Posjetite Salzburg,Nacionalni park Berchtesgaden gdje se nalazi Orlovo gnijezdo te upoznajte smaragdno kraljevsko jezero uz prijevoz autobusom i 1 noćenje u hotelu***- 22.-23.09., 839 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Otkrijte čari Salzburga i kraljevskog jezera te Orlovo gnijezdo - građevinu u Alpama u neposrednoj blizini Berchtesgarden, na visini 1.834 metara. Orlovo gnijezdo je poklon Adolfu Hitleru za njegov 50. rođendan na inicijativu njegovog bliskog suradnika Martina Bormanna. Dođite i saznajte više!

Program putovanja: 

1. dan: 

Polazak autobusa u 6:00 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. 

Ugodno putovanje Slovenijom i Austrijom do Salzburga. Na ulasku u jedan od najljepših austrijskih baroknih gradova smjestio se dvorac Hellbrunn. Dvorac je građen kao ljetnikovac salzburškog nadbiskupa Markusa Sittikusa, a sam nadbiskup, vedra i šaljiva duha, uredio je park oko dvorca brojnim vodoskocima koji čine neponovljivu igru vode i okolnog perivoja. Osobito zanimljiv jest mramorni stol i klupe s otvorima za vodu. Vlasnik dvorca bi uključivao hidraulični sustav kad bi gosti sjeli za stol i tako ih neugodno iznenadio! Perivoj dvorca poslužit će i kao kulisa za film Moje pjesme, moji snovi. Razgled dvorca i perivoja. 


Nastavak putovanja u smjeru Salzburga. Razgled gradskih znamenitosti u pratnji turističkog pratitelja: Mozartplatz – katedrala – franjevačka crkva – staro groblje – festivalska palača – Mozartova kuća – Getridegasse – dvorac Mirabell. Slobodno vrijeme za uživanje u gradu. U večernjim satima smještaj u hotel na području Salzburga/okolice. 

Noćenje. 

2. dan: 

Doručak i odjava iz hotela. Putovanje u smjeru Bavarske i Nacionalnoga parka Berchtesgadena. Posjet Hitlerovoj vikendici Orlovo gnijezdo koje se nalazi na 1.834 metra visine na planini Kehlstein. Orlovo gnijezdo bio je poklon Martina Bormanna Führeru za njegov 50. rođendan. Gradnja ove fascinantne građevine trajala je samo 13 mjeseci, a na tome graditeljskom pothvatu radilo je 3500 radnika. 

Nakon razgleda Orlovog gnijezda povratak u dolinu i nastavak vožnje u smjeru Königseea, Kraljevskoga jezera koji leži u podnožju slikovite planine Watzmann. Samo jezero okruženo je visokim planinskim vrhovima, a svojom smaragdnozelenom bojom pruža poseban doživljaj! Slobodno vrijeme za šetnju uz jezero te uživanje u skladnosti prirode i kulture. Prema želji panoramska vožnja jezerom do crkvice sv. Bartolomeja iz 12. stoljeća. Slobodno vrijeme do popodnevnih sati kada je predviđen polazak prema Zagrebu. 

Dolazak na mjesto polaska u kasnim večernjim satima.