Otkrijte ljepote "rimske" Italije! Jednodnevni izlet Akvileji, Gradu i dvorcu Duino! Prijevoz autobusom uz licenciranog turističkog pratitelja 13.10.18. za 179 kuna/osobi!

8 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Dvorac Duino danas je privatna rezidencija princeze Della Torre e Tasso, s koje se pruža prekrasan pogled na sjevernu obalu Italije! AKVILEJA - razgled ostataka nekad velikog rimskog grada te posjet Gradu! Putovanje je garantirano!

Program putovanja:

Polazak u 6:00 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. 

Ugodno putovanje prema Sloveniji te Italiji u smjeru Trsta. Dolazak u dvorac DUINO, koji je podignut 1300. god. na ruševinama rimske utvrde. Danas je privatna rezidencija princeze della Torre e Tasso. 

Ne propustite se popeti na toranj dvorca s kojeg se pruža nevjerojatno slikovit pogled na sjevernu obalu Italije, nepristupačne, ali atraktivne litice te modro-zelene zaljeve. Razgled dvorca uz doplatu za ulaz. 


Nastavak putovanja prema Akvileji. Po dolasku u AKVILEJU razgled ostataka nekad velikog rimskog grada. Krajem 8. i početkom 9. stoljeća u Akvileji je postojao patrijarhat pod čijim su nadzorom pokrštavani i panonski Hrvati, a uz Ravennu, najvažnije je arheološko nalazište sjeverne Italije. Slijedi odlazak u GRADO. 



Šetnja gradom kojem je sudbina bila da se razvija u blizini većeg i starijeg grada Akvileje. U Gradu se još uvijek nalazi nekoliko predkršćanskih arheoloških iskopina, a najvažnija je riznica građena u 4.st. Nalazi se ispod bazilike na Piazzi della Vittorii. Slijedi slobodno vrijeme za šetnju ili čašu Aperola Spritz.



Oko 18:00 sati polazak prema Hrvatskoj i Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.