Idea Club Travel i Crno Jaje otkrivaju Vam bajku u zlatnom Pragu! Garantiran polazak 21.06.2018. na 5 dana/4 noćenja s doručkom u hotelu 3*/4*! PREMIUM aranžman za samo 1189 kn!

4 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Uz prijevoz turističkim autobusom uživajte u razgledu Praga u pratnji službenog lokalnog vodiča, obilasku Češkog Krumlova uz pratitelja putovanja, turističkog pratitelja tijekom cijelog puta...Polasci iz Zagreba, Varaždina i Čakovca!

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 3 dana prije polaska.

OPIS PUTOVANJA:

Astronomski toranj, najveći dvorac u Europi, jedan od najstarijih pješačkih mostova i brojne druge praške ljepote na ovome su putovanju upotpunjene Karlovim Varyma, lijepim gradom s najvećim češkim toplicama koje je još u 14. stoljeću osnovao najveći češki kralj svih vremena, Karlo IV. Moći ćete posjetiti i Kutnu Horu, grad pod zaštitom UNESCO-a poznat po svojim rudnicima srebra čiju ćete zanimljivu unutrašnjost imati prigodu razgledati. Ovdje ćete moći razgledati i kosturnicu u Sedlecu - crkvu ukrašenu s približno 70.000 ljudskih kostiju. Na povratku u Hrvatsku prošećite Českym Krumlovom - slikovitim gradom na meandru rijeke Vltave u čiju ćete se renesansnu dušu zasigurno zaljubiti.

 

"Kad putujete u Prag, spavajte u Pragu". Vrijednost više: vrlo dobri hoteli 3*/4* izvrsno povezani linijama javnog gradskog prijevoza, stručni pratitelji putovanja s bogatim iskustvom.


PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan: Zagreb - PRAG

Polazak iz Zagreba u 6:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja do Praga uz povremene odmore tijekom puta. Po dolasku u Prag smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak u grad s pratiteljem putovanja (gradskim prijevozom), te prvo upoznavanje živahnog središta češke prijestolnice. Navečer fakultativna večera u tradicionalnoj praškoj pivnici (uz doplatu - plaćanje pratitelju na licu mjesta). Noćenje.


2.dan: PRAG

Doručak. Razgled grada uz pratnju službenog lokalnog vodiča: Hradčany (jedan od najvećih dvoraca na svijetu koji je ujedno i rezidencija čeških vladara) - Katedrala sv. Víta i Václava (gotička katedrala u kojoj su pokopani češki vladari) - Karlov most (najstariji gradski most, ujedno i najpoznatija gradska znamenitost, a povezuje Stari grad s drugom obalom Vltave - Malom Stranom) - Staromestské námestí (najstariji i najznačajniji trg u povijesnoj jezgri Praga, s crkvom sv. Nikole, spomenikom Janu Husu, Starogradskom vijećnicom i znamenitim Astronomskim satom) - Václavské namestí (s Nacionalnim muzejem, najstarijim i najvećim češkim muzejom, Praškom državnom operom … iznimno živo mjesto, koje obiluje restoranima, trgovinama, kafićima) ... Poslije razgleda predlažemo dvosatnu vožnju brodom po Vltavi (uključen buffet ručak), vožnja rijekom uz najpoznatije građevine i spomenike "Zlatnog grada" (uz doplatu - plaćanje pratitelju na licu mjesta). Slobodno poslijepodne za vlastito istraživanje grada. U večernjim satima nemojte propustiti odlazak do Križikovih fontana i uživanje u spektaklu glazbe, svjetla i vode, show počinje u 20:00, 21:00 i 22:00 sata i traje 30-40 minuta, jednostavno se dolazi gradskim prijevozom i cijena ulaznice je 10 eur. Noćenje.


3.dan: PRAG - KARLOVE VARY - PRAG

Doručak. Predlažemo izlet u čuvene KARLOVE VARY (uz doplatu - plaćanje pratitelju na licu mjesta), najpoznatije i najveće češke toplice. Prema legendi termalne izvore je u 14. st. otkrio češki kralj Karlo IV i kasnije osnovao grad koji je nazvan njegovim imenom. Postoje 12 izvora, najpoznatiji je Vřidlo koji se uzdiže na visinu od 12 m I koji je s 72 °C i najtopliji. Razgled grada predivne arhitekture i obilazak ljekovitih izvora mineralne vode. Slobodno vrijeme za šetnja gradom čuvenim promenadama ili posjet muzeju "Becherovke" ili muzeju češkog stakla i kristala "Moser". Dok ste još u gradu ne propustite priliku probati i Karlovarské oplatky (oblatne), još jedan autohtoni proizvod. Povratak u Prag u poslijepodnevnim satima. Za one koji ostaju u Pragu predlažemo posjet jednom od muzeja: Kafkin muzej, muzej poznatog slikara Muche, Muzej KGB-a.... Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan: PRAG - KUTNA HORA - PRAG

Doručak. Predlažemo izlet u KUTNU HORU, (uz doplatu - plaćanje pratitelju na licu mjesta), simpatičnog gradića nedaleko Praga koji je zahvaljujući svojim rudnicima srebra bio, iza Praga, drugi najvažniji grad u Češkoj, odmah iza Praga. Važno je spomenuti da je i ovaj gradić pod zaštitom UNESCO-a te da je poznat po najvećim rudnicima srebra u Češkoj. Po dolasku u Kutnu Horu slijedi razgleda grada: gotička katedrala Sv. Barbare, kamenita Fontana ... zatim posjet nekadašnjim rudnicima srebra gdje ćete se upoznati s tradicijom kovanja novca i ući u sam rudnik. Slobodno vrijeme za šetnju ili kupovinu suvenira od srebra. Odlazak do kosturnice u Sedlecu čija je unutrašnjost ukrašena s približno 70.000 ljudskih kostiju čija priča potiče još iz 12.st. i uključuje opata, hodočašće u svetu zemlju, groblje, odlazak u raj … i još puno toga. Najfascinantnije umjetničko djelo u kosturnici je masivan luster koji se nalazi u središtu kapelice i sadrži sve kosti iz ljudskog tijela. Povratak u Prag u poslijepodnevnim satima. Navečer predlažemo zajednički odlazak autobusom na večeru u tradicionalnu češku tavernu s folklornim programom (uz doplatu - plaćanje pratitelju na licu mjesta). Noćenje.

5.dan: PRAG - ČESKÝ KRUMLOV - Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak prema Češkom Krumlovu - jednom od najromantičnijih povijesnih gradića južne Češke, smještenom iznad rijeke Vltave. Grad je osnovan oko dvorca iz 13. stoljeća i izvanredan je primjer malog srednjovjekovnog grada čija je baština ostala netaknuta zahvaljujući mirnom razvoju, povijesno središte grada 1992. godine upisano na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Europi. Po dolasku obilazak grada s pratiteljem, šetnja do dvorca i uskim gradskim uličicama je kao putovanje vremeplovom u prošlost! Slobodno vrijeme za šetnju ili ručak (uz doplatu - plaćanje pratitelju na licu mjesta). Povratak prema Zagrebu. Dolazak u kasnim večernjim satima.