Letifico Vas pozdravlja sloganom Okusi prirodu, odaberi zdravlje! Izaberite poklon paket zdravih, bezglutenskih brašna i prirodnih ulja (konoplja, sikavica, badem)...od 52 kn!

1 prodanNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Za razliku od rafiniranih, ulja dobivena hladnim prešanjem zadržavaju većinu prisutnih nutrijenata iz sjemenki, a samim time imaju i ugodniji i prirodniji okus, miris i boju. Kupon vrijedi do 08.09.2018.!


Ulja

Naša ulja dobivaju se metodom hladnog prešanja. Kao što i samo ime govori, proces se odvija pri niskim temperaturama, pa takva ulja nisu pogodna za prženje i pečenje, nego se koriste kao začinska ulja u kulinarstvu. Za razliku od rafiniranih, ulja dobivena hladnim prešanjem zadržavaju većinu prisutnih nutrijenata iz sjemenki, a samim time imaju i ugodniji i prirodniji okus, miris i boju. 


BADEM
Ulje
Hladno prešano ulje badema dobiva se iz 100% čistih sjemenki badema. Ukusno je kao začinsko ulje, ali sve češću uporabu nalazi u – kozmetici. Počelo se koristiti za ekceme, psorijaze i za suhu i upaljenu kožu, a na to se danas veže i uporaba za estetske potrebe – za zdravije vlasište i regeneriranje kože – uz koju žličicu bademovog ulja možete se pozdraviti sa strijama. 
Posebnost ovog ulja je njegova tekstura koja se vrlo lako upija u kožu; bilo suhu, kojoj vraća vitalnost, ili masnu u koju vrlo lako prodire i hrani je. 
Izrazito je nježno i hranjivo, pa se koristi i za njegu osjetljive dječje kože, a sa svojim masnim kiselinama i vitaminima A, B1, B2, B6 i E revitalizirat će bilo koje problematično područje (kod svih koji imaju kožu malo stariju od bebine). 
BRAŠNO
Bademe volimo uz doručak, za užinu, gledati ih na slikama, ali posebno – u kolačima. Ne samo kao dodatni sastojak ili, nipošto, samo kao estetski dodatak, nego kao glavni sastojak. U obliku brašna prožima se kroz čitavu poslasticu i ne čudi da na prvu osvaja teksturom i mirisom. Sočan i orašast okus dobiva se mljevenjem badema tako da se zadržavaju svi njegovi nutritivni benefiti.
Ne sadrži gluten, pa je prikladan za bezglutensku prehranu, ali, nemojmo se lagati, toliko je ukusno, da ga vole i glutenci!

ZAŠTO BADEM?
U klasičnoj zapadnjačkoj prehrani sve teže se pronalazi dovoljan izvor dijetalnih vlakana, koja pomažu u probavi i služe kao hrana probioticima. Bademi, inače koštuničavo voće, bogat su izvor upravo tih vlakana, ali i minerala i vitamina, poput mangana, magnezija, bakra, fosfora, i vitamina E.  

LJEKOVITO DJELOVANJE
Upravo vitamin E, koji je prirodni antioksidans,  u kombinaciji s mononezasićenim masnim kiselinama, pridonose smanjenju rizika od srčanog udara do čak 45%, a redovitom konzumacijom regulira se i šećer u krvi (badem korigira naglo povećanje krvnog šećera!). 

- štiti od moždanog i srčanog udara, regulira razinu šećera u krvi, poboljšava rad živčanog sustava, potpomaže mršavljenju, sprječava nastanak žučnih kamenaca, odličan izvor proteina, zdravih masti, vitamina i minerala
Sastav: 100% hladno prešano ulje od jezgre badema
Uvjeti čuvanja: Čuvati na hladnom i tamnom mjestu. Nije za prženje i pečenje.
Zemlja porijekla: Hrvatska


SIKAVICA
Ulje
Ulje sikavice koristi se od davnina prvenstveno za liječenje, regeneraciju i prevenciju bolesti jetre, ali namjena mu tu ne prestaje. 
Ovo se ulje koristi u kulinarstvu kao začinsko ulje (dodajte ga u salatu – mljac!), u proizvodnji funkcionalne hrane te kao dodatak prehrani zbog mnogobrojnih dragocjenih sastojaka koje nam nudi.
BRAŠNO
Kruh često bude namirnica na koju ne obraćamo puno pažnje. Za neke se podrazumijeva uz svaki obrok, za neke je pak nešto što izbjegavaju. Međutim, vrijeme je da mu posvetimo malo više pažnje, pogotovo jer sve češće se može naći raznih neobičnih vrsta koje se dobivaju kombinacijom osnovnog brašna s nekim – neobičnim.
Kruh od sikavice priprema se od 80% osnovnog brašna i 20% brašna sikavice. U toj mjeri su samo dvije šnite dovoljne za preporučenu dnevna količinu koja je potrebna za čišćenje jetre. 

ZAŠTO SIKAVICA?
Sikavicu, osim u prirodi, može se naći na amblemu Škotske. 
U ulju sadrži preko 65% polinezasićenih masnih kiselina (oko 2% omega-3 i 62% omega-6), preko 22% oleinske kiseline i vrlo malo zasićenih masnih kiselina. 
Volimo ga zbog optimalnog udjela silimarina i pregršt vitamina E.
Koristi se za zaštitu i detoksikaciju jetre, a aktivni sastojak silimarin dokazano obnavlja njene stanice i potiče njihov rast.

LJEKOVITO DJELOVANJE
- obnavlja stanice jetre, regulira probavu i pomaže kod zatvora, jača krvne žile (pomaže kod migrena, vrtoglavice, niskog tlaka...), stimulira proizvodnju mlijeka kod dojilja, liječi alergije i hinjavice uzrokovane peludom
Sastav: 100% hladno prešano ulje od sjemenki sikavice
Uvjeti čuvanja: Čuvati na hladnom i tamnom mjestu. Nije za prženje i pečenje.
Dodatak prehrani: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama. Sadržaj Silimarin kompleksa je 3,58 mg/kg proizvoda.
Zemlja porijekla: Hrvatska


KONOPLJA
Ulje
Konopljino ulje pogodno je koristiti i u prehrani i za njegu kose i kože. Umasirano u vlasište ili umiješano u namaz od sezama, ulje konoplje pozitivno utječe na tijelo i um. Brzo se upija u kožu i ne zatvara pore, a unosom u tijelo oporavlja živčane stanice. 
BRAŠNO
Konopljino brašno može se koristiti u svim receptima za tijesta, kolače i kruhove – samo neka je udio konopljinog brašna 20% u odnosu na drugo, osnovno brašno. 
Zato nije teško pustiti mašti na volju kod pripreme jela s konopljinim brašnom, jer blagotvorni utjecaji na zdravlje su stvarno veliki. 
Od običnog, preko kruha od banane u kombinaciji s konopljinim brašnom, palente i finih juha i umaka koje možete zgusnuti dodavanjem ovog brašna – konoplja nam stvarno daje dovoljno mogućnosti da nam baš nikad ne dosadi.


ZAŠTO KONOPLJA?
Konoplja se od pamtivijeka koristi u ljekovite svrhe, za suzbijanje bolova, za izradu papira, odjeće, užadi, jedara na brodovima... 
Konoplja kao hrana i lijek koristi se između ostalog za liječenje kardiovaskularnih bolesti, za pojačavanje imuniteta, sprečavanje visokog kolesterola, liječenje infekcija i jačanje funkcija mozga.

LJEKOVITO DJELOVANJE
U sjemenkama konoplje nalazi se 20 aminokiselina, čitava abeceda vitamina, te omega 6 i omega 3 masne kiseline, koje štite od kardiovaskularnih bolesti. 
Industrijska konoplja ima vrlo nisku koncentraciju THC-a, pa je njena konzumacija potpuno legalna. 

- poboljšanje imuniteta, smanjenje boli kod artritisa, smanjuje kolesterol, ublažava simptome PMS-a, jačanje funkcije mozga.

Ulje konoplje ne preporučuje se za prženje jer se na visokim temperaturama uništavaju vrijedni sastojci, nego kao začinsko ulje u kulinarstvu. 
Između ostalih namjena, konopljino ulje može se koristiti za njegu kose i kože
Sastav: 100% hladno prešano ulje od sjemenki konoplje
Uvjeti čuvanja: Čuvati na hladnom i tamnom mjestu. Nije za prženje i pečenje.
Zemlja porijekla: Hrvatska