Prekrasna 3 dana Italije - RIMINI - SAN MARINO 06.-08.04.18.! 2 polupansiona s buffet doručkom u hotelu 3*/4* uz degustaciju vina regije Emilia Romagna uz GARANTIRANO PUTOVANJE za 899kn/osobi!

4 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

POLASCI SU MOGUĆI IZ ZAGREBA, KARLOVCA I RIJEKE turističkim autobusom prema programu putovanja, 2 noćenja s uslugom polupansiona (doručak i večera) u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama na Rimini rivijeri.

OPIS PUTOVANJA:

Putovanje istočnim dijelim središnje Italije u kojem ćete, zapravo, vidjeti dvije zemlje. U Italiji nas očekuje Rimini, lijepi obalni grad na istoimenoj rivijeri koji čuva važne spomenike antičke prošlosti, ali je sa svojim kilometarskim pješčanim plažama i pravi mamac za zabavu. Ravenna će vam ponuditi zanimljivo kulturološko iskustvo budući da se ovdje, uz talijanski štih, nalaze i neki od najvažnijih spomenika bizantske umjetnosti u Europi.

Druga zemlja ovoga putovanja jest San Marino - jedna od najmanjih i najstarijih država na svijetu s tridesetak tisuća stanovnika koja šetnju gradskim zidinama pretvara u pravu atrakciju. Ne zaboravite kupiti njihovu autohtonu poštansku markicu! Na kraju ovog talijanskog iskustva, putovanje će na pravi način zaokružiti renesansna Ferrara čija se povijesna jezgra nalazi pod zaštitom UNESCO-a.

Vrijednost više: polupansion s buffet doručkom + degustacija čuvenih vina regije Emilia Romagna!

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan Zagreb - RAVENNA - RIMINI

Polazak iz Zagreba u 6:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja prema Italiji uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u Ravennu, nekadašnju prijestolnicu zapadnog rimskog carstva poznatu po svojim mozaicima, ranokršćanskim crkvama i spomenicima od kojih je čak osam upisano na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Upravo ovdje je Dante u progonstvu pisao zadnje dijelove Božanske komedije i gdje je sahranjen. Razgled grada: Bazilika Sv. Ivana Evanđeliste, Danteova grobnica, Bazilika Sv. Francesco, centralni gradski trg sa prekrasnim srednjevjekovnim palačama, trg Andrea Costa sa zgradom tržnice i crkvom Sv. Domenica, Bazilika Sv. Vitalea u čijem je dvorištu Mauzolej Galla Placidia, trg s Katedralom i Neonijanovom krstionicom, Bazilika sv. Apolinarija, Teodorikov mauzolej … Nakon razgleda povijesne jezgre grada slobodno vrijeme za odličan talijanski capuccino, aperitiv ili kupovinu suvenira. Nastavak putovanja do Riminija. Odlazak prema hotelu i smještaj. Večera. Noćenje.

2.dan RIMINI - SAN MARINO - degustacija vina - RIMINI

Doručak. Razgled Riminija, rodnog mjesta poznatog režisera Federica Fellinija: hram Malatesta, poznatiji kao Il Duomo koji je sagrađen u 14. stoljeću i u kojem se nalaze freske slavnog talijanskog gotičkog slikara Giotta - Augustov slavoluk, najstariji preživjeli rimski slavoluk na svijetu podignut 27. godine p.n.e. - Tiberijev most preko rijeke Marechije s pet polukružnih lukova, građen od istarskog kamena. Slobodno vrijeme. Preostali dio dana iskoristit ćemo za odlazak u San Marino državu brojnih ljepota, ujedno i treću najmanju državu u Europi koja, unatoč svojoj veličini, može zaista puno ponuditi. San Marino zauzima oko 62 km2, treća je najmanja država u Europi, nakon Vatikana i Monaka. Prema legendi stoji da ju je osnovao klesar Marin s otoka Raba 301. godine, koji je sa svojim prijateljem Leom krenuo za Rimini. Zbog progona kršćana koji je potom uslijedio, sklonio se na obližnje brdo Monte Titano, gdje je izgradio kapelicu koja danas čini jezgru grada San Marina. Središte grada San Marino štite tri tornja na vrhovima Monte Titana: Guaita, Cesta i Montale. Razgled grada: Bazilika Sv. Marina koja, uz Crkvu sv. Petra, predstavlja i najvažniju crkvu u gradu, Gradske vijećnice, zidine grada s tornjevima, Palazzo Publico, trg Garibaldi … Slobodno vrijeme za kavu, ručak ili uživanje u kupovini u tax free zoni. Prilikom povratka do hotela posjet jednoj od vinarija gdje ćemo degustirati 4-5 vrsti vina. Povratak u hotel i večera. Noćenje.

3.dan RIMINI - FERRARA - Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak prema Ferrari - jednom od najvažnijih gradova pokrajine Emilia Romagna. Bila je važno središte talijanske renesanse pa je stari dio grada upisan na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Grad je opasan s 9 kilometara zidina, koje su jedne od najbolje očuvanih u cijeloj Italiji. Šetnja gradskim središtem uz katedralu sv. Juraja, židovsku četvrt i najimpresivniju tamošnju građevinu - dvorac Castello Estense koji je pripadao njihovoj vladajućoj obitelji Este, a izgrađen je u 14. stoljeću kao sigurnosna utvrda protiv izgladnjelog naroda. Ferrara ima i svoje sveučilište s botaničkim vrtom među čijim je polaznicima bio i Nikola Kopernik. Tijekom šetnje ćemo uživati u pogledu na veliki broj renesansnih palača s očuvanim dekoracijama od terakote. Među najljepšima je Dijamantna palača koja je ime dobila prema kamenim blokovima fasade u obliku dijamanta, a u njoj se nalazi Nacionalna galerija s velikom kolekcijom slika ferrarske škole. Slobodno vrijeme za kavu ili ručak. Povratak prema Zagrebu. Dolazak u kasnim večernjim satima.