Otkrijte zavodljive ljepote juga Italije! GARANTIRAN POLAZAK u SORRENTO I NAPULJ posebnim zrakoplovom iz Zagreba od 9.-11.3.'18. s ATLAS turističkom agencijom PO SUPER CIJENI!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Dopustite da vas jug Italije zavede! Dugotrajnu i mrsku vožnju autobusom zamijenite putovanjem zrakoplovom! Krenite na put sa agencijom ATLAS i otkrijte prekrasne dijelove južne Italije uz 2 noćenja s doručkom, prijevoz zrakoplovom Zagreb - Napulj - Zagreb, zrakoplovnu pristojbu, uslugu voditelja putovanja, službene vodiče za razgled Napulja i Pompeja, troškove organizacije i prodaje, izlet Obala Amalfi!

Bili ste u Rimu, u Veneciji više puta, čarobni gradići Toskane su vas ostavili bez daha, ali nekako imate osjećaj da onu Italiju iz filmova Fellinija, Italiju koja vrije životom, Italiju koja je bučna, šarena, puna kontrasta, ponekad konfuzna, a istovremeno tako zavodljiva, niste doživjeli... Krenite s nama prema Napulju i obali Amalfi i dobit ćete sve to odjednom - tu je Napulj, grad koji osvaja autentičnim talijanskim duhom i poznatom gastronomijom, fascinantni arheološki i uzbudljivi prirodni lokaliteti i jedna od najljepših obala na Mediteranu. 

PLAN PROGRAMA
 

 1. dan: ZAGREB - NAPULJ - SORRENTO

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let posebnim zrakoplovom za Napulj u jutarnjim satima. Po dolasku u Napulj odlazak u panoramski razgled glavnog grada talijanske pokrajine Kampanije s voditeljem putovanja i lokalnim vodičem: Teatro di San Carlo - galerija Umberta I - Piazza Plebiscito - Castel Nuovo - Kraljevska palača. Bučan i pun ljudi, uzbudljiv u svom kaosu, Napulj ima sve što mu je potrebno da bude grad koji trebate vidjeti: iznimne građevine, odlične muzeje i kozmopolitski polet, gastronomiju da ne spominjemo. 


Vjerojatno najglasniji, najžustriji i istodobno najljupkiji od svih talijanskih velikih gradova, "najtalijanskiji" grad Italije nijednog posjetitelja ne ostavlja ravnodušnim. Transfer do hotela na Sorentinskom poluotoku poslije razgleda i slobodnog vremena za cappuccino i šetnju. Na poluotoku nasuprot Caprija, Sorrento se smjestio na vrhu stjenovitih zidina i kao na prirodnoj pozornici od pamtivijeka privlačio okrunjene glave te umjetnike i bogataše. Smještaj u sobe. Noćenje.


2. dan: SORRENTO: izlet na obalu Amalfi

Doručak. Odlazak na izlet - na prelijepu obalu Amalfi (uključeno u cijenu).


IZLET Obala Amalfi:

Talijani je zovu Amalfitana, spektakularna i kao u filmu, proteže se od mjestašca Positano do grada Salerna i jedna je od najuzbudljivijih obala na talijanskom poluotoku. Vožnja tom filmskom cestom izaziva u isto vrijeme i bojazan u oštrim zavojima i uzbuđenje pri pogledu na vrtoglave litice i pastelne kućice koje prianjaju na padinama i strmoglavljuju se sa svojim vrtovima u more... Jedna od najljepših razglednica s obale Amalfi jest panoramski pogled na Positano, nekoć ribarsko mjestašce usječeno u obalu, slikovito i romantično, ovjekovječeno u recentnijim američkim filmovima. Glavno mjesto na obali koje joj je dalo i ime jest Amalfi, u bizantinska vremena najveće trgovačko središte na poluotoku, a danas najveće turističko. Od glavnog trga, s njegovom fontanom, uspinju se stube do brončanih vrata katedrale iz 11. stoljeća koja daje pečat tom ljupkom gradu, a u čijoj kripti leži njezin svetac zaštitnik, apostol Sveti Andrija. Kraće slobodno vrijeme u Amalfiju za kavu i fotografiranje. 


Putovanje po obali Amalfi nastavljamo usponom do mjestašca Ravello u kojem se nalazi poznata vila Rufolo iz 13. stoljeća, poznata po svojim lijepim vrtovima i veličanstvenim pogledom obalu. Ravello je oduvijek privlačio umjetnike, bogate i poznate, a danas je mjestašce kao i cijela obala Amalfi pod zaštitom UNESCO-a. Povratak u hotel.

3. dan: SORRENTO - POMPEJI - ZAGREB

Doručak. Slobodno jutro i odlazak iz hotela nešto prije podneva. Posjetit ćemo fascinantne Pompeje (ulaznica nije uključena, plaćanje na licu mjesta), jedno od najpoznatijih arheoloških nalazišta na svijetu, ostatke drevnog rimskog grada kojeg je erupcija Vezuva 79. godine nove ere uništila i prekrila debelim slojevima vulkanskog pepela, zbog čega je grad koji je brojao više od 20 000 stanovnika u svoje vrijeme ostao odlično sačuvan skoro 1700 godina! 


Razgled s lokalnim vodičem i voditeljem putovanja. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i kavu. Poslije posjeta transfer do napuljske zračne luke. Planirani let za Zagreb u kasnim poslijepodnevnim satima.


CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje, putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi
 

CIJENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA I ULAZNICA:

Pompeji 13 €, Vila Rufolo u Ravellu 5 €


NAPOMENA:

* Izlet na obalu Amalfi uključuje autobusni prijevoz i lokalnog vodiča.

Boravišna pristojba nije najavljena za to razdoblje godine, ali u slučaju da se nešto izmijeni, plaćanje je na recepciji od 2 - 4 € po danu, ovisno o kategorizaciji odabranog hotela.

Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na putovanje kao i tijekom samog putovanja. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%

Pridržavamo pravo promjene programa putovanja odnosno vremena polaska i povratka, ako nam zrakoplovni prijevoznik ne potvrdi zatraženi vozni red. Ne preuzimamo odgovornost za izgubljenu ili oštećenu prtljagu. Kod zračnog prijevoza je za prtljagu odgovorna isključivo zrakoplovna tvrtka, po propisima koji vrijede u međunarodnom putničkom prometu. Prijavu izgu­bljene ili oštećene prtljage putnik sam naslovljava na prijevoznika.