Poliklinika Analiza Lab u Zagrebu donosi Vam laboratorijska kontrola gušterače i funkcije bubrega po neponovljivoj cijeni od 95 kn!

1 prodanNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Cijena uključuje: urea, kreatinin, glukoza, amilaza (krv), Amilaza (urin), urin kompletni pregled. Kupon se može iskoristiti do 22.07.2018.

Mogućnost testiranja tijekom cijelog dana - (u redovno radno vrijeme). Nalazi gotovi isti dan.


Gušterača 

Žlijezda koja je smještena iza želuca. Odgovorna je za lučenje hormona (inzulin, glukagon) koji reguliraju razinu šećera u krvi te proizvodnju enzima za razgradnju i probavu proteina, masti i ugljikohidrata.

Gušterača je osjetljiva na pretjeranu konzumaciju alkohola, lijekova, razne upale te neodgovarajuću prehranu s puno masnoća i ugljikohidrata.

Za dijagnozu raznih poremećaja među kojima je najznačajniji akutni pankreatitis, preporučuje određivanje aktivnosti amilaze u serumu i urinu.
 
Bubrezi

Parni organ čija je glavna biološka funkcija izlučivanje organizmu nepotrebnih sastojaka, tj. stvaranje urina. Uz to bubrezi održavaju optimalnu koncentraciju elektrolita i vode u krvi te izlučuju neke hormone i vitamin D.

Bubrežne bolesti češće su kod osoba oboljelih od šećerne bolesti te osoba s povišenim krvnim tlakom stoga ih je veoma važno otkriti što ranije. Već osnovne pretrage kao što su glukoza, urea i kreatinin iz krvi te kompletna pretraga urina pokazat će da li se radi o nekom poremećaju bubrežne funkcije.