Siječanj nikad nije bio ljepši kao uz 9 dana vječnog ljeta! Integral Zagreb Vas vodi na putovanje u Šri Lanku uz let zrakoplovom Qatar Airways, noćenja s polupansionom u hotelima 4*...9089kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Sastanak putnika u zračnoj luci u 14 sati. Polijetanje zrakoplova Qatar Airways za Dohu u 16:05 sati. Kupon je iskoristiv isključivo za odabrani termin od 05.01. do 13.01.2019.!

ŠRI LANKA

Pinnawala - Dambulla - Sigiriya - Polonnaruwa - Matale - Kandy - Eliya - Nanu Oya - Ella - Gale - Barewala - Colombo

Datum putovanja: 05.01.-13.01.2019.

1. dan:  Zagreb - Doha - Colombo
Sastanak putnika u zračnoj luci u 14 sati. Polijetanje zrakoplova Qatar Airways za Dohu u 16:05 sati. Noćni let.


2. dan:  | Doha – Colombo – Pinnawala - Dambulla
Dolazak u Dohu u 23.35 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Colombo u 01.55 sati. Dolazak u Colombo u 9.20 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta te vožnja prema Dambulli. 


Putem zaustavljanje u Pinnawelli, utočištu za slonove gdje ćete uživati u druženju s ovim životinjama. Posjetitelji ovog sela u većini slučajeva imaju priliku nahraniti i pogledati kako se slonovi kupaju u obližnjoj rijeci. Slijedi odlazak u hotel u Dambulli, Amaya Lake Hotel 4*, smještaj. Nakon kratkog osvježenje, slijedi jahanje na slonovima kroz jedno od najslikovitijih dijelova džungle te ćete moći promatrati i razne ptice koje ovdje žive kao i druge male životinje. Povratak u hotel, večera i noćenje.

3. dan: Dambulla – Sigiriya – Polonnaruwa – Dambulla
Ranojutarnji doručak. Odlazak iz hotela u 6.30 sati prema Lavljoj stijeni u Sigiriyi. Na vrhu stijene se danas nalaze ostaci kraljevske palače iz 5.stoljeća, utvrda kralja Kasyape sagrađena tijekom njegove vladavine s brojnim freskama, monumentalnom skulpturom lava i preko 700 rukom ispisanih singaleških stihova nastalih tijekom 800 godina. 


Lavlja stijena se smatra jednim od najposjećenijih turističkih arheoloških lokaliteta u zemlji pod UNESCOvom zaštitom. Do samog vrha vodi 1200 stepenica urezanih u živu stijenu, a u podnožju se nalaze simetrični kraljevski vodeni vrtovi. Naporan put do vrha stijene, ali vrijedan svake stepenice. Nakon toga krećemo prema Polonnaruweu, drugog najstarijeg grada Šri Lankanskog kraljevstva, a danas na glasu kao najčišći i najuredniji grad na Šri Lanci. 


Nekad prijestolnica kraljeva danas poznata po Gal Vihar (samostan u stijeni) s neprocjenjivim statuama Bude isklesanim u granitnim stijeni, a koje datiraju iz 12.stoljeća. Među četiri najzanimljivije skulpture najimpresivniji je ležeći buda dužine preko 14 metara. Povratak u hotel u Dambulli, večera i noćenje.

4. dan: Dambulla – Matale – Kandy
Doručak. Posjet Golden Cave Temple, skupini od 5 pećina starih 800 godina čija je unutrašnjost oslikana jedinstvenim crtežima na preko 2000m2 koji čine najveću oslikanu površinu na svijetu, i sa 150 statua Budhe do kojih vodi 364 stepenica. Cijeli kompleks se nalazi pod UNESCO zaštitom. 


Nastavak puta prema Matale-u, poljoprivrednoj zoni u središnjoj pokrajini, te posjet Spice Gardenu, velikom vrtu sa začinima. Ako ste se ikada pitali kako izgleda drvo vanilije, cimeta, kakaa, kave - sada je pravo vrijeme da vidite. Upoznavanje s terapeutskim vrijednostima začina i procesom dobivanja šalice čaja. Ručak na plantaži (uz doplatu). Nastavak putovanja za Kandy - zadnjoj prijestolnici kraljeva smještenoj uz najdužu rijeku Šri Lanke, Mahaweli. 


Stanovnici ovog grada ponosno čuvaju legende, tradiciju i folklorne običaje ovog kraja. Inače, ime Kandy simbolizira vizije bogatstva i veličanstvenosti. Posjet centru rukotvorina te muzeju dragog kamenja. Slijedi razgled hrama Zuba, najsvetijeg hrama u kojem se nalazi relikvija Budinog zuba. Smještaj u hotel Amay Hills 4*, Kandy. Večara i noćenje.

5. dan: Kandy – Nuwara Eliya – Nanu Oya - Ella (vlak)
Doručak. Slijedi vožnja prema mjestu Nuwara Eliya, popularnom planinskom turističkom odredištu koje još nosi naziv „Mala Engleska“, zbog ugođaja iz doba britanske kolonizacije. 


Ovo područje ugodno svježe klime idealno je za uzgoj svjetski poznatog cejlonskog čaja, koji se proizvodi na plantažama oko grada Nuwara Eliya. Vožnja kroz nevjerojatne krajolike, plantaže čaja, zelene doline i brežuljke koje presijecaju vodopadi do planinskih vrhunaca okrunjenih izmaglicom i oblacima. 


Dolazak na željezničku stanicu Nanu Oya te slijedi vožnja vlakom do gradića Ella (vožnja traje cca 2,5 sata). Doček mjesnog agenta i transfer do hotela Heaven’s Edge 4*, Ella. Večera i noćenje.

6. dan: Ella – Gale - Barewala
Doručak. Slijedi vožnja prema starom gradu Galle, glavnom gradu južne pokrajine. Stari grad Galle je izvrstan primjer utvrđenog kolonijalnog grada u jugoistočnoj Aziji s građevinama u kojima se miješaju elementi europske arhitekture s jugo-azijskom tradicijom. Zbog toga je 1982. god. upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji i Oceaniji. 


Utvrda Galle je najveća utvrda koju su europski kolonijalisti izgradili u Aziji i ima tri slavna bastiona poznati kao "sunce", "mjesec" i "zvijezda". Pored nje tu je i stara prirodna luka, Pomorski muzej, jedan od najvažnijih hramova Šive na otoku, Gospina katedrala koju su osnovali isusovci. Nastavak vožnje do mjesta Bentote - najpoznatijeg turističkog mjesta na jugozapadnoj obali, osobito poznato po svojim plažama, surfanju, koraljima i noćnom životu. Smještaj u The Palms hotel*. Večera i noćenje.

7. dan: Barewala
Doručak. Slobodan dan za odmor i kupanje na pješčanim plažama. Večera i noćenje.


8. dan: Barewala – Colombo
Doručak. Slobodno vrijeme za kupanje. Poslije podne slijedi transfer do Colomba (cca 2,5 sata) i panoramski obilazak grada: Tvrđava – Stari Grad, Pett – grad s bazarima, Cimetovi Vrtovi – prestižna komercijalna i stambena četvrt. Nastavak do Bauddhaloka Mawatha preko „Arkada“ do povijesnog Trga nezavisnosti (Independence SQ). Svaki dizajnerski butik, svaki izvrstan restoran, pa čak i prelazak preko bazena s ribama pretvorio je ovo remek djelo kolonijalnog doba u naj trendijevsko mjesto shoppinga i izlazaka Sri Lanke. Imat ćete također priliku posjetiti Sea Street sa zlatarskim radionicama. Vožnja do hotela Ramada Katunayake 3* u blizini zračne luke. Večera i noćenje.


9. dan: Colombo – Doha – Zagreb
Oko 00.30 sati transfer do zračne luke u Colombu i polijetanje zrakoplova za Dohu u 03.00 sati. Dolazak u Dohu u 6.10 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 07.40 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 11.55 sati po lokalnom vremenu.