLOBODNO ILI FAKULTATIVNI IZLET

Uživajte u ponudi svojeg hotela ili nam se pridružite na fakultativnom izletu.


8. DAN: POVRATNI LET

Transfer do zračne luke i povratni let

Hotel Belek Beach Resort *****

Hotel se nalazi u mjestu Bogazkent / Belek i od centra Antalije udaljen je 45 km. Izgrađen je na površini od 38.000 m2 sa uređenim vrtom, promenadama, vanjskim bazenom i zabavnim parkom za djecu. Standardne sobe su površine 28m2 i opremljene sa minibarom, SAT-TV, telefonom, privatnom kupaonicom

(tuš ili kada, WC, sušilo za kosu), sefom i klima uređajem. Više na: www.belekbeach.com

Hotel Dinler ****

Hotel se nalazi u mjestu Nevsehir smještenom u blizini najpoznatijih lokaliteta u Kapadokiji. Kapaciteta 141 soba, koje su opremljene opremljene sa minibarom, SAT-TV, telefonom, privatnom kupaonicom (tuš ili kada, WC, sušilo za kosu), sefom i klima uređajem. U ponudi hotela nalazi se i a la carte restoran,

bar, sauna, turska kupelj, unutarnji i vanjski bazen i fittnes centar. Više na: nevsehir.dinler.com


VAŽNO: Za putovanje u Republiku Tursku hrvatski državljani dužni su ishoditi vizu putem sustava E-viza. Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice www.evisa.gov.tr uz plaćanje kreditnom/debitnom karticom. Cijena vize je 20 USD. Za putnike koji nemaju pristup internetu agencija nudi uslugu ishođenja vize po cijeni od 179,- kn (s uključenim troškom vize). Dodatne informacije zatražite putem naših telefona. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.