Uz Smart Travel očekuje Vas dvodnevna Venecija i otoci lagune Murano, Burano i shopping u dizajnerskom Outletu McArhtur Glen...noćenje s doručkom u hotelu 3*/4* za samo 459 kn/osobi!

12 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije uz licenciranog pratitelja! Okupljanje grupe na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506) u 03.45 sati. Kupon vrijedi isključivo za odabrani termin putovanja 15.09.-16.09., 20.10.-21.10.2018.


POLAZAK: 15.09.-16.09., 20.10.-21.10.

Istražite Veneciju i otoke lagune koji kriju zanimljive legende i priče, degustirajte Bussolà i Essi - čuvene kekse po kojima je poznat Burano, oduševite se vrsnim majstorima sa Murana koji će Vam prezentirati izradu poznatog stakla, i za kraj putovanja obavite shopping u dizajnerskom Outletu McArhtur Glen...

1. dan: ZAGREB/RIJEKA - TORCELLO - MURANO - BURANO

Okupljanje grupe na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506) u 03.45 sati. Nakon upoznavanja grupe sa pratiteljem putovanja, slijedi polazak prema Veneciji u 04.00h. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku (uz mogućnost ukrcaja putnika na Vratima Jadrana), Sloveniju i Italiju preko Trsta sve do VENECIJE, uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak na pristanište PUNTA SABBIONI, gdje ćemo izaći iz autbousa, malo predahnuti i ukrcati se u turistički brodić (VAPORETTO), koji će nas odvesti na obilazak otoka lagune. Prvo odredište je TORCELLO, najstariji naseljeni otok lagune, te nekoć najgušće naseljeni otok. Na otoku se nalazi katedrala Santa Maria Assunta unutar koje se nalaze vrijedne bizantske freske, crkva Santa Fosca, a putem do katedrale se nalazi i most "Ponte del diavolo" uz kojeg se veže legenda da se na mostu jedan par poljubio i poslije toga misteriozno nestao... Jedan od najpoznatijih zaljubljenika u šarm otoka bio je američki književnik Ernest Hemingway koji je na Torcellu proveo izvjesno vrijeme 1948. godine, te napisao dobar dio svog romana "Preko rijeke i u šumu". Nakon zajedničke šetnje i razgleda otoka, slijedi slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i plovidba do otoka MURANO, koji je svjetski poznat zahvaljujući izradi staklenih predmeta, a pred Vašim će očima vrsni umjetnici STAKLARI prezentirati način izrade nimalo jednostavnih staklenih oblika. Nakon tog, ukrcati ćemo se u vaporetto i krenuti prema BURANU, otoku koji je najpoznatiji po čipkarstvu i svojim šareno obojenim kućama koje su izgrađene kako bi ribari u olujama lakše mogli prepoznati svoje domove. Ovaj slikoviti otok je prema mnogima ljepši od Veneciji, a zahvaljujući bogatoj gastronomskoj ponudi, pruža savršen užitak! Trgovine prepune kreativnih modnih detalja nikog ne ostavljaju ravnodušnim - čipkaste lepeze, romantični suncobrani,... Oduševiti ćete se! Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme, te ukrcaj na vaporetto. Vožnja do pristaništa Punta Sabbioni, ukrcaj u autobus i odlazak prema hotelu. Smještaj u hotel. Noćenje.


2. dan: VENECIJA - DESIGNER OUTLET NOVENTA DI PIAVE - ZAGREB/RIJEKA

Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak autobusom do pristaništa Punta Sabbioni, gdje ćemo se ukrcati u vaporetto i krenuti prema Veneciji, točnije do TRGA SV. MARKA. Po iskrcaju sa vaporetta, očekuje nas šetnja uz pratitelja: KANAL GIUDECCA - RIVA DEGLI SCHIAVONI - MOST UZDAHA - TRG SV. MARKA - DUŽDEVA PALAČA - BAZILIKA SV. MARKA - MOST RIALTO - KANAL GRANDE. Nakon razgleda i upoznavanja ljepota Venecije, slijedi slobodno vrijeme za osobne programe, posjete muzejima, romantičnu šetnju skrovitim uličicama i trgovima Venecije. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme, te odlazak prema trgu sv. Marka gdje ćemo se ukrcati na vaporetto. Vožnja do pristaništa Punta Sabbioni, kraći predah i ukrcaj u autobus. Odlazak prema Designer Outletu Outletu McArhtur Glen u NOVENTA DI PIAVE, gdje ćemo se zadržati 2 sata. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i odlazak prema Hrvatskoj. Vožnja autobusom kroz Italiju i Sloveniju uz kraće zaustavljanje putem prema potrebi grupe. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.