Zaljubite se u prirodne ljepote Slovenije! Jednodnevni izlet u Dolinu Soče & Tolmin & Kobarid 25.kolovoza uz organiziran prijevoz autobusom i razglede prema programu za samo 195kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Istražite dolina Soče - čistu rijeku, visoke gorske vrhovi iznad nje, Slap Boka - impozantno djelo prirode kao i Tolminsko korito - jedan od najljepših ulaza na NP Triglav! Polazak autobusa u 5:00 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu.

Program putovanja:

Polazak autobusa u 5:00 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u
Zagrebu. 

Ugodno putovanje u smjeru slovenske regije Primorske i gradića ZATOLMIN.

Prelazak u mini bus odakle nastavljamo putovanje u smjeru mjesta JAVORCE. Slijedi putovanje do TOLMINSKIH KORITA, najnižeg i vjerojatno najljepšeg ulaska u NP Triglav. Susret s lokalnim vodičem koji će nam otkriti skrivene bisere: korita rijeke Tolinke i Zadlaščice, Danteovu jamu… 

Nakon sat i pol lake kružne šetnje povratak na mjesto polaska te nastavak putovanja u smjeru KOBARIDA. Šetnja gradićem, slobodno vrijeme te mogućnost posjete Kobaridskog muzeja koji pripovijeda povijest o 12. sočanskoj bitci. 

Nastavak putovanja u smjeru Bovca uz usputno zadržavanje kod slapa Boka. SLAP BOKA impozantno je remek-djelo prirode koje se sa 144 m visine obrušava u ponor pod njim. Riječ je o jednom od najvećih i najljepših slapova u Europi. Slijedi izlaz iz autobusa i 15-minutna kraća šetnja do slapa čiju ćemo snagu i moć moći vidjeti i doživjeti još i prije nego mu se približimo. Kraće zaustavljanje za foto-pauzu i nastavak putovanja u smjeru IZVORA SOČE. 

Dolazak do KOČE PRI IZVORU SOČE (886 m) koja se nalazi na početku Zadnje Trente, slikovite doline među oštrim alpskim vrhovima. Desetak minuta hoda od koče po stazi osiguranoj sajlama i klinovima dolazimo do izvora Soče, rijeke duge 136 kilometara koja se od svog izvora naglo spušta do ušća u Jadransko more u Tršćanskom zaljevu. Zanimljivost ove slovenske rijeke, jedne od najljepših u Europi, je njezina modro–zelena boja koja potpuno ne blijedi čak ni u talijanskom dijelu toka, kao da želi reći da je njeno srce zauvijek u planinama. Slijedi odlazak do BOVCA uz kraće zadržavanje za osvježenje i osobne potrebe.

Povratak prema Zagrebu predviđen je u kasnim popodnevnim satima. Dolazak na mjesto polaska, uz dovoljan broj pauza, očekuje se u kasnim večernjim satima.