Last minute za avanturu s Panturistom! MILANO I TALIJANSKA JEZERA – garantiran polazak od 05.10.do 08.10.2018. na 3 dana/2 noćenja s doručkom u hotelu 3* za samo 1149 kn/osobi!

4 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kupon vrijedi isključivo na određen datum od 05.10. do 08.10.2018.! Polazak autobusa iz Osijeka, autobusni kolodvor (peron 15) u 23:30 sati!

MILANO I TALIJANSKA JEZERA

05.10.-08.10.2018. – garantiran polazak!

Polazak autobusa iz Osijeka, autobusni kolodvor (peron 15) u  23:30 sati. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Italiju.

1. dan, 06.10., ZAGREB, RIJEKA, SIRMIONE, BERGAMO
Polazak iz Rijeke u Vožnja prema jezeru Lago di Garda uz kraće zaustavljanje putem. Jezero Garda najveće je talijansko jezero površine veće od 350 kvadratnih kilometara. Južna je obala pitoma i ravna i tu su sva veća naselja, dok je sjeverni dio jezera planinski.To je područje blage klime, bujne vegetacije, nasada limuna kao i najsjevernija zona uzgoja maslina u Europi. Posjet slikovitom gradiću Sirmione koji se nalazi na obali jezera, mjestu na kojem je i slavni rimski pjesnik Katul imao svoju vilu. Šetnja do utvrde Scaligherija i uskim uličicama starog grada. Mjesto je danas poznato i po brojnim slastičarnicama gdje ćete imati priliku kušati odličan talijanski sladoled. 


Nastavak puta do Bergama, jednog od najljepših povijesnih gradova Lombardije. Posjet povijesnom središtu gradića započinje vožnjom uspinjačom do staroga grada (žičara uz nadoplatu). Prošetat ćemo glavnom ulicom Via Colleoni do Basilice Santa Maria Maggiore, katedrale i trga Piazza Vecchia. Nakon vremena za kavu i šetnju povratak uspinjačom do autobusa i vožnja do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.


2.dan, 07.10., MILANO 
Doručak. Posjet Milanu, najvećem i najvažnijem gradu sjeverne Italije. Razgled gradskog središta započinje šetnjom od utvrde Castelo Sforzesco i nastavlja se razgledom: katedrala – galerija Vittorio Emanuele II – slavni teatar Scala – četvrt Brera. Slobodno vrijeme u Milanu za shopping, posjete muzejima, razgledavanje izloga trgovina visoke mode, cappuccino ili aperitiv. S krova milanske katedrale i tornja Torre Branca u Parku Sempione, koji su otvoreni za javnost, možete uživati u veličanstvenom pogledu koji se pruža na cijeli grad i Alpe koje se nalaze ispred vas. Preporučujemo da probate neko od tradicionalnih milanskih jela poput „risotto giallo” sa šafranom te Cotolette – tradicionalnog milanskog odreska uz poznato nefiltrirano pivo. Noćenje.


3.dan, 08.10., LAGO MAGGIORE I BOROMEJSKI OTOCI, OSIJEK
Doručak i odlazak iz hotela. Vožnja prema jezeru Lago Maggiore, drugom najvećem jezeru Italije koje je u svom gornjem dijelu švicarski teritorij. Iznad Arone veliki je kip milanskog biskupa Karla Boromejskog. Posjet gradiću Stresa, otmjenom ljetovalištu bujne vegetacije  s brojnim hotelima-vilama u stilu Belle Epoque iz zlatnog doba plemićkih putovanja. Izlet brodom (uz doplatu) na Boromejske otoke. Posjet  najvećem otoku Isola Madre s poznatom terasom-promenadom, bujnom vegetacijom i vrtovima i paunovima koji šeću usred vrtova. 


Plovidba do otoka Isola Bella s Boromejskom palačom iz 17.stoljeća i vrtovima talijanskog stila s brojnim kipovima, cvjetnim alejama, stablima naranči i limuna i Teatro Massimo. Na vrhu je otoka Vrt ljubavi. Iskrcaj s broda u Stresi. Povratak vožnjom kroz Italiju uz zaustavljanja putem. Dolazak na Vrata Jadrana/Zagreb i Osijek u kasnim satima.