Upoznajte ljepote Istre uz CRNO JAJE&AUTOTURIST - PARK 18.03.18.! Cijena od 219 kn/osobi uključuje prijevoz autobusa, ulaznicu u crkvu sv. Marije na Škriljinah i posjet Poreču!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Odmaknite se od svakodnevnice i upoznajte ostvarenja istarskog srednjovjekovnog slikarstva. Posjetite istarske geomorfološke spomenike prirode i kulturno-povijesne fenomene Poreča...

PROGRAM IZLETA:

Polazak autobusa u 6:30 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Ugodno putovanje u smjeru Gorskog kotara i Rijeke te Istrom u smjeru Pazina. 

Dolazak u BERAM – jedno od najstarijih istarskih naselja. Posjet CRKVI SV.MARIJE NA ŠKRILJINAH, koja čuva jedno od najvrjednijih ostvarenja istarskog srednjovjekovnog slikarstva – kasnogotičke freske koje prekrivaju gotovo u potpunosti unutrašnje zidove crkve, a djelo su majstora Vincenta iz Kastva.

 Nastavak putovanja do mjesta Nova Vas i posjet JAMI BAREDINE – geomorfološkom spomeniku prirode i prvom spelološkom lokalitetu Istre uređenom za turističku namjenu 1995. godine. U pratnji stručnog vodiča upoznat ćemo tajnovitu igru prirode koja je nastajala tisućljećima, daleko od danjeg svjetla i ljudskog oka. Ova spilja riznica je stalagmita i stalaktita, podzemnih skulptura realiziranih strpljivim radom vode vjekovima.

Zanimljivost ovog pustolovnog pothvata je i susret s podzemnim životinjskim svijetom: vidjet ćemo čovječju ribicu, endemsku vrstu životinje koja živi samo u ovim krškim područjima.

 Nastavak putovanja u smjeru POREČA. Po dolasku slijedi šetnja povijesnim središtem grada – KOMPLEKS EUFRAZIJEVE BAZILIKE koji je po zaštitom UNESCO – a, STARI GRAD s geometrijski pravilnim rasterom ulica koji je postavljen još u rimsko doba (Decumanus i Cardo), SJEVERNA KULA, PETEROKUTNA KULA, ISTARSKA SABORNICA. Slobodno vrijeme za osobne programe. Polazak prema Zagrebu predviđen je u 17:30 sati. Uz kraća usputna stajanja radi odmora, dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.