Istražite i posjetite Zeleni vir, Vražji prolaz, Muževu hižu i Fužine! Jednodnevni GARANTIRANI izlet autobusom 14.07. uz turističkog pratitelja agencije Autoturist-Park za samo 125kn/osobi!

13 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Upoznajte hram davnih vremena, endemičnog vodozemca - čovječju ribicu, izuzetnu ljepotu špiljskih stalaktita, sve kroz jednodnevni izlet! Polazak autobusa u 8:00 sati iz Zagreba s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva!

Program izleta:

Polazak autobusa u 8:00 sati iz Zagreba s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva. Ugodno putovanje prema Skradu i Zelenom viru. 

Zeleni vir zaštićeni je dio prirode podno Skrada u kojem se nalaze izvor Zeleni vir, kanjon Vražji prolaz i spilja Muževa hiža. Pogled na Zeleni vir daje utisak kao da se nalazimo pred hramom iz nekih davnih vremena. Niz 70 m visoku stijenu ruše se dva planinska potoka koji u tisućama kapljica padaju pred otvor pećine u kojoj se nalazi izvor a izvorska voda stvara malo jezerce zelenkaste boje. 

Šetnja do Vražjeg prolaza. Trag neba gotovo postaje nevidljiv u ovoj galeriji koju je voda stvarala tisućama godina i čovjek instinktivno čvršće hvata ogradu mostića. Nakon uzbuđenja kanjon se postepeno širi, a staza dalje vodi prema spilji Muževoj hiži. Odlazak do Muževe hiže. Podzemnim hodnikom dolazi se do dvorane u kojoj je malo jezerce. Istraživači spilje ovdje su pronašli najrijeđi primjerak naše faune - čovječju ribicu. Temperatura vode i zraka iznosi oko 8 stupnjeva Celzijusa.

Nakon razgleda polazak prema Fužinama. Slobodno vrijeme za ručak ili šetnju uz jezero Bajer, a preporučamo i razgled špilje Vrelo, koja je otkrivena 1950. godine tijekom izgradnje akumulacijskog jezera Bajer. Starost špilje procjenjuje se na oko tri i pol milijuna godina. Jedna je od najljepših na ovim područjima, a zbog bogatstva stalaktita, stalagmita, špiljskog jezera i izuzetnih ljepota na relativno malom prostoru nazivaju je i " Postojna u malom". 

Slijedi polazak prema Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska očekuje se u večernjim satima.