Uz Elisa Tours i Crno Jaje posjetite dragulj Makedonije autobusom iz Zagreba! Garantirano putovanje od 21.6. do 25.6.2018. Pridružite nam se u aranžmanu Ohrid - Biser Makedonije... samo 1919 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

U aranžmanu uključeno: 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* u Skopju, 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Ohridu, 1 večera u restoranu u Skopju, 2 večere u restoranima u Ohridu, voditelja putovanja, sve razglede prema programu, lokalnog vodiča u Skopju, lokalnog vodiča u Ohridu, troškove organizacije i realizacije aranžmana.


PROGRAM: 


1. dan: ZAGREB - SKOPLJE  

Polazak autobusa u 22:00 sati iz Zagreba, te sakupljanje putnika iz Novske, Kutine i Popovače. Ugodna vožnja preko Slavonskog Broda uz zaustavljanje (na odmorištu uz autocestu) za ulazak dodatnih putnika. Nastavak vožnje preko Bajakova, Beograda, Niša, Vranja i Kumanova do Skopja, makedonske prijestolnice. 

2. dan: SKOPLJE  

Dolazak u jutarnjim satima u SKOPJE - makedonsku prijestolnicu, grad bogate i burne povijesti. Razgled grada s lokalnim vodičem: GRADSKA TVRĐAVA – DŽAMIJA MUSTAFA PAŠE – CRKVA Sv. SPASA – STARA TRŽNICA – stara turska kupelj DAUT PAŠA AMAM, koja je danas muzej, STARI KAMENI MOST – MODERAN GRADSKI CENTAR – GARDSKI MUZEJ – BISTA MARIJE TEREZIJE. Nakon razgleda slobodno vrijeme za kupovinu, šetnju. Smještaj u hotel te navečer organizirana večera u lokalnom restoranu (piće se doplaćuje). Noćenje. 


3. dan: SKOPJE – STRUGA - OHRID 

Doručak. Vožnja do STRUGE - grada poezije i rodnog mjesta makedonskih pjesnika braće Konstantina i Dimitrija Miladinova. Struga se nalazi u dolini na obali Ohridskog jezera, na dijelu gdje rijeka Crni Drim istječe iz Ohridskog jezera. Odlazak prema Ohridu. Ohrid je vodeće ljetovalište i turistički centar Makedonije. Smjestio se na sjevero–istočnom dijelu istoimenog jezera. Smještaj u hotel. Razgled starog dijela OHRIDA s lokalnim vodičem: PLATANA – ČINAR – ALI PAŠINA ĐAMIJA - CRKVA Sv. KLIMENTA – IKONA GALERIJA (jedna od najpoznatijih na svijetu) – ANFITEATAR – SAMUILOVE TVRĐAVE s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero. U nastavku STARA BAZILIKA – CRKVA PLAOSNIK - CRKVA SV. IVANA KANEA - CRKVA Sv. SOFIJE, trobrodna bazilika iz XI. St., sa vrlo očuvanim freskama – poznatoj po križnom tlocrtu – NACIONALNI MUZEJ. Odlazak na vožnju brodom po jezeru do sv. Nauma (doplata). Pri izlasku iz Ohrida zaustavljanje na čuvenim Biljaninim izvorima; kraći razgled, slobodno vrijeme za fotografiranje... Organizirana večera na Biljaninim izvorima u restoranu (piće se doplaćuje). Noćenje. 


 4. dan: OHRID – PRESPANSKO JEZERO - OHRID

Doručak. Panoramska vožnja do PRESPANSKOG JEZERA na tromeđi Grčke, Albanije i Makedonije. Nakon razgleda slobodno vrijeme za ručak, kupanje i slično. Povratak u Ohrid. Slobodno vrijeme. Večera u jednom od nacionalnih Makedonskih restorana s živom glazbom (piće se doplaćuje). Noćenje. 

5. dan: OHRID – ZAGREB  

Doručak. Povratak kući uz usputna zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Zagreb se očekuje u kasnim večernjim satima.