PodržimoNaše

[ZAGREB] Prevencija je pola zdravlja! Tumorski markeri za žene ili muškarce u Poliklinici LabPlus 2 već od 119 kn! Nalazi su gotovi isti ili idući dan!

16 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Olakšajte brigu o vlastitom zdravlju uz kvalitetna i efikasna testiranja u Poliklinici LabPlus 2 u Zagrebu! Tumorski markeri za muškarce (CEA i PSA) i za žene ( CEA, CA19-9 i CA 125) uz 50% popusta! Nalazi su gotovi isti ili idući dan! Nije potrebna prethodna najava niti rezervacija termina! Kupon vrijedi do 20.04.2018.!

OPCIJA A: TUMORSKI MARKERI ZA MUŠKARCE  CEA i PSA


Carcinoembrijski antigen (CEA) 

CEA je složeni glikoprotein molekularne mase 20000, povezan s plazma membranom tumorskih stanica otkud se može otpuštati u krv. Iako je CEA prvi put prepoznat kod bolesnika s karcinomom debelog crijeva, abnormalna razina CEA u krvi nije specifična ni za karcinom debelog crijeva niti za malignu bolest općenito. Povišene CEA vrijednosti mogu se pronaći i kod niza drugih karcinoma uključujući melanom, limfom, karcinom gušterače, želuca, vrata maternice, bubrega, štitne žlijezde, jetre, jajnika, pluća i dojke, međutim najčešće se koristi u dijagnostici debelog crijeva, osobito kad je u pitanju metastatska bolest. Prostata specifičan antigen (PSA) 

PSA je glikoprotein kojeg proizvode žljezdane stanice prostate. Ima važnu ulogu u pokretljivosti spermatozoida, tako što sjemenu tekućinu održava u tekućem stanju. U normalnim okolnostima, nalazi se samo u prostati i u drugim tkivima ga nema. Porast razine PSA u krvi često je prvi pokazatelj mogućeg oboljenja prostate. Razlog tome je što većina oboljenja prostate povećavaju njen volumen i time povećavaju propusnost tkiva, što omogućuje malim molekulama, kakav je PSA, da izađu van i pojave se u krvnom optoku, gdje se onda mogu laboratorijski detektirati. Najčešća oboljenja prostate koja uzrokuju ovo stanje su adenom, upala, kamenci i rak. Za nastanak adenoma i raka odgovorni su muški spolni hormoni, točnije, poremećaj hormonskog statusa osoba oboljelih od ovih bolesti.

 

Nije potreban dolazak natašte. Nalazi su gotovi isti ili idući dan. Nije potrebna prethodna najava niti rezervacija termina.OPCIJA B: TUMORSKI MARKERI ZA ŽENE CEA, CA19-9 i CA 125

Carcinoembrijski antigen (CEA) 

CEA je složeni glikoprotein molekularne mase 20000, povezan s plazma membranom tumorskih stanica otkud se može otpuštati u krv. Iako je CEA prvi put prepoznat kod bolesnika s karcinomom debelog crijeva, abnormalna razina CEA u krvi nije specifična ni za karcinom debelog crijeva niti za malignu bolest općenito. Povišene CEA vrijednosti mogu se pronaći i kod niza drugih karcinoma uključujući melanom, limfom, karcinom gušterače, želuca, vrata maternice, bubrega, štitne žlijezde, jetre, jajnika, pluća i dojke, međutim najčešće se koristi u dijagnostici debelog crijeva, osobito kad je u pitanju metastatska bolest. CA 19-9

Karbohidratni antigen 19-9 (CA 19-9) je monoklonalno antitijelo protiv stanica karcinoma debelog crijeva kojim se otkriva monosijalogangliozid pronađen kod pacijenata s probavnim karcinomom. Povišen je u 20-40 % bolesnika s karcinomom želuca, 20-40 % bolesnika s karcinomom debelog crijeva i 70-93 % bolesnika s karcinomom gušterače. Kod osoba s karcinomom gušterače više vrijednosti mogu biti povezane s uznapredovalom bolešću. Referentne vrijednosti: Muškarci i žene: < 27 kIU/L 


CA 125

Karcinom antigen 125 (CA 125) po svojoj strukturi je glikoprotein. 
Pripada skupini tumorskih biljega. Koristi se u dijagnostičke svrhe za otkrivanje raka jajnika te za praćenje tijeka bolesti. Također služi kao sekundarni biljeg raka gušterače. Njegovo povišenje kod osoba s karcinomom jajnika često prati klinički tijek bolesti. Nakon kirurškog liječenja ili kemoterapije njegova razina se podudara s odgovorom na terapiju. Zbog toga je nadmoćan u odnosu na druge tumorske markere kao što je CEA.