Integral Zagreb Vas vodi na avanturu u studenom uz aranžman Andaluzija s Portugalom, Marokom i Gibraltarom na 8 dana/7 noćenja sa doručkom uz sve transfere za samo 5389 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Mogućnost doplate za vezani let iz Splita i Dubrovnika: od 420 kn! Posjetite najjužnije dijelove Portugala i Španjolske, Gibraltar i jedinu koloniju majmuna na Europskom tlu, a onda se brodom otisnite preko Gibraltarskog tjesnaca i počastite se mirisima 1001 noći u jednom od najpoznatijih i najvećih gradova Maroka. Kupon vrijedi isključivo za odabrani termin od 16.11. do 23.11.2018.!


ANDALUZIJA S PORTUGALOM, MAROKOM I GIBRALTAROM

EVORA - SEVILLA - CORDOBA - GRANADA – ALHAMBRA – 
MALAGA – CADIZ - LISABON


Datum putovanja: 16.-23.11.2018.
Garantirani polazak


1. dan:  Zagreb/Split/Dubrovnik - Lisabon - Evora
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb u 6:00 sati, kod šaltera informacija. Let zrakoplovom Croatia Airlines u 7:50 sati, s dolaskom u Lisabon u 10:10 sati. (Mogućnost doplate za vezani let iz Splita i Dubrovnika). Odlazak autobusom do najpoznatije lisabonske četvrti Belem, odakle su slavni portugalski moreplovci polazili u misije otkrivanja novih kontinenata. Slijedi razgled: Torre de Belem, Spomenik otkrićima, samostan sv. Jeronima - počivalište slavnog Vasca da Game, trg  Praça do Império, Kulturni centar Belem. Kraće slobodno vrijeme u centru Lisabona za ručak.  


Vožnja autobusom do Evore, grada u portugalskoj regiji Alentejo, poznatog po gastronomskoj ponudi i nasadima hrasta plutnjaka. Večernja šetnja i razgled stare gradske jezgre: katedrala, crkva sv. Franje s kapelicom od kostiju, Dianin hram. Cijeli povijesni dio Evore se nalazi pod zaštitom UNESCA, kao grad muzej. Smještah u hotel. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje


2. dan:  Evora – Sevilla
Doručak. Vožnja autobusom do Seville. Po dolasku u Sevillu slijedi razgled grada autobusom i pješice: Plaza San Francisco, Gradska vijećnica, park Marie Luise, Placa de Espana, katedrala Santa Maria de la Sede u kojoj se nalazi najveći oltar na svijetu, načinjen od dvije tone zlata, te grob Kristofora Kolumba. Katedralu krase slike velikih španjolskih majstora Zurbarana i Goye, te toranj Giralda, simbol grada. Smještaj u hotel. U večernjim satima slobodno vrijeme za vlastito istraživanje Seville uz mogućnost odlaska na flamenco show. 


3. dan: Sevilla - Cordoba – Granada
Doručak. Odlazak na razgled kraljevske palače Real Alcazar - nekadašnje palača maurskih vladara, koja se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićene kulturne baštine, često opisivana kao „raj na zemlji“. Nastavak vožnje do Cordobe, prijestolnice maurskog kalifata  El Andalus. Po dolasku šetnja slikovitom židovskom četvrti Judeira i razgled simbola grada i čuda islamske arhitekture - čuvene Mezquite, katedrale koja je nekoć bila najveća džamija na svijetu. Nastavak vožnje do Granade. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.


4. dan: Granada - Alhambra - Malaga – Algeciras
Doručak. Odlazak na razgled Alhambre, najznačajnije i najočuvanije arapske palače iz 13. st., jedinstvenog primjera maurske arhitekture na europskom prostoru (doplata na licu mjesta). Slijedi nastavak razgleda Granade: Medresa, bazar, katedrala u kojoj se nalazi Capilla Real, s grobnicom Isabelle i Fernanda, jednih od najznačajnijih vladara Španjolske. U poslijepodnevnim satima polazak prema Gibraltaru. Kraće zaustavljanje u Malagi, najvećoj andaluzijskoj luci i rodnom mjestu Pabla Picassa. Nastavak vožnje. Smještaj u hotel u okolici Gibraltara. Noćenje.


5. dan: Algeciras – fakultativni izlet brodom Tanger - Algeciras
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet brodom u Maroko (za izlet u Maroko potrebna je putovnica). Plovidba brzim brodom do Tangiera (1 sat vožnje). Slijedi razgled grada autobusom i pješice, u pratnji lokalnog vodiča: svjetionik Cap Spartel, Herkulove špilje, Sultanova palača, tvrđava Kasbah, stari grad – Medina, tržnica - souk. Slijedi ručak u tipičnom marokanskom restoranu, slikanje s devama kod pustinjskih dina i slobodno vrijeme za kupovinu. Povratak brodom u večernjim satima. Noćenje.


6. dan: Algeciras – fakultativni izlet Gibraltar - Cadiz
Doručak. Odlazak na razgled Gibraltara, britanskog prekomorskog teritorija, smještenog iznad Gibraltarskih vrata, tjesnaca koji odvaja Atlantski ocean od Sredozemnog mora, i Europu od Afrike. Gibraltar, poznat pod imenom „The Rock“, prostire se na površini od 6,5 km2. Vožnja mini busevima strmom cestom do vrha stijene, uz usputno zaustavljanje kod Europa Pointa, najjužnije točke Gibraltara, s prekrasnim pogledom na Afriku i Maroko. Slijedi posjet špilji sv. Mihovila, prekrasnom podzemnom kompleksu špilji, te vožnja do poznatog rezervata majmuna. U povratku slijedi vožnja kroz stari grad Gibraltar. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje do Cadiza, jednog od najstarijih gradova u jugozapadnoj Europi. Šetnja uskim uličicama do trga San Antonio, čije palače s izbočenim željeznim ogradama na balkonima podsjećaju na Havanu, katedrale i najznačajnijeg spomenika grada Torre Tavira, s čijeg se vrha pruža pogled na cijeli grad i jednu od najpoznatijih španjolskih obala Coste de la Luz. Smještaj u hotel u okolici Cadiza. Noćenje.


7. dan: Cadiz - Faro – Lisabon
Doručak. Vožnja autobusom do Faroa, najpoznatije portugalske turističke destinacije, s najtoplijim morem u Portugalu. Šetnja obalom Atlantskog oceana i slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje prema  Lisabonu. Smještaj u hotel. Odlazak pješice i javnim prijevozom u večernju šetnju gradom: trg Marques de Pombal, Avenida da Liberdade, trg Rossio,  četvrt Baixa - središte grada, dizalo Santa Justa, trgovačka ulica Rua Augusta, trgovački trg Praça do Comércio sa slavolukom i spomenikom kralju Joseu I, Lisabonska katedrala. Predlažemo zajednički odlazak na večeru uz fado program. Noćenje.


8. dan: Lisabon - Zagreb/Split/Dubrovnik
Doručak. Transfer autobusom do zračne luke u Lisabonu. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa u 10:55 sati. Dolazak u Zagreb u 15:05 sati.