Zabavimo se i zaplešimo na koncertu Miroslava Škore u Virju na međunarodnom festivalu izvornih kolača ''PRKAČIJADI'', te sudjelujte u izabiru najboljeg podravskog Prkača uz gostovanje Predsjednika svjetske kuharske federacije!!!
Dobrodošli u Hotel Podravina!
Priuštite sebi odmor kakav zaslužujete - hotel Podravina premašuje Vaša očekivanja!
Hotel Podravina*** izgrađen je na temelju dugogodišnje tradicije i raspolaže sa vrhunski opremljenim sobama i apartmanima.Blizina centra grada i netaknutog prirodnog okruženja Podravine pravi je izbor za Vas i Vaše poslovne partnere, kao i za turističke putnike te cijelu obitelj.
Recepcija hotela otvorena je 0-24h i spremna Vas je primiti u bilo kojem trenutku, a u cijelom hotelu dostupan je besplatan wireless.
Dvodnevni program:
Smještaj u hotel Podravina uz piće dobrodošlice. Nakon kratkog odmora krećemo u Đurđevac - posjet muzeju Stari grad, posjetitelji će u periodu od 15. travnja do 30. rujna 2018. godine, moći razgledati izložbu iz bogatog opusa Pabla Picassa, jednog od najvećih umjetnika 20. stoljeća. Izložbom s više od stotinu radova obuhvaćene su Picassove grafike te radovi eminentnih umjetnika Andyja Warhola, Antonija Tàpiesa, Henryja Moorea, Victora Vasarelyja, Eduarda Paolozzija i drugih pripadnika različitih stilskih pravaca.
Povratak u hotel i rana večera. Nakon večere dobro ćemo se zabaviti i plesati na koncertu Miroslava Škore ispod šatora u Virju na međunarodnom festivalu izvornih kolača.
Povratak u hotel na noćenje.
Drugi dan:
Nakon doručka posjećujemo turističku manifestacija središnje Podravine „Prkačijada „ u Virju gdje možete uživati i birati između bezbroj ukusnih, slasnih domaćih kolača iliti prkača.
Veličinu i važnost ove manifestacije možete prepoznati po sudionicima, pa nam tako dolazi predsjednik svjetske kuharske federacije, kuhari i slastičari iz Izraela, Engleske, Rusije, Moldavije, Albanije, Hrvatske a koji će pripremati i predstaviti „prkače“ svoje zemlje. Isprobajte prkače koje su sudionici donjeli od kuće, a rađeni su u njihovim zemljama.
Na svakom koraku čeka Vas neko „slatko“ iznenađenje a za ručak smo Vam pripremili roštilj pod šatorom.
PROGRAM PRKAČIJADE - BIRAMO NAJBOLJI PODRAVSKI PRKAČ (Šator na Trgu Stjepana Radića - 12./13.05.2018. ) - natjecanje u spravljanju podravskih prkača po izvornim recepturama. Sudjeluju udruge žena i samostalne sokačice i domaćice.
09:30 - 10:00 - Otvorenje 3. Virovske prkačijade - Pozdravni govori
PREDAVANJA, STRUČNE RADIONICE I DEGUSTACIJE
10.00 - 10.45 - Elena Sučkova, majstorica slastičarstva, Rusija: Prjaniki - najpoznatiji tradicijski kolači Rusije, spona između slastičarstva i pučke umjetnosti
10:15 - 11:00 - David Mizon, Cert. Ed, FRSPH, Balby, Doncaster, Velika Britanija;Chocolate Chip or Maryland Cookies: Čokoladni s listići s Marylandkeksima, White Chocolate and Cranberry Blondie; Bijeli čokoladni kolač s brusnicom
10:45 - 11:30 - Matea Mandir Mconnell, Zagrebačka Amerikanka, majstorica slastičarstva i gastronomije; Najpopularniji američki kolačići/keksi
1. Chocolate chip cookies - Keksi sa komadićima čokolade
2. Oatmeal raisin cookies - Zobeni keksi s grožđicama
11:30 - Priča o WACS - U - Thomas Gugler, predsjednik WACS-a, svjetske organizacije kuhara- WACS, svjetska organizacija kuhara i slastičara ima svoje članice na svim kontinentima svijeta. Kratko upoznavanje s njenim radom i programom. Sarkis Yacoubian, predsjednik svjetske organizacije Taste of peace, Branko Ognjenović, predsjednik Udruge Renato-kuhari bez granica, Damir Crleni, predsjednik udruge kuhara Hrvatske, Mirko Perok, načelnik općine Virje, Darko Koren, župan Koprivničko - križevačke županije.
12:00 - 12:45 - Sarkis Yacoubian, Armenija, predsjednik svjetske organizacije Taste of peace: Najpoznatiji armenski tradicijski kolači
12:15 - 13:00 - Guido Debono, Malta, predsjednik Kuharskog saveza Malte:Biskuttini tar rahal and Figolli Kwarezimal
13:00 Pozdravni govori gostiju kuhara članova povjerenstva i proglašenje pobjednika natjecanja i degustacija kolača.
- Thomas Gugler, predsjednik WACS-a, svjetske organizacije kuhara- kratko upoznavanje s njenim radom i programom
Tijekom cijelog festivalskog dana sudionici će moći kušati slastice IZVORNI KOLAČI NAŠIH SUSJEDA:
Izvorni bosansko – hercegovački prkači - Zaim Merdan šef kuhinje Radon Plaza Hotel Sarajevo, Nijaz Hadžiabdić, slastičar iz Sarajeva. DOLCELA PODRAVKA slastice spravljane Podravkinim proizvodima -Marina Paleka promotor kulinarstva Podravke „cooking show“ tjestenina s linoladom. DERGEZ PEKARA I TRGOVINA - Slastice spravljene u pekarnici „Dergez“ Podravske Sesvete,Pripremaju: Slatičari pekarnice „Dergez“.
HRVATSKI CARVING REPREZANTIVCI - Izrada dekoracija od voća i povrća,Dražen Šafar, Marijan Bošnjak, Ivan Đukić državni prvaci u kulinarskoj umjetnosti. Ksenija Sedlanić, Ivan Marčinko i Zlatko Sedlanić,Podravski umjetnici u Carvingu.