Savršeno uživanje u Sarajevu! Ne propustite vrhunsku ponudu na 3 dana/2 noćenja s uključenim doručkom u hotelu Hayat*** za 2 osobe za 449 kuna!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Hayat je šarmantan hotel s 3* smješten u starom dijelu Sarajeva, samo par koraka udaljen od jednog od najljepših dijelova Sarajeva - Baščaršije u kojem se nalaze brojne kulturno-povijesne znamenitosti, tradicionalni i moderni restorani!

Hotel Hayat*** je šarmantan i moderan hotel smještan u starom dijelu Sarajeva, u blizini njegove najveće turističke atrakcije - Baščaršije!

Hotel posjeduje 46 soba opremljenih sa tuš kabinama, fenom za kosu, telefonom sa direktnim izlazom, WI FI internetom, kabelskom televizijom.

Baščaršija je stara sarajevska "čaršija" te povijesni i kulturni centar grada. Baščaršija je izgrađena u 15. stoljeću kad je Isa-beg Ishaković osnovao cijeli grad.

Riječ Baščaršija potiče od riječi "baš", koja znači "glavna" na turskom, tako da Baščaršija znači "glavna ulica". Zbog velikog požara u 19. stoljeću, današnja Baščaršija je dvostruko manja nego što je nekad bila. Baščaršija se nalazi na sjevernoj obali rijeke Miljacke, u općini Stari Grad Sarajevo.

Na Baščaršiji se nalazi nekoliko važnih povijesnih objekata, poput Gazi Husrev-begove džamije i sahat-kule. Danas je Baščaršija glavna turistička atrakcija grada Sarajeva.

Crno Jaje preporuča provjeru slobodnih termina s hotelom prije kupnje kupona. Po primitku kupona, obavezna rezervacija unaprijed na tel: 00387 3357 0370, uz KOD i ID kupona po primitku.