Padova je grad i istoimena općina u regiji Veneto, na sjeveru Italije. Grad je slikovito mjesto s gustom mrežom ulica koje se arkadama otvaraju u velike gradske trgove, i s mnogim mostovima preko različitih ogranaka rijeke Bacchiglione, koja je nekada okruživala drevne gradske zidine poput jarka.

Program putovanja:

Polazak iz Zagreba (južno parkiralište Gradskog poglavarstva) u 0:30 sati. Ugodno putovanje preko Slovenije i sjeveroistočne Italije do Padove. Dolazak u PADOVU u jutarnjim satima. Padova je grad i istoimena općina u regiji Veneto, na sjeveru Italije. Grad je slikovito mjesto s gustom mrežom ulica koje se arkadama otvaraju u velike gradske trgove, i s mnogim mostovima preko različitih ogranaka rijeke Bacchiglione, koja je nekada okruživala drevne gradske zidine poput jarka. 

Razgled grada: 

SVETI LEOPOLD MANDIĆ je drugi kanonizirani hrvatski svetac rimokatoličke Crkve, svećenik, kapucin, poznati ispovjednik, promicatelj jedinstva kršćana... Bazilika svetog Ante (u kojoj se nalaze njegove relikvije te njegov grob). Od relikvija je u cjelosti sačuvan samo jezik, no može se vidjeti i njegova čeljust...PRATO DELLA VALLE (veliki eliptični trg u čijem je središt vrt sa 78 skulptura slavnih građana Padove) Ispred katedrale se nalazi fantastična konjanička skulptura mletačkog generala Gattamelatte koju je izveo Donatello 1453. god., prva brončana konjanička skulptura nakon antike PALAZZO DELLA RAGIONE je srednjovjekovna gradska vijećnica čija velika dvorana na katu ima najveći krov bez stupova u Europi (81,5 x 27 m)

Na trgu PIAZZA DEI SIGNORI nalazi se više znamenitih građevina: loža Gran Guardia, Kapetanska palača mletačkih upravitelja (Palazzo del Capitanio), Michelangelova renesansna katedrala i romanička krstionica...

Slobodno vrijeme do 18:00 sati kad je predviđen polazak prema Zagrebu. Uz usputna zaustavljanja tijekom puta, dolazak na mjesto polaska očekuje se u kasnim večernjim satima.