Uz Crno Jaje i Idea Club Travel na premium putovanje u Budimpeštu na 4 dana/3 noćenja s doručkom u hotelu 4*! Garantirani polasci autobusom 31.05. i 22.06.2018. za samo 989 kn!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Polasci iz Zagreba, Varaždina i Čakovca! Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 3 dana prije polaska.

OPIS PUTOVANJA:
 
Četiri mađarska dana tijekom kojih ćete se dobro upoznati s našom sjeveroistočnom susjedom. Zašto je mađarski parlament visok 96 metara, s koje se točke Budima najljepše vidi Pešta, kako izgleda grad kada se spusti noć i upale svetla saznajte u mađarskoj prijestolnici. Što krije "zavoj Dunava", kojim je mađarskim kraljevima bio važan te po čemu je poseban provjerite u gradovima Esztergom, Višegrad i Sentandrija. A za kraj - pogledajte kako radi najstarija mađarska tvornica porculana u Herendu te uživajte u zanimljivom pogledu na "mađarsko more" u gradu Veszpremu i obližnjem samozatajnom poluotoku Tihanyju.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan Zagreb - BUDIMPEŠTA

Polazak iz Zagreba u 6:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja do Budimpešte uz povremene odmore tijekom puta. Po dolasku u Budimpeštu prošetat ćemo od zgrade Parlamenta, impozantne građevine i velike turističke atrakcije koja se nalazi na obali rijeke Dunav do impresivne Bazilike Sv. Stjepana, zatim do trga Vörösmarty i glavne trgovačke ulice Vaci Utca s bogatom ponudom suvenirnica, trgovina, ugostiteljskih lokala i šetalištem uz Dunav. Zajedničku šetnju završit ćemo pred prekrasnom zgradom zatvorene tržnice u kojoj ćete pronaći bogatu ponudu suvenira, vina, poznatih mađarskih rakija, različitih vrsta začinske paprike i veliki izbor drugih mađarskih specijaliteta. Slobodno vrijeme u gradskom središtu. Odlazak prema hotelu i smještaj. Kraće slobodno vrijeme za odmor i kako bismo dan završili na mađarski način fakultativni odlazak autobusom u tipičnu mađarsku čardu, uz folklorni program uključena je večera (uz doplatu - plaćanje pratitelju na licu mjesta). Povratak u hotel. Noćenje.


 2.dan BUDIMPEŠTA

Doručak. Odlazak u razgled grada (autobusom i pješice): prvo idemo do najviše točke grada - brda Gellért sa spomenikom Slobode koji se vidi iz svih dijelova grada i gdje se nalazi Citadela, stara budimska utvrda iz 1851. godine s koje se pruža panoramski pogled na Budimpeštu ... zatim do Budima, dijela Unesco-ve svjetske baštine koji obuhvaća oko trećine površine Budimpešte i gdje se nalazi Kraljevska palača, crkva kralja Matije Korvina i Ribarska utvrda s vjerojatno najljepšim pogledom na Budimpeštu i njene mostove (kojih ima čak 8). Po završetku razgleda kraće slobodno vrijeme u povijesnoj jezgri Budima. Nastavljamo razgled peštanskog dijela grada: Trg heroja, najveći trg u Budimpešti sagrađen u čast 1000 godina postojanja mađarske države s Milenijskim spomenikom i kip anđela Gabrijela - gradski park tj. Varosliget - avenije Andrassy, najljepša gradska ulica s glasovitom Operom - Elizabetin trg ... Slobodno vrijeme u gradskom središtu. Navečer preporučujemo fakultativnu jednosatnu vožnju brodom po Dunavu - mađarska prijestolnica je naime jedna od najboljih gradova na svijetu za razgled s rijeke, jer upravo s rijeke ispod mostova imate najbolji pogled na najznačajnije znamenitosti i simbole grada okrenute prema Dunavu (uz doplatu - plaćanje pratitelju na licu mjesta). Noćenje.

 
3.dan BUDIMPEŠTA - "Zavoj Dunava" ESZTERGOM, VIŠEGRAD i SENTANDRIJA - BUDIMPEŠTA

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet "Zavoj Dunava". Vožnja do Esztergoma i razgled nekadašnje kraljevske prijestolnice s najvećom bazilikom u Mađarskoj. Po uzoru na mađarskog kralja Belu IV. iz Esztergoma odlazimo do kraljevskog grada Visegráda poznatog po ostacima ranorenesansne ljetne palače mađarskog kralja Matije Korvina i srednjovjekovne citadele s koje se predivno vidi panorama Dunava. Nastavljamo prema Sentandriji, šarmantnom gradiću mediteranskog ugođaja sa slikovitim starim ulicama i kućama te nekoliko zanimljivih muzeja. Predlažemo posjet poznatom Muzeju marcipana (uz doplatu) posvećenog dvojici izuzetnih mađarskih slastičara gdje se mogu vidjeti prava umjetnička djela napravljena od marcipana. Slobodno vrijeme i odlazak na večeru (uz doplatu - plaćanje pratitelju na licu mjesta). Povratak u Budimpeštu. Noćenje.

 

 4.dan BUDIMPEŠTA - tvornica porculana Herend - VESZPREM - TIHANY - Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela te vožnja u smjeru Balatona i gradića Herend, gdje ćemo obići tvornicu i muzej porculana Herend - mađarski najstariji i najveći svjetski proizvođač porculana (ulaznica uz doplatu - plaćanje pratitelju na licu mjesta). Posjet Veszpremu "gradu mađarskih kraljica" koji se tako zove još od boravka Gizele, supruge sv. Stjepana. Razgled grada na slikovitom položaju u blizini Blatnog jezera: katedrala - biskupska palača - stup sv. Trojstva - gradske zidine. Na kraju ovog posjetiti ćemo jedno od najljepših mjesta Balatona - Tihany. Slikovito mjesto na poluotoku s benediktinskim samostanom privlači brojne posjetitelje, a s promenade uz samostan pruža se prekrasni pogled na jezero. Kraće slobodno vrijeme za ručak ili kavu. Povratak prema Zagrebu. Dolazak u kasnim večernjim satima.