[AUTOTURIST - PARK] Cijena uključuje prijevoz autobusom turističke kategorije prema bogatom programu, posjet mjestima Salzburgu i Halleinu i licenciranog turističkog pratitelja!

PROGRAM PUTOVANJA: 17. ožujka 2018. / subota 

Polazak autobusa u 4:30 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Ugodno putovanje Slovenijom i Austrijom u smjeru Salzburga. Dolazak u mjesto HALLEIN, u kojemu se nalazi jedan od najpoznatijih i najposjećenijih austrijskih rudnika soli! Slijedi obilazak rudnika u pratnji stručnog vodiča. Rudnik soli u Halleinu jedan je od najstarijih takve vrste u svijetu. Sol iz rudnika osigurala je preživljavanje ljudi, salzburškim nadbiskupima donijela bogatstvo, a gradu Salzburgu njegovu raskoš. Rudnik je nekada bio dostupan samo privilegiranim dostojanstvenicima, a danas je otvoren za sve znatiželjne i avanture željne posjetitelje! Ovaj fascinantni svijet soli posjetitelji istražuju odjeveni u bijelu rudarsku odjeću! Obilazak uključuje vožnju rudarskim vlakićem, toboganom, brodom po jezeru koje se nalazi u sklopu rudnika, a služilo je rudarima u iskapanju „bijelog zlata“... 


Posjetiteljima će biti prezentiran i film koji govori o povijesti rudarstva, tehnikama koje su rudari koristili te gospodarskoj važnosti rudnika za cijeli kraj.  Nakon razgleda rudnika odlazak u SALZBURG, glavni grad istoimene austrijske pokrajine te jedan od najljepših baroknih gradova Europe. 


Razgled povijesnog središta grada: MOZARTPLATZ -  KATEDRALA – NADBISKUPSKA REZIDENCIJA – FRANJEVAČKA CRKVA – STARO GROBLJE – FESTIVALSKA PALAČA – MOZARTOVA KUĆA – DVORAC MIRABELL... Slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučamo posjet tvrđavi Hohensalzburg iz 11.st., koja danas čuva burnu priču o salzburškim nadbiskupima ili slastičarnici Fürst, u kojoj je nastao poznati austrijski slatkiš, Mozart kuglica. 


Polazak prema Zagrebu predviđen je u 18:00 sati. Uz kraća usputna zaustavljanja radi odmora, dolazak na mjesto polaska u kasnim večernjim satima.