Savršena subota? Dan za čokoljupce u tvornici čokolade Zotter i posjet Grazu jednodnevnim izletom iz Zagreba uz prijevoz autobusom i turističkog pratitelja...155kn/osobi!

14 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Polazak u 6:00 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva. Kupon vrijedi isključivo za termin: 20.10.2018. - garantirano!

Datum putovanja: 20. listopada 2018. / subota
PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak u 6:00 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva. Ugodno putovanje u smjeru Austrije. 

Dolazak u Riegersburg do tvornice čokolade Zotter.


Posjetiteljska ruta izuzetno je zanimljiva, a oko tvornice na 27 hektara zemljišta prostire se eko-farma s autohtonim pasminama domaćih životinja! U predvorju ćete dobiti elektronski vodič sa slušalicama (na engleskom, njemačkom, slovenskom...) te keramičku žlicu za kušanje čokoladnih smjesa. Prva postaja u Schokoladen Theatru je kino-dvorana u kojoj se prikazuje kratki dokumentarac o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi, a po izlasku iz kina možete vidjeti, opipati pa čak i kušati suha kakaova zrna. Na sljedećoj postaji možete prvi put upotrijebiti i keramičku žlicu te kušati tekuću masu od čistog kakaa, još uvijek bez ikakvih dodataka. No, na sljedećim postajama iz staklenih fontana na kušanje vam se nude tekuće čokoladne smjese s dodanim mlijekom i aromatičnim sastojcima, s različitim postotkom kakaa, što je već pravi organoleptički izazov...
Ponuđene će Vam biti i gotove Zotter čokolade, nekoliko desetaka različitih okusa.
Potezanjem ručke možete iz čokoladne pločice odsjeći komadić te priloženom pincetom prebaciti odsječeni komadić u svoju keramičku žlicu i lagano grickati hodajući prema sljedećem stalku s drugom vrstom čokolade. Nema potrebe rezati više jer takvih ćete komadića moći probati pedesetak! Odlazak do čokoladnog bara, a glavna ponuda ovog čoko-bara je topla čokolada koju morate pripraviti – sami! Posljednja prostorija prije izlaza je prodavaonica gdje su na prodaju ponuđene sve čokolade koje ste prethodno imali prilike kušati, a i mnoge koje niste, uključujući i razne oblike i boje čokolatina odnosno pralina, razne vrste posebno složenih poklon-paketa, čokoladne lizaljke, čokoladni dukati...
Mnogo ćete se puta još osvrnuti preko ramena napuštajući ovo prekrasno mjesto, Zotterovo čokoladno carstvo na jugu Austrije, u blizini slovenske granice.


Slijedi odlazak u centar Graza. Šetnja gradom ili slobodno vrijeme za shopping do poslijepodnevnih sati. 
Odlazak prema slovenskoj granici te dalje prema Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.