Wellness oaza u srcu goranske prirode! Toplice „Lešće“ na 3 dana/2 noćenja s polupansionom za dvoje, bazen s ljekovitom termalnom vodom, vježbe u vodi po uputama fizioterapeuta...za samo 749 kn!

20 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Uživajte u bazenima s termalnom ljekovitom vodom bez klora, i u termalnoj vodi u sobama. Ne propustite i korištenje fitness aparata, opremu za individualno nordijsko hodanje, korištenje ležaljki i suncobrana (ovisno o raspoloživosti)...Ponuda se može iskoristiti isključivo do 30.09.18.

O TOPLICAMA

Toplice „Lešće“ kao neodoljiva wellness oaza u srcu prirode pravo su mjesto za opuštanje od užurbane svakodnevice u kojoj nemate puno vremena za sebe. Već samim dolaskom na ovo idilično mjesto osjetit ćete svježinu goranskoga zraka i ljepotu prirode koja će Vas ostaviti bez daha. Toplice „Lešće“, smještene uz samu rijeku Dobru, u suradnji s prirodom omogućit će da se osjećate što ugodnije i ponuditi Vam raznoliku wellness ponudu (masaža cijeloga tijela, parcijalne masaže, relax masaže, antireumatske masaže, piling, infracrvena sauna, jacuzzi i dr.), unutarnji i vanjske bazene s izvornom termalnom vodom te ugodnim smještajem u bogato opremljenim sobama. Temperatura vode od 33°C smatra se blago toplom kupkom koja svojim oligomineralnim sastavom izrazito pogoduje radu srca, bubrega, dišnih putova. Plivanjem ili vježbanjem u termalnoj vodi  poboljšava se opće zdravstveno stanje i kondicija te uspostavlja ravnoteža centara u centralnom živčanom sustavu.

Svima je poznato da je osim odmora i rekreacije, za zdravlje osobito važna i zdrava prehrana, pa će Vas Restoran „Lešće“ dočekati s mnoštvom kulinarskih specijaliteta pripremljenih od domaćih namirnica, a ugodan ambijent sa 130 sjedećih mjesta idealno je mjesto za Vaše obiteljske ili poslovne prigode, domjenke, vjenčanja ili promocije.

Kupalište Toplica Lešće se nalazi 2 km sjeverno od crkve u selu Lešće, na lijevoj obali rijeke Dobre bogate ribom, među kojim su najpoznatije pastrve i glavatica o kojoj ribići sa uživanjem prepričavaju zgode, te inače ribe grabežljivice velike glave i oštrih zubiju koja kao i pastrva voli hladniju vodu poput Dobre, najhladnije od četiri karlovačke rijeke.

LJEKOVITOST TERMALNIH VODA

Uvidom u stare knjige, prva istraživanja o ljekovitosti termalne vode u toplicama Lešće datiraju iz 1841. te 1898. godine. Prema tim istraživanjima u vodi ima magnezija, sulfata, kalcija i karbonata.

Voda je oligomineralna, sadrži adekvatnu količinu minerala, što izrazito pogoduje onima najmlađe dobi.

Temperatura vode u bazenu od 33° C izrazito pogoduje radu venske i limfne cirkulacije te liječi artrozu (najčešće zahvaća kralježnicu, kukove, koljena i stopala, a očituje se promjenama na hrskavicama zglobova i oštećenjima funkcije zglobova), spondilozu (degenerativna bolest kralježnice – promjene na trupovima kralježaka), degenerativne bolesti te ostale bolesti lokomotornoga sustava (upale zglobova, upale tetiva, tetivnih ovojnica i mišića, sportske ozljede i dr.). Vježbama u termalnoj vodi djeluje se mehanički, termički i kemijski. Poboljšava se opće zdravstveno stanje i kondicija, a neutralna temperatura vode od svega 33°C nema negativni učinak kod bolesti vena i srca. Ima pozitivan utjecaj na rad srca i bubrega te olakšava izdisaje.

BEZ KLORA NA PRIRODNIH 33°C

Plivanjem ili vježbanjem u termalnoj vodi  poboljšava se opće zdravstveno stanje i kondicija te uspostavlja ravnoteža centara u središnjem živčanom sustavu, a paralelno s time dolazi do pozitivnih promjena u radu srca, bubrega i disanja. Boravak u termalnim vodama tako je osobito značajan kod stanja nakon velikih napora, kod neurastenije (oblik (psiho)neuroze odnosno duševnoga poremećaja lakšega oblika kod kojega je cjelokupna tjelesna i duševna sposobnost smanjena),  depresivnih stanja i rekonvalescencije (oporavka nakon bolesti).

Djelovanje termalne vode pogoduje radu venske i limfne cirkulacije. Poboljšava otjecanje venske krvi, limfe i tekućine tkiva sa periferije u srce i pluća. Pozitivno djeluje na krvni tlak zbog temperature od svega 33°C koja se smatra blago toplom kupkom. Voda liječi artrozu, spondilozu i degenerativne bolesti lokomotornog sustava.

Uspostavlja se ravnoteža u središnjem živčanom sustavu. Sulfatni magnezij i karbonat u vodi pogoduju liječenju neurastenije, kroničnih ginekoloških bolesti i stanja nakon operacija i povreda donjih ekstremiteta.

STAZE ZA NORDIJSKO HODANJE: STAZA CIKLAMA, STAZA ŠIŠMIŠA, PANORAMA LEŠĆA, PUT MLINA

Nordijsko je hodanje sportsko-rekreativna aktivnost, osmišljena 1997. g. u Finskoj, pri kojoj se koriste posebno dizajnirani štapovi kako bi se u hodanje uključili i gornji dijelovi tijela. Zahvaljujući jednostavnosti i primjerenosti svim dobnim skupinama, nordijsko hodanje sve je popularnije u čitavome svijetu. Ispravno nordijsko hodanje podiže opću razinu zdravlja i psihofizičke izdržljivosti te blagotvorno utječe na dišni i krvožilni sustav.  Optimalna brzina nordijskog hodača omogućuje prirodnu svijest o prostoru kojim se kreće, pa je ova disciplina jedinstvena kombinacija tjelovježbe i turističkog razgleda kulturno-povijesne i prirodne baštine.

Ako ste hodač 'početnik', provjerite jesu li vam pokreti usklađeni s pravilima nordijskog hodanja: Trup je blago nagnut prema naprijed, pokret rukom izvodi se iz ramena, tijelo se odguruje iza središnje okomite linije, zdjelica se pokreće dijagonalno u odnosu na ramena, vršak štapa postavlja se na podlogu na polovici raskoraka, korak je prirodno produljen, a započinje na peti i završava na prstima.

U okolici Toplica Lešće označene su četiri staze za nordijsko hodanje, živopisnih naziva: Staza ciklama, Staza šišmiša, Panorama Lešća i Put mlina. Pogledajte naše karte (na mrežnim stranicama) i upoznajte ih redom!

Dodatne pogodnosti: 20 % na wellness usluge i 20% na van pansionske usluge restorana!

Smještene na pola puta između Zagreba i Rijeke, Toplice Lešće su zadržale najbolje od prirode i tome pridodale dašak ljudskoga kako bi gosti što više uživali u ovom goranskom kraju.

Obavezna tel. rezervacija isključivo na 099 8010 800 ili 099 7380 003 ili na mail info@toplice-lesce.com uz broj kupona po aktivaciji kupona.