Ostanite bez daha pred bezvremenskom ljepotom Plitvičkih jezera i Rastoka! 1-dnevni izlet uz prijevoz autobusom 02.04., 01.05., 02.06., licenciranog pratitelja...za samo 145 kn!

4 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Neka Vas očaraju 16 jedinstvenih jezera najstarijeg nacionalnog parka u Republici Hrvatskoj i savršena slika prirode... Osvježite se raspršenim kapljicama slapova...

PROGRAM PUTOVANJA

Okupljanje grupe u 06.45 h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506). Nakon upoznavanja grupe sa pratiteljem putovanja, polazak prema PLITVIČKIM JEZERIMA.

 Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, sve do jedinstvenog svjetskog bisera, PLITVIČKIH JEZERA. Ovdje ćete doživjeti jedinstvenu igru zelenila i vode, koja će Vas ostaviti bez teksta! Ovo jedinstveno područje je proglašeno nacionalnim parkom još u travnju 1949. godine, a njihovu jedinstvenu ljepotu i značaj je prepoznao i UNESCO, te ih je 1979. godine uvrstio na listu prirodne baštine i to kao jednu od top prirodnih atrakcija! Područje parka čini ukupno 16 jezera, koja možemo podijeliti na GORNJA i DONJA JEZERA koja se stepenasto prelijevaju i silaze jedno u drugo, a posjetiteljima nudi uživanje i opuštanje u jedinstvenom okruženju i uz modrozelenu boju jezera… Po dolasku, kraći predah i odlazak u razgled jezera, u pratnji licenciranog turističkog pratitelja. Vožnja brodom po jezeru najvećem jezeru KOZJAK je nešto jedinstveno, dok će Vam se vožnja vlakićem u okruženju zelene šume urezati u pamćenje… Nakon razgleda, kraći predah za kupnju suvenira i slobodno vrijeme za kavu/sendviče... . 

Slijedi okupljanje grupe i odlazak prema RASTOKAMA. Putem ćete uživati u prekrasnom pogledu na ''MALE PLITVICE'' - RASTOKE. Nastale su jedinstvenom igrom prirode, na mjestu gdje se rijeka SLUNJČICE ulijeva u rijeku KORANU, te na taj način tvori mnoštvo slapova od kojih su najljepši BUK, HRVOJE i VILINA KOSA. Rastoke su jedinstvena bajka koja je nastala zajedničkim djelovanjem prirode i čovjeka: ono što je priroda stvarala tisućama godina, čovjek je kasnije nadogradio prilagođavajući se prirodnim uvjetima, tvoreći jedinstvenu cjelinu. Upravo zbog tog jedinstvenog sklada povijesne, etnografske i graditeljske kulturne baštine Rastoke su 1969. godine upisane u Registar nepokretnih spomenika kulture. Nakon razgleda i prezentacije uz zanimljivu priču o MLINICAMA i nekadašnjem načinu života, slobodno vrijeme za kupnju suvenira, kavu, kolač ili za uživanje u čarobnoj prirodi... Okupljanje grupe i nastavak vožnje prema KARLOVCU. Putem ćemo proći pokraj TURNJA (moguće kraće zaustavljanje), u kojem se nalazi MUZEJ HRVATSKOG DOMOVINSKOG RATA, gdje se mogu vidjeti ostaci objekata oštećenih ratnim djelovanjem u Domovinskom ratu. Na prostoru oko objekata smještena su sredstva borbene tehnike iz zbirke oružja i vojnih vozila Domovinskog rata. Prepuni dojmova nastaviti ćemo našu vožnju do Zagreba, a povratak na mjesto polaska (AK Zagreb) se očekuje u ranijim večernjim satima.