Uz Smart Travel na advent uz 3 dana/2 noćenja sa doručkom i prijevozom u prijestolnicu mode Milano, oduševite se biserom Lombardije - Bergamom i prošećite gradom zaljubljenih - Veronom...989 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Okupljanje grupe u 03.45h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506). Kupon vrijedi isključivo za odabrani datum: od 14.12. do 16.12.2018.!

POLAZAK: 14.12.-16.12.2018. 

Posjetite Milano, grad poznat kao prijestolnica talijanske mode, no to je grad koji će Vas oduševiti svojom kulturom... Oduševite se biserom Lombardije - Bergamom i prošećite gradom zaljubljenih, Veronom...

1. DAN: ZAGREB - BERGAMO
Okupljanje grupe u 03.45h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506). Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak 04.00 h slijedi polazak prema ITALIJI. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku (mogućnost polaska iz Karlovca i sa Vrata Jadrana), Sloveniju i Italiju preko Trsta, sve do BERGAMA, grada čije će Vas impresivno kulturno povijesno nasljeđe ostaviti bez teksta. Specifičnost Bergama ogleda se u činjenici da se sastoji od dva grada. CITTA BASSA, donji, noviji i moderniji, koji je odavno poprimio obrise suvremene Italije i modernog doba, te gornji, stari grad - CITTA ALTA, dio grada koji ljubomorno čuva prošlost među svojim zidinama.. 


Po dolasku, odlazak uspinjačom (nadoplata na licu mjesta) na GORNJI GRAD, i zajednička šetnja uz pratitelja putovanja: glavni TRG PIAZZA VECCHIA kojim dominira PALLAZO DELLA RAGIONE, nekadašnje sjedište gradske uprave u kojoj se danas nalazi galerija slika iz Accademie Carrara. Tik uz nju, dominantno stoji zvonik, odnosno IL CAMPANONE, na čiji se vrh možete popeti za samo 30 sekundi, koliko traje vožnja staklenim liftom unutar zvonika, a sa čijeg se vrha pruža nezaboravan pogled na grad. Daljnja šetnja trgom Piazza Vecchia će nas odvesti do manjeg trga - PIAZZETTA DEL DUOMO, dohovnog centra Bergama, kojeg okružuju KATEDRALA, BAZILIKA SVETE MARIJE VELIKE, KRSTIONICA i CAPELLA COLLEONI. Slobodno vrijeme za individualne programe. Ne propustite posjetiti Vineria Cozzi, restoran koji je još od 1848. godine omiljeno mjesto sastanka lokalaca. Nalazi se u glavnoj ulici Via Colleoni na broju 22, i nudi širok dijapazon vina i tradicionalnih jela među kojima dominira bergamski specijalitet casoncelli alla bergamasca, koji je zapravo jedna vrsta raviola... Okupljanje grupe i povratak prema autobusu. Vožnja do 40-ak km udaljenog Milana. Prijava u hotel. Noćenje.


2. DAN: MILANO
Nakon doručka, okupljanje grupe i odlazak javnim gradskim prijevozom u razgled bisera LOMBARDIJE - MILANA. Po dolasku u središte grada, zajednička šetnja i razgled gradskog središta kojeg ćemo započeti šetnjom od utvrde CASTELO SFORZESCO, koja sadrži brojne umjetničke kolekcije i izložbe. Najpoznatiji od aktualnih muzeja je Pinacoteca del Castello Sforzesco, čije bogata kolekcija uključuje ''Pietà Rondanini'', posljednju skulpturu Michelangela; ''Madonna Trivulzio'' Andree Mantegne i rukopis ''Codex Trivulzianus'' Leonarda da Vincija. Dalje će nas šetnja dovesti do KATEDRALE (DUOMO), najznačajnijeg primjera gotičke arhitekture i veličinom četvrte na svijetu. U katedrali se nalazi najveća svjetska zbirka mramornih kipova, dok se na vrhu šiljastog tornja ističe nadaleko vidljiva zlatna statua Svete Marije, lokalno poznata pod nazivom Madunina (mala Madonna), jedan od simbola grada. Šetnjom dolazimo do galerije VITTORIO EMANUELE II, jednog od najstarijih trgovačkih centara na svijetu, koji je ime dobio po prvom talijanskom kralju te do slavne operne kuće SCALA. Na lijevo od Scale, ulicom Giuseppe Verdia doći ćemo do četvrti BRERA u kojoj se nalazi pregršt odličnih restorana, antiknih i "art shop-ova", ali i PINACOTECA DI BRERA, glavnu galeriju umjetnosti u gradu. Nakon razgleda, slijedi slobodno vrijeme za kavu, ručak ili obilazak adventskih sajmova. Milano je prava gastronomska meka sa svojim konobama, dizajnerskim restoranima i barovima duž kanala. Naša preporuka je da kušate neke od specijaliteta: teleće kotlete (costolette Milanese) i milanski rižoto sa šafranom i da se počastite espressom u kafiću Zucca's, dekoriranom mozaicima, smještenom na PIAZZI DUOMO.. Slobodno vrijeme za individualne programe. Noćenje.


3. DAN: MILANO - VERONA
Nakon doručka, okupljanje grupe i vožnja do grada zaljubljenih, VERONE. Po dolasku, slijedi razgled i šetnja s pratiteljem putovanja PIAZZA ERBE - ARENA - PIAZZA DEI SIGNORI - JULIJINA KUĆA, gdje se nalazi možda najpoznatiji balkon na svijetu, ispod kojeg je ROMEO šaputao svojoj voljenoj najljepše riječi koje jedna žena može čuti. Ispred kuće se nalazi spomenik JULIJI pred kojim se cijeli svijet moli za ljubav, a zid nasuprot njega ispunjen je rukom ispisanim ljubavnim porukama koje su i inspirirane ovim mjestom. Nakon razgleda slijedi slobodno vrijeme za kupovinu poklona i suvenira, uživanje u predblagdanskom raspoloženju, posjet božićnom sajmu, degustaciji božićnih kolača, kupnju suvenira i poklona.. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme te polazak prema mjestu polaska. Ugodna vožnja autobusom kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku uz kraće zaustavljanje putem prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.