Top ljetni izlet! Posjetite prirodne ljepote KANJONA KAMAČNIK, LUKOVDOL I FUŽINE okružene slikovitim planinama - 01.07.18. autobusom uz turističkog pratitelja, za samo 135kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Istražite rodno mjesto pjesnika Ivan Goran Kovačića, kanjon Kamačnik zaštićeni krajolik izuzetne ljepote i Fužine, sve u jednom danu! Polazak autobusa u 7:30 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu, 01.07.18.

Program putovanja

Polazak autobusa u 7:30 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Slijedi ugodno putovanje u smjeru Gorskog kotara i jednog od najstarijih goranskih naselja Vrbovskog. 

U okolici Vrbovskog nalazi se mjesto LUKOVDOL u kojemu je rođen hrvatski pjesnik Ivan Goran Kovačić. Goranova rodna kuća pretvorena je u muzej u čijem sklopu su i knjižnica, galerija te memorijalni dio sa stalnim postavom o Goranovom životu i stvaralaštvu. Pored rodne kuće, koja je renovirana 2003. godine, nalazi se amfiteatar sa spomenikom, djelo hrvatskog kipara Vojina Bakića. 

Razgled muzeja – rodne kuće Ivana Gorana Kovačića. Nastavak putovanja u smjeru središta grada Vrbovskog, točnije željezničke stanice gdje je početak prilaza za obilazak kanjona rječice Kamačnik, pritoka Dobre. 

Kanjon KAMAČNIK je zaštićeni krajolik izuzetne ljepote, a od izvora do ušća dužine 3km. Uz samu rječicu vodi pješačka staza, koja čas ide uz rub, a dijelom preko drvenih mostića te završava kod samog izvora Kamačnika – lijepog kraškog vrela koje se nalazi na 410m nadmorske visine. Ugodna dvosatna šetnja pruža posjetiteljima romantične slike prirode u bezbroj zelenih tonova! Šetnju završavamo na početku kanjona gdje se nalazi ugostiteljski objekt „Kamačnik“. Slobodno vrijeme za odmor i osvježenje uz jela iz domaće kuhinje, a ukoliko odlučite ručati preporučamo pastrve.

Slijedi nastavak putovanja prema Fužinama. Slobodno vrijeme za šetnju uz jezero Bajer, a preporučamo i razgled špilje Vrelo, koja je otkrivena 1950. godine tijekom izgradnje akumulacijskog jezera Bajer. Starost špilje procjenjuje se na oko tri i pol milijuna godina. Jedna je od najljepših na ovim područjima, a zbog bogatstva stalaktita, stalagmita, špiljskog jezera i izuzetnih ljepota na relativno malom prostoru nazivaju je i " Postojna u malom". 

Oko 18:00 sati polazak prema Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska očekuje se u večernjim satima.