Idea Club Travel i Crno Jaje otkrivaju Vam bajku u zlatnom Pragu! Garantiran polazak 21.06.2018. na 5 dana/4 noćenja s doručkom u hotelu 3*/4*! PREMIUM aranžman za samo 1189 kn!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Uz prijevoz turističkim autobusom uživajte u razgledu Praga u pratnji službenog lokalnog vodiča, obilasku Češkog Krumlova uz pratitelja putovanja, turističkog pratitelja tijekom cijelog puta...Polasci iz Zagreba, Varaždina i Čakovca!

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 3 dana prije polaska.

OPIS PUTOVANJA:

Astronomski toranj, najveći dvorac u Europi, jedan od najstarijih pješačkih mostova i brojne druge praške ljepote na ovome su putovanju upotpunjene Karlovim Varyma, lijepim gradom s najvećim češkim toplicama koje je još u 14. stoljeću osnovao najveći češki kralj svih vremena, Karlo IV. Moći ćete posjetiti i Kutnu Horu, grad pod zaštitom UNESCO-a poznat po svojim rudnicima srebra čiju ćete zanimljivu unutrašnjost imati prigodu razgledati. Ovdje ćete moći razgledati i kosturnicu u Sedlecu - crkvu ukrašenu s približno 70.000 ljudskih kostiju. Na povratku u Hrvatsku prošećite Českym Krumlovom - slikovitim gradom na meandru rijeke Vltave u čiju ćete se renesansnu dušu zasigurno zaljubiti.

 

"Kad putujete u Prag, spavajte u Pragu". Vrijednost više: vrlo dobri hoteli 3*/4* izvrsno povezani linijama javnog gradskog prijevoza, stručni pratitelji putovanja s bogatim iskustvom.


PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan: Zagreb - PRAG

Polazak iz Zagreba u 6:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja do Praga uz povremene odmore tijekom puta. Po dolasku u Prag smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak u grad s pratiteljem putovanja (gradskim prijevozom), te prvo upoznavanje živahnog središta češke prijestolnice. Navečer fakultativna večera u tradicionalnoj praškoj pivnici (uz doplatu - plaćanje pratitelju na licu mjesta). Noćenje.


2.dan: PRAG

Doručak. Razgled grada uz pratnju službenog lokalnog vodiča: Hradčany (jedan od najvećih dvoraca na svijetu koji je ujedno i rezidencija čeških vladara) - Katedrala sv. Víta i Václava (gotička katedrala u kojoj su pokopani češki vladari) - Karlov most (najstariji gradski most, ujedno i najpoznatija gradska znamenitost, a povezuje Stari grad s drugom obalom Vltave - Malom Stranom) - Staromestské námestí (najstariji i najznačajniji trg u povijesnoj jezgri Praga, s crkvom sv. Nikole, spomenikom Janu Husu, Starogradskom vijećnicom i znamenitim Astronomskim satom) - Václavské namestí (s Nacionalnim muzejem, najstarijim i najvećim češkim muzejom, Praškom državnom operom … iznimno živo mjesto, koje obiluje restoranima, trgovinama, kafićima) ... Poslije razgleda predlažemo dvosatnu vožnju brodom po Vltavi (uključen buffet ručak), vožnja rijekom uz najpoznatije građevine i spomenike "Zlatnog grada" (uz doplatu - plaćanje pratitelju na licu mjesta). Slobodno poslijepodne za vlastito istraživanje grada. U večernjim satima nemojte propustiti odlazak do Križikovih fontana i uživanje u spektaklu glazbe, svjetla i vode, show počinje u 20:00, 21:00 i 22:00 sata i traje 30-40 minuta, jednostavno se dolazi gradskim prijevozom i cijena ulaznice je 10 eur. Noćenje.


3.dan: PRAG - KARLOVE VARY - PRAG

Doručak. Predlažemo izlet u čuvene KARLOVE VARY (uz doplatu - plaćanje pratitelju na licu mjesta), najpoznatije i najveće češke toplice. Prema legendi termalne izvore je u 14. st. otkrio češki kralj Karlo IV i kasnije osnovao grad koji je nazvan njegovim imenom. Postoje 12 izvora, najpoznatiji je Vřidlo koji se uzdiže na visinu od 12 m I koji je s 72 °C i najtopliji. Razgled grada predivne arhitekture i obilazak ljekovitih izvora mineralne vode. Slobodno vrijeme za šetnja gradom čuvenim promenadama ili posjet muzeju "Becherovke" ili muzeju češkog stakla i kristala "Moser". Dok ste još u gradu ne propustite priliku probati i Karlovarské oplatky (oblatne), još jedan autohtoni proizvod. Povratak u Prag u poslijepodnevnim satima. Za one koji ostaju u Pragu predlažemo posjet jednom od muzeja: Kafkin muzej, muzej poznatog slikara Muche, Muzej KGB-a.... Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan: PRAG - KUTNA HORA - PRAG

Doručak. Predlažemo izlet u KUTNU HORU, (uz doplatu - plaćanje pratitelju na licu mjesta), simpatičnog gradića nedaleko Praga koji je zahvaljujući svojim rudnicima srebra bio, iza Praga, drugi najvažniji grad u Češkoj, odmah iza Praga. Važno je spomenuti da je i ovaj gradić pod zaštitom UNESCO-a te da je poznat po najvećim rudnicima srebra u Češkoj. Po dolasku u Kutnu Horu slijedi razgleda grada: gotička katedrala Sv. Barbare, kamenita Fontana ... zatim posjet nekadašnjim rudnicima srebra gdje ćete se upoznati s tradicijom kovanja novca i ući u sam rudnik. Slobodno vrijeme za šetnju ili kupovinu suvenira od srebra. Odlazak do kosturnice u Sedlecu čija je unutrašnjost ukrašena s približno 70.000 ljudskih kostiju čija priča potiče još iz 12.st. i uključuje opata, hodočašće u svetu zemlju, groblje, odlazak u raj … i još puno toga. Najfascinantnije umjetničko djelo u kosturnici je masivan luster koji se nalazi u središtu kapelice i sadrži sve kosti iz ljudskog tijela. Povratak u Prag u poslijepodnevnim satima. Navečer predlažemo zajednički odlazak autobusom na večeru u tradicionalnu češku tavernu s folklornim programom (uz doplatu - plaćanje pratitelju na licu mjesta). Noćenje.

5.dan: PRAG - ČESKÝ KRUMLOV - Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak prema Češkom Krumlovu - jednom od najromantičnijih povijesnih gradića južne Češke, smještenom iznad rijeke Vltave. Grad je osnovan oko dvorca iz 13. stoljeća i izvanredan je primjer malog srednjovjekovnog grada čija je baština ostala netaknuta zahvaljujući mirnom razvoju, povijesno središte grada 1992. godine upisano na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Europi. Po dolasku obilazak grada s pratiteljem, šetnja do dvorca i uskim gradskim uličicama je kao putovanje vremeplovom u prošlost! Slobodno vrijeme za šetnju ili ručak (uz doplatu - plaćanje pratitelju na licu mjesta). Povratak prema Zagrebu. Dolazak u kasnim večernjim satima.