Uz Svijet putovanja otkrivamo Vam najljepše vidikovce Hrvatske! Doživite ljepote Premužićeve staze i NP Sjeverni Velebit jednodnevnim izletom 22.06.2018. za samo 155kn/osobi!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja. Polazak iz Zagreba, s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 07:00 sati.

Premužićeva staza je planinarski put, koji prolazi vršnim dijelovima sjevernog i srednjeg Velebita. Zbog kvalitete gradnje i uklopljenosti u prirodni okoliš, ova staza predstavlja biser graditeljstva pješačkih putova u Hrvatskoj. Staza je odlično obilježena i ugodna za pješačenje, a kako nema velikih uspona, njome mogu proći i ljudi nenavikli na planinarenje. Staza je dugačka 57 km, a mi ćemo proći prvih 15 km koji se smatraju najatraktivnijima. Preko brojnih serpentina, tunela i mostića, proći ćemo kroz divlji i nedostupan velebitski krš. Visinska razlika između najviše i najniže točke u cijeloj njezinoj dužini je ukupno 700 m. Najviša točka je na 1620 m u NP Sjeverni Velebit, a najniža od 920 m je na samom njezinom kraju, na Baškim Oštarijama. 


JEDNODNEVNI IZLET: 22.06.2018.

Polazak iz Zagreba, s Autobusnog kolodovora (peroni 502-506) u 07:00 sati. Slijedi ugodna vožnja autobusom u smjeru Krasnoga. Po dolasku u Krasno kraće vrijeme za odmor te nastavljamo prema Zavižanu. Po dolasku na Zavižan slijedi šetnja vrlo popularnom dionicom Premužićeve staze, i to od Zavižana (prolazite pored botaničkog vrta) do planinarskog doma Alan. Imat ćete priliku uživati u prekrasnom pogledu na more i otoke Kvarnerskog zaljeva te na vrhove Sjevernog i Srednjeg Velebita. Nakon cca 2 i pol sata hodanja dolazite do Rossijeve kolibe, planinarskog skloništa s krasnim vidikom na otok Rab, a nazvano po strastvenom planinaru i istraživaču velebitske flore Ljudevitu Rossiju. Iza Rossijeve kolibe započinje najupečatljiviji dio staze koji se probija kroz samo središte veličanstvenih Rožanskih kukova. Uživanje u ovom originalnom stjenovitom prostranstvu koje se sastoji od 50-ak kamenitih vrhova preko 1600 metara, raspoređenih bez ikakvog reda i smjera! Nakon odmora i osvježenja povratak nastavak planinarenja prema Alanu. Po dolasku u planinarski dom (cca 2,5 sati hodanja od Rossijeve kolibe do Alana) slobodno vrijeme za odmor i okrjepu. Polazak prema Zagrebu je predviđen oko 18:00 sati. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.Napomena: Za obilazak Premužićeve staze preporuča se obuću koja je čvrsta i udobna za hodanje po neravnim terenima. Preporučuje se ponijeti štapove za hodanje, hranu u torbi, dovoljno tekućine, šešir za zaštitu od sunca te slojevitu odjeću.