Deluxe 8 dana krstarenja uz polupansion! Iz Dubrovnika sve do Opatije 25.08.-01.09.18.! Istražite prekrasan krajolik, tradiciju i kulturu našeg Jadrana sa Katarina Line brodom! Za DVOJE,od 13 725kn!!!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kupon vrijedi za DVIJE osobe i isključivo za polazak 25.08.-01.09.18.! Uživajte u krstarenju i zapanjujućim prizorima veličanstvene Jadranske obale rutom Dubrovnik – Korčula – Metković – Split – Slapovi Krke / Šibenik – Zadar – Rab – Opatija - na bazi 7 polupansiona!

Zapanjujuće, prekrasan krajolik, tradicija i kultura. Ovaj novi, luksuzno dizajnirani i potpuno klimatizirani mini kruzer s prostranim kabinama i vlastitim kupaonicama savršen je odabir za doživjeti ljepotu hrvatske obale. Na krstarenju, opustite se na prostranim palubama ili plivajte u kristalno čistom Jadranskom moru za vrijeme stajanja. Kada pristanite, istražite male gradove na na moru i lutajte uskim dalmatinskim uličicama. Na ovom krstarenju od Dubrovnika do Opatije posjetit ćete uistinu prekrasne hrvatske otoke i zapanjujuća mjesta na obali te vino i gurmanska iskustva uključena su u cijenu krstarenje s dodatnim uslugama.

RUTA: Dubrovnik – Korčula – Metković – Split – Slapovi Krke / Šibenik – Zadar – Rab – Opatija

1. DAN SUBOTA DUBROVNIK – KORČULA 25.08.18.

Polazak u 13h prema Korčuli, otoku poznatom kao rodno mjesto Marka Pola, poznatog istraživača. Veći dio otoka prekriven je prekrasnim, gotovo crnim borovim šumama pa je Korčula također poznat kao "Crni otok". Grad Korčula nalik je mini Dubrovniku, koji je okružen srednjovjekovnim kamenim bedemima i kulama. Čini se da se čuvena plesna borba mačevima Moreška došla na otok, kada su Mauri bjesnili kroz ovu regiju i redovito nastupili. Vodič će vas odvesti kroz Zidom okruženi stari grad Korčula s ulicama raspoređenim kao riblje kosti, a zanimljiv razlog toga ćete tada i čuti. Mnogo jednostavnih konoba, restorana i cool koktel barova (neki s cool glazbom). Slobodno vrijeme. Noćenje u Korčuli.

2. DAN NEDJELJA KORČULA – METKOVIĆ 

Danas otkrivamo jedan od posljednjih preostalih močvarnih delta u Europi. Krećemo prema Metkoviću, na obalama rijeke Neretve, po čemu je delta dobila i ime. Ovdje, mandarine rastu na vodenim kanalima i a mi odlazimo na vožnju barka kako bismo istražili šumarke, floru i faunu, divlje ptice i tradicionalni način života narodnih ljudi. Sljedeće na redu je arheološki muzej Narona u Vidu, formalno je otvoren 2007. godine kao prvi muzej u Hrvatskoj koji prikazuje ostatke Rimskoga hrama. Prozvan Augusteum sa 17 mramornih kipova, neki većih dimenzija a neki prirodnih visina. Ovdje su nekada plovili drevni Iliri, Grci, Rimljani, a prema legendi, ovdje Neretvanski gusari planiraju svoje racije na neprijateljske galije. Po povratku na brod održat će se Kapetanska večera s glazbom uživo. Noćenje u Metkoviću.

3. DAN PONEDJELJAK METKOVIĆ – SPLIT

Od Metkovića naša krstarenje nastavlja se prema Splitu, glavnom gradu Dalmatinske regije, drugi po veličini grad u Hrvatskoj s poznatom Dioklecijanovom palačom, pod UNESCO-vom zaštitom, gdje je rimski car Dioklecijan izabrao mjesto umirovljenja! Po dolasku, lokalni vodič nas vodi kroz povijesnu i užurbanu staru gradsku jezgru i na poznatu Splitsku tržnicu. Noćenje u Splitu.

4. DAN UTORAK SPLIT – SLAPOVI KRKE / ŠIBENIK 

Vino i slapovi! Rano ujutro polazak prema Skradinu. Prvo stajanje je poznata vinarija Bibich, gdje ćete imati priliku kušati vina i lagani tapas ručak. Nazad u Skradinu, hodamo kroz Nacionalni park Krka i posjećujemo “Skradinski Buk”. Zapanjujuće lijepo, ovo je najpopularniji dio područja slapova. Ima 17 slapova, s kaskadama do 100 m širine, a rijeka Krka tumbles 45,7 metara. Nikad zaboravljeni doživljaj je plivanje pod slapovima, stoga nemojte zaboraviti svoj kupaći i uživajte u kristalnoj čistoj odi NP Krke. Polazak prema Šibeniku koji je gotovo u samom središnjem dijelu hrvatske jadranske obale i naše je poslijepodnevna destinacija. Istražite veličanstveni stari grad, kulturne spomenike i možda najpoznatiji ovdje, katedrala Sv. Jakova iz popisa UNESCO-ve kulturne baštine. Prošećite i otkrijte povijesnu jezgru i rivu. Večera na brodu. Noćenje u Šibeniku.

5.DAN SRIJEDA ŠIBENIK – ZADAR

Nakon toga nastavljamo ploviti prema Zadaru. Stoljećima glavni grad Dalmacije i najstariji sveučilišni grad u Hrvatskoj poznat po bogatoj povijesnoj baštini svjetske važnosti, vidljivom na svakom koraku: rimski forum iz 1. stoljeća, crkva Sv. Donata iz IX. stoljeća - najpoznatija srednjovjekovna bazilika i simbol grada, moćne gradske zidine sa reprezentativnim gradskim vratima iz 16. stoljeća, muzej antičkog stakla, više od 30 crkava u starom gradu, brojne palače i vile, kao i poznate suvremene morske orgulje te instalacije svjetla "Pozdrav Suncu". Pridružite nam se u vođenom razgledavanju Zadara te kušanje Maraschino likera. Noćenje u Zadarskoj luci.

6.DAN ČETVRTAK ZADAR – OTOK RAB

Nakon doručka nastavak krstarenja prema otoku Rabu, poznatom kao „otok ljubavi“. Razgled grada okruženog srednjovjekovnim zidinama, romantičkih crkvenih tornjeva, crkvi, palača, kamenih ulica i antičkih fasada. Pokušajte fotografirati horizont "četiri kule". Uživajte u "galeriji" na ulicama i trgovima gdje mnogi slikari i umjetnici prikazuju svoja djela. Ako vrijeme dopušta prošetajte do brda Kamenjak i uživajte u veličanstvenom zalasku sunca. Legenda kaže da su lokalne redovnice napravile poseban Rabski kolač za posjetu Pape, uključena degustacija Rabske torte čiji recept ostaje zauvijek tajna. Noćenje u mjestu Raba.

7.DAN PETAK OTOK RAB – OPATIJA 

Čuvena Opatija rivijera često se uspoređuje s Francuskom rivijerom. Kraljevske obitelji, slavne osobe i glazbenici svi su ljetovali u Opatiji. Naš vodič će vam ispričati veličanstvenu povijest Opatije i pokazati vam najdragocjenije spomenike. Prošetajte čuvenu šetnicu Franjo Josip - Lungomare do ribarskog mjesta Volosko, dom nekim od najboljih ribljih restorana u Hrvatskoj ili uživajte u Kraš Choco baru za probanje ekskluzivnih čokoladnih koktela, kolača ili sladoleda. Ovdje postoji pravi kafić društvo. Zbogom večernje večere na brodu uz zabavu uživo, sjajna prilika za zamjenu adresa posljednje večeri. Noćenje u luci Opatije. Kasno popodnevni dolazak u Opatiji uz šetnju na pozntoj šetnici Franz Joseph– lungomarom do brojnih opatijskih kafića i restorana ili do obližnjeg ribarskog mjesta Volosko – poznatom po izvrsnim ribljim restoranima, najboljim u regiji ali i u Hrvatskoj. Također se možete pridružiti obilasku Opatije (uključeno u Premium Superior). Za zadnju noć, predlažemo oproštajnu večeru na brodu, kao izvrsnu priliku za razmjenu kontakata s drugim putnicima- vašim novim prijateljima. Nočenje u Opatiji.

8.DAN SUBOTA OPATIJA 

Nakon doručka vrijeme je za oproštaj od posade. Nadamo se da se opet vidimo na jednom od Katarina Line krstarenja

DODATNE ideje

Dodajte kopneni program na svoje krstarenje:

- Coast express - OPATIJA GATEWAY od 3.940 KN

- Lakes and Mediterranean harmony od 13.500

- Međugorje pilgrimage from DBK od 4.425KN

- Dubrovnik 3 countries