POLASCI IZ ZAGREBA, VARAŽDINA I ČAKOVCA! Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 3 dana prije polaska. Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta. RASPRODANO!!!

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan: Zagreb - PRAG

Polazak iz Zagreba u 6:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja do Praga uz povremene odmore tijekom puta. Po dolasku u Prag smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak u grad s pratiteljem putovanja (gradskim prijevozom), te prvo upoznavanje živahnog središta češke prijestolnice. Navečer fakultativni odlazak na večeru u jednu od tradicionalnih praških pivnica (uz doplatu - plaćanje pratitelju na licu mjesta). Noćenje.


2.dan: PRAG

Doručak. Razgled grada uz pratnju službenog lokalnog vodiča: Hradčany (jedan od najvećih dvoraca na svijetu koji je ujedno i rezidencija čeških vladara) - Katedrala sv. Víta i Václava (gotička katedrala u kojoj su pokopani češki vladari) - Karlov most (najstariji gradski most, ujedno i najpoznatija gradska znamenitost, a povezuje Stari grad s drugom obalom Vltave - Malom Stranom) - Staromestské námestí (najstariji i najznačajniji trg u povijesnoj jezgri Praga, s crkvom sv. Nikole, spomenikom Janu Husu, Starogradskom vijećnicom i znamenitim Astronomskim satom) - Václavské namestí (s Nacionalnim muzejem, najstarijim i najvećim češkim muzejom, Praškom državnom operom … iznimno živo mjesto, koje obiluje restoranima, trgovinama, kafićima) ... 

 

Poslije razgleda predlažemo dvosatnu vožnju brodom po Vltavi (uključen buffet ručak), vožnja rijekom uz najpoznatije građevine i spomenike "Zlatnog grada" (uz doplatu - plaćanje pratitelju na licu mjesta). 

Slobodno poslijepodne za vlastito istraživanje grada. U večernjim satima nemojte propustiti odlazak do Križikovih fontana i uživanje u spektaklu glazbe, svjetla i vode, show počinje u 20:00, 21:00 i 22:00 sata i traje 30-40 minuta, jednostavno se dolazi gradskim prijevozom i cijena ulaznice je 10 eur. Noćenje.


3.dan: PRAG - dvorac KARLŠTEJN - PRAG

Doručak. Predlažemo poludnevni izlet u KARLŠTEJN (uz doplatu) - gradić udaljen 35 km od Praga u kojem se nalazi jedan od najljepših i najromantičnijih dvoraca u Češkoj. Dvorac je 1348. godine usred šumovitog brežuljka dao izgraditi Karlo IV i služio je kao riznica za čuvanje kraljevskog blaga osobito svetih relikvija, carskog nakit, umjetničkih djela kao i predmeta kojim su se služili prilikom krunidbe. Nakon razgleda slobodno vrijeme. Povratak prema Pragu. Gostima koji ostaju u Pragu predlažemo odlazak do šarmantne četvrti Kampa, malom otočiću pored Karlovog mosta sa starim mlinovima i puno restorana, a koju zbog kanala i rukavaca rijeke Vltave nazivaju i "praškom Venecijom". Navečer predlažemo zajednički odlazak autobusom na večeru u tradicionalnu češku tavernu s folklornim programom (uz doplatu - plaćanje pratitelju na licu mjesta). Noćenje.


4.dan PRAG - ČESKÝ KRUMLOV - Zagreb:

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Češkom Krumlovu - jednom od najromantičnijih povijesnih gradića južne Češke, smještenog iznad rijeke Vltave. Grad je osnovan oko dvorca iz 13. stoljeća i izvanredan je primjer malog srednjovjekovnog grada čija je baština ostala netaknuta zahvaljujući mirnom razvoju, povijesno središte grada 1992. godine upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Po dolasku obilazak grada: most na plaštu, dvorca, glavnog trga s fontanom, crkva Sv. Vitusa, šetnja uskim gradskim uličicama je kao putovanje vremeplovom u prošlost! Slobodno vrijeme za kavu ili ručak. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.