Polazak autobusa u 5:00 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Kupon vrijedi isključivo za termin: 13.10.2018. - garantirano!

PROGRAM PUTOVANJA: 13. listopada 2018. / subota

Polazak autobusa u 5:00 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Ugodno putovanje Slovenijom i Austrijom u pravcu LINZA.
Linz je glavni grad savezne pokrajine Gornje Austrije i treći je grad po veličini i važnosti (poslije Beča i Graza).


Grad svoj razvoj duguje smještaju na rijeci Dunav uz čije se obale ponosno proteže. Utemeljili su ga Rimljani pod nazivom Lentia na strateški važnom putu između Beča i Passaua, u dolini velikih rijeka Enns i Traun kojima se prevozilo željezo i sol, poznata i kao bijelo zlato. Danas je Linz povijesni grad prepun znamenitosti koje je prepoznala i Europska unija pa mu je 2009. godine dodijelila titulu Europskog grada kulture. Razgled grada u pratnji pratitelja putovanja: SEMINARKIRCHE (najljepša barokna crkva) – NOVA i STARA KATEDRALA – MARTINSKIRCHE (najstarija crkva Austrije koja datira iz 8.st., razdoblja Karla Velikog) – GLAVNI TRG - STARA GRADSKA VIJEĆNICA – KUŽNI PIL – OBALA DUNAVA. 


U slobodno vrijeme preporučujemo posjet ARS ELECTRONICA CENTRU, futurističkom muzeju koji predstavlja virtualne svjetove računalne tehnologije. Tako na primjer u 3D tehnologiji možete posjetiti srednjovjekovni grad ili boraviti u svemiru okruženi svemirskim tijelima. Druga je mogućnost posjete PÖSTLINGBERGA (na uzvisini od 537 m) do kojeg se dolazi elektrificiranim vlakom iz 1898. Pöstlingberg je mjesto na kojem se nalazi zavjetna crkva Sedam boli Majke Marije, Zoološki vrt i svijet patuljaka i likova iz bajke GROTTENBAHN (zabava za obitelji s djecom). Linz je poznat i kao rodni grad Linzer torte koju možete kušati u nekoj od gradskih slastičarnica.


Polazak prema Zagrebu predviđen je u 18:00 sati. Uz kraća usputna zaustavljanja radi odmora, dolazak na mjesto polaska u kasnim večernjim satima.