Budite dio velikog otvorenja vanjskih bazena i započnite ljeto u Top-Termama Topusko na 6 dana/5 noćenja s polupansionom uz neograničeno kupanje na vanjskim bazenima za dvoje i samo 1799 kn!

18 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Crno Jaje i Terme Topusko pripremili su Vam odmor iz snova! Kupanje na bazenu u Top Termama Topusko udaljenom svega 70 km od Zagreba! Iskoristivost kupona je do 02.09.2018.

Svaki put kada posjetite Top - Terme Topusko, pomislit ćete kako ste, sasvim slučajno, savršeno pogodili vrijeme boravka i tek nakon nekoliko uzastopnih posjeta otkrit ćete zašto su Stari Rimljani ovo ljekovito kupalište na istočnoj granici Carstva doslovno obožavali.

Topusko se nalazi sedamdesetak kilometara južno od Zagreba, te između Karlovca i Siska, a upravno, pak, u Sisačko moslavačkoj županiji. Okruženo je poznatim šumama Orlova šuma i Petrova gora, a ostalo čini plodna zemlja uz rijeku Glinu i potoke Perna, Čemernica i Glinica. Ovo područje odavno je naseljeno zahvaljujući mnogobrojnim termalnim izvorima. Posebno su značajne cretne, tresetne kupke u narodu poznate kao «blatne kupke» koje postoje još samo u Češkoj. Zahvaljujući utjecaju šuma te treseta i termalnih izvora zima je blaga, a ljeta su svježa.

Po kvaliteti termalna voda Topuskog treća je u Europi. Cilj nam je upoznati ljude s tim velikim bogatstvom i na tome bazirati razvoj Topuskog kao europskog mondenog lječilišta i kupališta. Ulažući neprekidno u nove projekte, obnovu objekata i obrazovanje osoblja, nadamo se da će Topusko postati Vaše stalno odredište.

O Termama

Top - Terme d.o.o. osnovane su 1.5.2003. kao tvrtka kćer Lječilišta Topuskog. U sklopu tvrtke nalazi se hotel Toplica s 232 ležajeva u 58 jednokrevetnih i 88 dvokrevetnih soba. U sklopu hotela su dva restorana - pansionski i a la carte restoran, rekreacijski centar sa zatvoreno - otvorenim bazenom, saunama, sportskom dvoranom, teretanom, prostorom za terapiju i wellness, stolnim tenisom, biciklima, četverostaznom automatskom kuglanom; poslovnice dviju banaka, suvenirnice, dva aperitiv bara i vanjska terasa. U neposrednoj blizini hotela nalazi se kompleks vanjskih bazena - 5 bazena različite veličine, dubine i temperature, igralište za odbojku na pijesku, tri tenis terena, boćalište, mini golf, otvoreni restoran. Svi bazeni (i zatvoreni i otvoreni) punjeni su termalnom vodom. Termalna voda je vulkanskog podrijetla, na izvoru temperature 68 - 72° C, a temperatura u bazenima kreće se od 27 - 34° C...

Hotel Toplica Topusko smješten je na mirnoj lokaciji u blizini rijeke Gline, a gostima nudi besplatno korištenje 5 vanjskih i 1 unutarnjeg bazena s termalnom vodom. Obuhvaća 2 aperitiv bara, a' la carte restoran i kompaktne sobe s balkonom te TV-om sa satelitskim programima.

Gastronomija

Uživajte u osmišljenoj gastronomiji ovog kraja. Istražite okuse starinskih jela, priređenih na suvremeni način. Užitke u našem restoranu za vas kreiraju najbolji kuharski majstori koji se kod pripreme jela vode vašim željama. Osim klasične pansionske kuhinje, naš a la carte restoran može vam ponuditi niz zanimljivih specijaliteta i vrsta kuhinje. Autohtona kuhinja nudi specijalitete ovog podneblja - domaći sir i vrhnje, cicvara, knedli sa šljivama, razna jela s gljivama itd. Gastronomski doživljaji Top Termi, inspirirati će vas i ostati u nezaboravnom sjećanju.

Termalna voda Topuskog izbija iz 1500 m dubine, vulkanskog je podrijetla, temperature 56-72 °C, a u proteklih 200 godina sastav i kakvoća vode ostaju nepromijenjeni.

Nikako ne propustite uživati u parkovima i perivojima, znalački zasađenim prije stotinjak i više godina. U parku Opatovina odmorite se u sjeni ostataka velikog portala gotičke crkve iz 13. stoljeća i pri tome imajte na umu da zapravo šetate prostorom cistercitskog samostana u kojemu su vrijedni redovnici živjeli i stvarali četiri stotine godina. U Engleskom parku, kojega su zasadili Austrougarski časnici botaničari, dočekat će vas dva stabla Ginka Bilobe, čudesnih gorostasa koja su preživjela Ledeno doba i danas su prilična rijetkost.

Okolica

Od djevičanske prirode ovdje zastaje dah. Rijeka Glina i njeni pritoci, bogati ribom, osvježavaju cijelo područje, a biljni i životinjski svijet na livadama, proplancima i dubokim šumama nije ničim ugrožen. Šume i potoci u okolici pravi su raj za lovce i ribolovce, sakupljače gljiva i kestena, planinare i obične izletnike. Kako je Topusko u dolini, na koju god stranu da se popnete puca nezaboravan pogled na sve strane, prema Savi na sjeveru, bosanskom gorju na jugu, te Petrovoj Gori i Slavoniji na zapadu i istoku. 

Terme Topusko nalaze se 70 km južno od Zagreba, oko srednjeg toka rijeke Gline. Do Topuskog je moguće doći preko Karlovca, Siska i Petrinje te Lasinje.