Letifico Vam donosi medene kreme, bezglutenska brašna i prirodna ulja dobivena metodom hladnog prešanja! Otkrijte sve dobrobiti lješnjaka, crnog kima ili oraha...već od 115kn!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Uvjerite se u ljekovito djelovanje i prirodnih ulja dobivenih hladnim prešanjem - na taj način zadržava se većina prisutnih nutrijenata iz sjemenki! Kupon vrijedi za jedan paket koji smo obogatili medenim kremama i bezglutenskim brašnima i vrijedi do 08.09.2018.!



Ulja

Naša ulja dobivaju se metodom hladnog prešanja. Kao što i samo ime govori, proces se odvija pri niskim temperaturama, pa takva ulja nisu pogodna za prženje i pečenje, nego se koriste kao začinska ulja u kulinarstvu. Za razliku od rafiniranih, ulja dobivena hladnim prešanjem zadržavaju većinu prisutnih nutrijenata iz sjemenki, a samim time imaju i ugodniji i prirodniji okus, miris i boju. 

Medene kreme

Medene su kreme poslastice koje možete jesti kao namaz za kruh, peciva ili palačinke, a uz to su i odličan desert „na žlicu“.
Uz veliki izbor dodataka, birajte okuse, svojstva i djelovanja medenih krema s dodacima upravo prema vašim potrebama.  
Kremasta struktura ovog namaza dobiva se poticanjem kristalizacije u medu, čime se ne mijenja prirodni sastav meda, a dodane biljke i ostali sastojci u tom obliku dulje zadržavaju svoja blagotvorna svojstva.



LJEŠNJAK
ULJE
Ulje lješnjaka zlatno žute boje dobiva se hladnim prešanjem, ima slatkast okus, ali i pregršt mikro i makro nutrijenata, od proteina, vitamina do minerala. 
Dodati obrocima par žlica dnevno, bez termičke obrade i pričekati par tjedana do rezultata vidljivih na cijelom tijelu!
BRAŠNO
„Kada bi barem postojao kruh koji nema toliko ugljikohidrata, ali da opet bude ukusan.“ rekoše ljudi, a Majka Priroda nam dade – lješnjakovo brašno. 
Vrlo mali udio ugljikohidrata, pregršt bjelančevina i slatkasti okus razlozi su zašto obožavamo lješnjakovo brašno. Smjesa od 20% lješnjakovog i 80% osnovnog brašna u kombinaciji s malo mlijeka, praška za pecivo i ljubavi čine pravu poslasticu!

ZAŠTO LJEŠNJAK
Mirisom, okusom i kalorijama bogat lješnjak poznat je i široko rasprostranjen kao sastojak mnogih slastica, kolača i slatkih namaza.
Pomaže kod problema s pamćenjem, usporava znakove starenja, jača imunitet i jednostavno je – ukusan. 
Koristite ga za sprječavanje kardiovaskularnih bolesti, tumora, smanjenje krvnog tlaka, te prevenciju srčanog i moždanog udara.

LJEKOVITO DJELOVANJE
Vrlo bogat antioksidansima, omega-3 masnim kiselinama, vitaminom E (koji je prirodni antioksidans) te folnom kiselinom, lješnjak ima sljedeće pozitivne učinke na vaše zdravlje: 

- sprječava kardiovaskularne bolesti, smanjuje rizik od nastanka tumora
- poboljšava pamćenje i mentalne sposobnosti, smanjuje loši kolesterol, jača imunitet, pridonosi zdravom razvoju fetusa
Sastav: 100% hladno prešano ulje od jezgre lješnjaka
Uvjeti čuvanja: Čuvati na hladnom i tamnom mjestu. Nije za prženje i pečenje.
Zemlja porijekla: Hrvatska


CRNI KIM
Ulje
Ulje crnog kima dobiva se hladnim prešanjem sjemenki, čime sadržani ostaju svi sastojci zbog kojih ga obožavamo. 
Uzimati ga samog, tri puta dnevno nakon obroka, a može se umiješati i u sok. 
BRAŠNO
Uz ulja od crnog kima i medene kreme, zaista nema potrebe za još jednim proizvodom s crnim kimom – ili? Dok će ulje crnog kima utjecati primarno na dišni sustav, ovo se brašno koristi za probavni sustav. Bogato je proteinima, pa brzo zasiti, a veliki sadržaj vlakana i timokinona (koji je prvenstveno u ulju) djeluje na probavu tako da je očisti. Timokinon se između ostalog koristi i kod ljudi koji su u visokorizičnim skupinama za razvoj raka, osobito raka gušterače. Ovo se brašno se, za razliku brašna od žitarica, ne mora termički obrađivati, pa se nutritivno puno ne mijenja niti osiromašuje. 
ZAŠTO CRNI KIM
Crni kim, crni kumin, kalinji, samo su neki od naziva za ovu biljku. 
O njegovoj djelotvornosti i ljekovitim svojstvima najbolje govori navodna izjava proroka Muhammeda: „Crni kim liječi sve, osim smrti.“
S tim se očito slagao i faraon Tutankamon u čijoj grobnici su pronađene velike količine upravo ovog sjemena.
Iz poduže liste pozitivnih djelovanja crnog kima vrijedi izdvojiti blagotvoran utjecaj na dišni, probavni i mokraćni sustav, smanjenje kolesterola, te utjecaj na imunitet i cirkulaciju.
LJEKOVITO DJELOVANJE
Crni kim, svelijek i „sjeme blagoslova“, bogat je bjelančevinama, vitaminima B1, B2, B3, folnom kiselinom, kalcijem, željezom, bakrom, cinkom i fosforom. Volimo ga jer:

- jača imunitet, tjera parazite, sprečava urinarne infekcije, štiti od nekolikih vrsta raka, pomaže kod alergija i astme, ima antibakterijsko i antigljivično djelovanje, poboljšava probavu, čuva zdravlje srca i krvnih žila, pomaže kod artritisa i reume, regulira visoki tlak, smanjuje razinu štetnog kolesterola, regulira razinu šećera, pomaže kod bolesti zubi i desni,  pospješuje lučenje mlijeka kod dojilja, pomaže kod problematične kože, poboljšava pamćenje, sprječava gubitak kose i prerano sjedenje kose, otapa žučne kamence.
Sastav: 100% hladno prešano ulje od sjemenki crnog kima
Uvjeti čuvanja: Čuvati na hladnom i tamnom mjestu. Nije za prženje i pečenje.
Dodatak prehrani: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama. 
Zemlja porijekla: Hrvatska


ORAH
Ulje
Nezasićene masne kiseline, antioksidansi, protuupalne tvari – sve je to sadržano u orasima, ali i u ulju od oraha, koje je hladno prešano, upravo s ciljem da u sebi zadrži sve vrijedne nutrijente koji utječu na srce, mozak i tijelo. Umiješajte ga u slastice, salate ili ga izravno, „na žlicu“!
BRAŠNO
Naše orahovo brašno dobivamo nakon prešanja ulja, tako da se suha tvar koja preostaje samelje u finu, sitnu smjesu. Na taj način dobije se proizvod koji je relativno suh, pa kruhu i kolačima daje prozračniju konzistenciju i bolje upija tekućinu. 
Uz ovo brašno veže se često i pojam LCHF (low-carb, high-fat, odnosno malo ugljikohidrata – puno masti), pa se vrlo često nađe u receptima prehrana koje izbjegavaju ugljikohidrate. 
ZAŠTO ORAH 
Ako pomislite na orahe samo u predbožićno vrijeme kada pripremate kolačiće i kekse – razmislite opet. 
Orasi ne samo da su ukusan dodatak hrani i slasticama, nego su i nutritivna bomba. Naime, osim pregršt proteina i vlakana, sadrže i mnoštvo „dobrih“ masti, željezo, kalcij, magnezij, fosfor, cink, mangan, selen, te vitamine B, E i K. 

LJEKOVITO DJELOVANJE
Glavna karakteristika oraha je njegovo bogatstvo antioksidansima, koji pomažu u prevenciji raka, alfa-linolenske kiseline koje utječu na zdrav rad srca te mononezasićene i polinezasićene masne kiseline koje reguliraju rad inzulina – smanjujući tako rizik od dijabetesa. Samo 30 g oraha dnevno imat će vidljiv, pozitivan utjecaj na vaše zdravlje. 

- pozitivno utječe na zdravlje srca, sprječava rak dojke i prostate, štiti od dijabetesa, poboljšava rad mozga, otklanja stres, njeguje kožu, smanjuje upale
Sastav: 100% hladno prešano ulje od jezgre oraha
Uvjeti čuvanja: Čuvati na hladnom i tamnom mjestu. Nije za prženje i pečenje.
Zemlja porijekla: Hrvatska