Polazak sa Autobusnog kolodvora Zagreb, peron 502- 506 u 06:00 sati. Kupon vrijedi isključivo za odabrani termin: 25.08. - garantirano, 15.09. - garantirano, 20.10.2018.

KLAGENFURT, MINIMUNDUS I AFFENBERG PLANINA MAJMUNA

Polasci: 25.08., 15.09., 20.10.2018.

Polazak sa Autobusnog kolodvora Zagreb, peron 502- 506 u 06:00 sati. 

Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i uz najveće jezero Koruške – Wörthersee prema Affenbergu tzv. planini majmuna na kojoj obitava 155 japanskih makaka majmuna, specifičnih po tome što žive u najhladnijoj klimi i najviše na sjeveru od svih vrsta majmuna. Iako je originalno ovo bio istraživački centar u kojem su se proučavala ova specifična bića, pretvoren je u turistički centar u kojemu je moguće upoznati njihove navike i način života. 


Makake ovdje ne žive u kavezima već su slobodni, žive u obiteljima, paze jedni na druge, a majke unutar jedne obitelji ostaju do kraja života. Slobodno vrijeme za razgled zoološkog vrta. Nakon posjeta planini majmuna slijedi vožnja do Klagenfurta - glavnog grada austrijske pokrajine Koruške. Prvi tragovi naselja datiraju daleko u prošlost oko 2000 godina pr.Krista, no prvi pisani dokumenti potječu iz 11. i 12. stoljeća, kao i legenda o strašnom zmaju koji je obitavao u okolnim močvarama, pa ne čudi da je upravo taj zmaj (Lindwurm) simbol grada - možemo ga vidjeti na zastavi i grbu, kao i na trgu Neuen Platz gdje se nalazi i gradska vijećnica. Prošetati ćemo trgom Alter Platz gdje se nalazi Haus zur Goldenen Gans sa kipom zlatne guske; ta se zgrada smatra najstarijom očuvanom kućom u gradu. Slobodno vrijeme za šetnju gradom. 


Nakon razgleda grada slijedi odlazak prema Minimundusu- svijetu u malom.U prekrasnom parku na jezeru, izložba je najljepših građevina svijeta u omjeru 1:25. Dok šećemo Minimundusom stvara se osjećaj kao da smo dvadeset pet puta narasli, pa iz ptičje perspektive promatramo svijet. Na samom ulazu posjetitelja dočeka Skala koja nas upozorava na mjerila malog svijeta, a kada iziđemo ponovo nas vraća u svijet realnih mjera. Osim Vatikana, Katedrale u Koeln-u, Kineskog zida, najpoznatijih brodova i željeznica možemo pronaći i građevinu iz Hrvatske - Markova crkva na visini 1,1 metar.  Moguće je posjetiti i novi interaktivni svijet avanture koji se proteže na 1500 m2 sa 4d kinom i različitim zabavnim sadržajima za djecu. 

Polazak prema Zagrebu u večernjim satima.