Dolina Soče je stvarno posebna. Čista rijeka, visoki gorski vrhovi iznad nje, neponovljiva arhitektura, bogata događanja i netaknuta priroda, istražite ju! Polazak autobusa u 6:30 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu.

Program putovanja:

Polazak autobusa u 6:30 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Ugodno putovanje uz pauze prema Ljubljani i Kranju. 

Dolazak u KRANJSKU GORU. Šetnja kroz poznati slovenski skijališni centar te pauza za jutarnju kavicu. 

Slijed nastavak izleta vožnjom preko ruske ceste do Vršića (1611 m) - kraća pauza za razgled. Odlazak do Koče pri izvoru Soče (886 m) koja se nalazi na početku Zadnje Trente, slikovite doline među oštrim alpskim vrhovima. Desetak minuta hoda od kuće po stazi osiguranoj sajlama i klinovima izvire Soča, rijeka duga 136 kilometara koja se od svog izvora naglo spušta do ušća u Jadransko more u Tršćanskom zaljevu. Izvire iz duboke kraške jame, a malo nakon toga nalazi se 15 metara visok slap. Zanimljivost ove slovenske rijeke, jedne od najljepših u Europi, je njezina modro-zelena boja koja potpuno ne blijedi čak ni u talijanskom dijelu toka, kao da želi reći da je njeno srce zauvijek u planinama.

Nakon šetnje i razgleda odlazak za BOVEC – koji je na skromnoj nadmorskoj visini pravi alpski centar. Slobodno za šetnju i uživanje u čistom i svježem zraku.

Oko 18:00 sati polazak prema Zagrebu. Uz pauzu tijekom povratka dolazak na mjesto polaska večernjim satima