Smart Travel vodi Vas do najljepših prizora Južne Toskane na 4 dana/3 noćenja s polupansionom u Chianciano Termama u hotelu 3* od 05.10. do 08.10.2018. za samo 1459 kn!

6 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Uživajte u garantiranom četverodnevnom putovanju u Toskanu uz prijevoz turističkim autobusom visoke kategorije, licenciranog turističkog pratitelja, lokalnog turističkog vodiča u Sieni, izlete u Montalcino, Montepulciano, Pienzu, Sienu, San Gimignano...

Polasci: 05.10.-08.10.  Istražite sa nama skrivene gradiće Toskane i uživajte u najljepšim prizorima: vinogradi, polja sa čempresima, srednjovjekovni gradići... Upravo ovdje Vas očekuje pravi doživljaj Toskane. Cijena uključuje sve izlete i polupansion!

1. dan: Zagreb/Karlovac/Rijeka - Arezzo - Cortona - Chianciano Terme

Okupljanje grupe u 04:15 h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peron 502 - 506). Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak 04:30 h prema Italiji. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak iz Karlovca uz prethodnu najavu) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 07:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, do AREZZA, gradića koji je nekoć bio jedna od prijestolnica Etrurske civilizacije i članica etruščanske lige. Od ostataka te drevne civilizacije trebamo istaknuti dijelove GRADSKIH ZIDINA i NEKROPOLE SAN CORNELIO i POGGIO DEL SOLE. Po dolasku slijedi zajednička šetnja i razgled grada: PIAZZA GRANDE - CRKVA SANTA MARIA DELLA PIEVE - VASARIEVA LOGGIA - BISKUPSKA PALAČA - PALAČA LAIČKE BRATOVŠTINE - PALAČA COFANI BRIZZOLARI - PALAZZO DEL POPOLO. Glavni gradski trg Piazza grande najznačajniji je srednjovjekovni trg u gradu, okružen brojnim znamenitim građevinama, a čak je poslužio i kao kulisa poznatog filma ''La vita e bella''. Kraće slobodno vrijeme za individualne programe i odlazak prema CORTONI, prema mnogima jednom od najzanimljivijih toskanskih gradića. Cortona se slikovito smjestila na vrhu brda, a obiluje etrušćanskim grobnicama, srednjovjekovnim uličicama, renesansnom umjetnošću i pogledima od kojih zastaje dah. Zajednička šetnja i razgled slikovitog etruščanskih korijena, nekoć jakog rimskog središta, koji se tijekom bogate povijesti uzdigao u renesansno središte: Piazza Garibaldi, via Nazionale, basilica Sante Margharita, Duomo… Kraće slobodno vrijeme za kupnji suvenira (preporuka: poznata toskanska keramika). Okupljanje grupe i vožnja prema CHIANCIANO TERMAMA, poznatima po izvorima termalne vode. Prijava u hotel. Večera. Noćenje.


2. dan: Chianciano Terme - Montepulciano - Pienza - Montalcino - Chianciano Terme

Doručak. Okupljanje grupe i odlazak u istraživanje skrivenih gradića južne Toskane. Ovdje Vas očekuju najljepši prizori, koje često imate prilike vidjeti na fotografijama: vinogradi, polja sa čempresima, srednjovjekovni gradići na vrhu brda... Upravo ovdje Vas očekuje pravi doživljaj Toskane. Odlazak prema slikovitom MONTEPULCIANU, prema mnogima jednom od gastronomskih središta Toskane, poznatom po vinu nobile. Po dolasku, šetnja uz pratitelja putovanja: PALAZZO COMUNALE - PALAZZO TARUGI - DUOMO - SANTA MARIA DELLE GRAZIE - CRKVA SAN BIAGGIO (remek djelo graditelja Antonia Sangalla). Slobodno vrijeme za individualne programe, capuccino, čašu vina ili kupnju suvenira. Okupljanje grupe i odlazak prema PIENZI, malenom renesansnom gradiću, koji je od 1996. godine stavljen pod zaštitu UNESCO - a. Poznata je i kao grad sagrađen po mjeri čovjeka, ali i po ovčjem siru PECORINO tako da svakako u nekoj od mnogobrojnih radnjica degustirate i kupite sir. Pienza, smještena u dolini Val d'Orcia je grad kojeg mnogi opisuju kao ''vrhunac renesansnog urbanizma'' zahvaljujući papi Piu II, koji je dao izgraditi ovaj renesansni arhitektonski dragulj. Grad je poslužio i kao kulisa za potrebe snimanje filmova The English Patient, Gladiator i Under the Tuscan Sun. Po dolasku zajednička šetnja i upoznavanje grada: PALAZZO PICCOLOMINI - DUOMO - PALAZZO COMUNALE - PALAZZO BORGIA... Slobodno vrijeme za uživanje u okusima Toskane. Ne zaboravite degustirati i kupiti PECORINO, uvjereni smo da ćete uživati u njegovom okusu.. Okupljanje grupe i odlazak prema MONTALCINU, malenom gradu kojeg godišnje posjeti preko milijun posjetitelja zahvaljujući poznatom vinu BRUNELLO DI MONTALCINO. Ovo slikovito srednjovjekovno mjesto će Vas očarati na prvi pogled. Zajednička šetnja sa pratiteljem: CASTELLO - CHIESA DI SANT'AGOSTINO - PALAZZO DEI PRIORI... Montalcino obiluje srednjovjekovnim ulicama uzduž kojih se smjesto veliki broj enoteka u kojima možete degustirati lokalna vina, ali i uživati u prekrasnom pogledu na maslinike, vinograde i polja. Nakon uživanja u ljepotama Južne Toskane, odlazak prema hotelu. Večera. Noćenje.


3. dan: Chianciano Terme - Siena - Chianciano Terme

Doručak. Okupljanje grupe i oldazak prema SIENI, prema mnogima jednom od najljepših mjesta čarobne TOSKANE. Naravno, postoji u Italiji starijih i ljepših gradova, no tko god je posjetio Sienu složiti će se da se može pohvaliti gotovo savršenim skladom prirodnih i kulturnih ljepota: pitomo pobrđe prošarano vinogradima, sela kao preslikana iz srednjeg vijeka, gradske zidine i prekrasni gradski trg u obliku polumjeseca... Siena je poznata kao rodno mjesto svete Katarine, a jedna od njezinih posebnosti je u tome što je građena od crvene opeke, za razliku od ostalih gradova Toskane. Slijedi razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: PIAZZA DEL CAMPO - PALAZZO PUBLICO ili GRADSKA VIJEĆNICA - GOTIČKA KATEDRALA PISANO sa propovijedaonicom SAN DOMENICO - TORRE DEL MANGIA. Nakon razgleda, slobodno vrijeme za samostalno istraživanje gradskih ljepota, uživanje u okusima Toskane, posebice u tradicionlnom kolaču PANFORTE, koji vuče podrijetlo upravo iz Siene ili pak za kupnju suvenira. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i kratka vožnja do SAN GALGANA, poznatog po samostanu u kojem se prema legendi čuva MAČ KRALJA ARTURA. Kraće zadržavanje i odlazak prema hotelu. Večera. Noćenje.


4. dan: Chianciano Terme - San Gimignano - Zagreb / Rijeka / Karlovac

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema SAN GIMIGNANU slikovitom regijom CHIANTI, brežuljkastim krajem koji se nalazi u trokutu između Firence, Siene i Arezza. Oduševiti će Vas brežuljci ukrašeni vinogradima! Dolazak u grad poznat po srednjovjekovnim tornjevima - SAN GIMIGNANO. Zajednička šetnja živopisnim središtem grada, uz pratitelja putovanja: PIAZZA DELLA CISTERNA I PIAZZA DEL DUOMO (dva glavna gradska trga na kojima se nalazi većina spomenika) - PALAZZO VECCHIO DELLA PODESTA - PALLAZO PRETORIO - CRKVA COLLEGIATA - TORRE ROGNOSA. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje slikovitog grada, u kojem kao da je vrijeme stalo. Ovdje Vas očekuju brojne suvenirnice sa prekrasnim detaljima, ali i tradicionalnim delicijama, brojni vinski podrumi te slikoviti restorani i kafići. Nakon uživanja u slikovitom San Gimignanu, okupljanje grupe i polazak prema Rijeci i Zagrebu. Ugodno putovanje Italijom i Slovenijom sve do Hrvatske, uz zaustavljanja prema potrebi grupe. Očekivano vrijeme dolaska u Rijeku u večernjim satima, a u Zagreb do ponoći.