Istražite Koprivnicu, posjetite izložbu Pabla Picassa i Đurđevačke peske - sve u jednom izletu s organiziranim prijevozom autobusom - 10.06.18. - samo 139kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Istražite glavni grad Podravine, Muzeju grada Đuđevca gdje se održava izložba PABLA PICASSA te upoznajte prirodni fenomen zvan „ĐURĐEVAČKI PESKI“! Polazak je u 8:00 sati iz Zagreba s južnog parkirališta zgrade Gradskog poglavarstva.

Program izleta:

Polazak autobusa u 8:00 sati iz Zagreba s južnog parkirališta zgrade Gradskog poglavarstva. Ugodno putovanje preko Vrbovca, Bjelovara i Bilogore do KOPRIVNICE.

Po dolasku u glavni grad Podravine slijedi informativna šetnja gradom uz slobodno vrijeme za osvježenje i kavicu. Nastavak putovanja u smjeru Đurđevca. 

U Muzeju grada Đuđevca, jednoj od najbolje očuvanih utvrda 15. stoljeća, koja je imala stratešku ulogu u obrani od Turaka, održava se izložba jednog od najvažnijih i najeminentnijih slikara koji su ikad djelovali: PABLA PICASSA! 


Samim je postavom obuhvaćeno više od 100 radova umjetnika nadrealizma, informela, nadrealizma, pop-arta koji uključuju grafike Pabla Picassa te radove Andyja Warhola, Henryja Moorea, Eduarda Paolozzija i drugih. Osim izložbe vrhunskih umjetničkih ostvarenja posjetitelji imaju prilike i upoznati se s vrlo zanimljivim i interaktivnim Interpretacijskim centrom picokijade koji na živ i dinamičan način prezentira legendu o đurđevačkim picokima. 

Poslije izložbe vrijeme za organizirani ručak u pivnici Stari grad i kraće slobodno vrijeme za šetnju gradom. Nastavak putovanja u smjeru posebnoga botaničkog rezervata i prirodnog fenomena zvanog „ĐURĐEVAČKI PESKI“. Usred plodne Podravine smjestila se „podravska sahara“ s endemskim biljkama Panonske nizine. Razgled ovoga jedinstvenog i neponovljivoga prirodnog fenomena. 


Polazak prema Zagrebu predviđen je u kasnim popodnevnim satima. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.