BodyVital-klinika donosi biodinamičku - kraniosakralnu terapiju za samo 249 kn! Poboljšajte cirkulaciju i pamćenje kombinacijom kiropraktike, japanske medicine namještanja vrata i vratnih kralježaka!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kraniosakralni rad fokusira se na 22 kosti koje sačinjavaju ljudsku lubanju (cranium), kralježnicu i krsta (sacrum), kao i na mozak, centralni nervni sistem (CNS), cerebro-spinalnu tečnost (liquorcerebrospinalis), sistem membrana i kralježnički stub. Tretman traje 40-60 minuta. Brinite o svom tijelu i dogovorite svoj termin, sve do 07.04.18. do kada je iskoristiv kupon!

Primjenjuje se kod beba, djece i odraslih za harmonizaciju i održavanje kompletnog zdravlja. Svaki tretman utemeljen je na jedinstvenosti pokreta terapeuta i tijela klijenta. Tretman se izvodi na terapeutskom stolu ili strunjači, direktno preko kože, bez upotrebe ulja, krema, balzama ili mehaničkih aparata.

Sve tretmane izvodi dr. Konstantin Smirnov iz Moskve!

Diplome (dodatno):

Dvogodišnji tečaj fizioterapije japanske Talmi-Methodu®  profesora Martina Grubera, na Akademiji Birah u Münchenu

Liječnik restaurativne medicine (specijalist u području fizioterapije, medicinskog liječenja, masaža) - Moskva

Refleksoterapija – Moskva, Kiev

Tečaj akupunkture u Pekingu i Hong Kongu.

Sportska medicina. 

Kinesio Taping Association International (KTAI, SAD).

Kraniosakralna terapija je grana osteopatije. Sama osteopatija je započela kao posebna disciplina u domeni komplementarne medicine. Nije konkurentna školskoj medicini budući da te dvije grane ne tretiraju u istom stupnju evolucije patologije i ne primjenjuju iste terapeutske metode. Osteopatski pristup je globalan, holistički i traži uzroke funkcionalnih poremećaja.


Kraniosakralni rad evoluirao je iz kranijalne osteopatije, koja predstavlja specijalizaciju osteopatske profesije koju je davne 1930. uveo američki osteopat i vizionar William Garner Sutherland. Sam termin osteopatija – potječe iz starogrčkog jezika: „Osteon“= kosti „pathos“ = oboljenje. Kraniosakralni rad fokusira se na 22 kosti koje sačinjavaju ljudsku lubanju (cranium), kralježnicu i križa (sacrum), kao i na mozak, centralni živčani sistem (CNS), cerebro-spinalnu tečnost (liquorcerebrospinalis), sistem membrana i kičmeni stub.

Tretman traje od 40 do 60 minuta. Primjenjuje se kod beba, djece i odraslih za harmonizaciju i održavanja kompletnog zdravlja. Svaki tretman zasnovan je na jedinstvenosti pokreta terapeuta i tijela klijenta. Tretman se izvodi na terapeutskom stolu ili strunjači, direktno preko kože, bez upotrebe ulja, krema, balzama ili mehaničkih aparata.

Terapija se fokusira na stvaranje sigurnog prostora i atmosfere za klijenta, držeći se odgovarajućih ograničenja kada je u pitanju terapeut i upotrebu vrlo nježnog dodira od svega 3-5 grama. Terapeut pažljivo osluškuje kretanje likvora u kranio sakralnom sistemu. Kretanje likvora stvara različite radio valovne titraje unutar sistema. Dok terapeutu miru osluškuje ove unutrašnje titraje, sistem klijenta počinje dolaziti do samostalnih unutrašnjih resursa, što je nešto kao da pronalazi ključeve ranije zaključanih vrata. Likvor, dok pliva i štiti mozak i kralježnu moždinu, nosi sa sobom inteligenciju i potentnost (snagu) koje se miješaju sa drugim tjelesnim prolaznostima preko duralnih membrana. Terapeuti se također, mogu fokusirati na vraćanje kraniosakralnog sistema u balans cetralne linije tijela koja se zove„središnja linija“ , fokusirajući se na postavljanje u optimalan položaj, prolaznost pokreta („titraj“) i energiju (piezolektički efekt i či) ovih dijelova kraniosakralnog sistema.

Potencijalno svi mogu imati koristi od MFR/CST, iako kod nekih osoba napredak može biti dramatičniji nego kod ostalih. CST pronalazi čak i one povrede koje su se dogodile davno, a za koje ni ne znamo gdje i kako još uvijek utječu na nas. Traume pri rođenju prate nas čitavog života ukoliko ih ne otkrijemo.

Tko od nas nije imao povrede glave ili repnjače od pada, sporta, tuča ili automobilskih nesreća? Ljepota ovog pristupa ogleda se u tome što ojačava kompletan naš sistem i stvara sigurno okruženje, tako da tijelo može da pokaže sve nerješene probleme, a CST terapeut može olakšati taj proces oslobađanja.